• 9.372.316 stemmen

Geregisseerd door: Hark Tsui

Met onder meer: Jet Li

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Long Men Fei Jia

"Jet Li and Tsui Hark are back together."

Chow Wai On is een zwaardvechter van de Ming-dynastie, die geboren werd in een rijke familie. Hij leeft op gespannen voet met Yu Hua-Tian, een kwade op macht beluste eunuch - een man die gecastreerd werd om politieke redenen. Uiteindelijk kruisen deze twee tegenstanders het pad van Lin Yan-Qiu bij de Dragon Gate Inn, waar het tot een climax komt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chow Wai On

Jiv

Die titel belooft wat ^_^

avatar van J.T.O

J.T.O

Volgens mij een remake, maar ik geloof er wel dik in

Tsui Hark die serieus met 3D gaat implanteren in de film.

avatar van J.T.O

J.T.O

Trailer! Ik kan niet wachten totdat deze uitkomt in 1 van de bioscopen in NL (lang wachten waarschijnlijk).

Het schijnt dat het in beeld brengen van vechten in 3D heel lastig is vanwege de steeds veranderende diepte. Tsui Hark heeft voordat hij deze film ging schieten wat onderzoek gedaan en tracht in deze film te proberen deze 3D vecht elementen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Dit stond ergens in 1 van zijn interviews. Dus ik ben benieuwd

Valt toch een beetje tegen.

Maar dat is omdat ik hier best wel erg veel van verwachtte. Jet Li en Tsui Hark die eindelijk weer een martial arts epos maken. Ik vrees echter dat Li een beetje oud begint te worden voor dit soort dingen. Niet omdat je in deze film duidelijk ziet dat hij het niet meer aankan, maar omdat je hem eigenlijk amper echt ziet vechten.

Sowieso een overdaad aan CG, en niet van de beste soort. De Pangs komen er nog mee weg, maar Hark overtuigt niet echt. Ook veel te veel rondvliegende zwaarden en andere projectielen, te weinig echte gevechten. En ook nog eens wat hoekig geëdit soms. Dan voelden de films uit de vroege jaren '90 toch een stuk dynamischer aan.

Maar echt slecht is het zeker ook niet. Het vermaakt zeker en vast, de Dragon Inn is altijd een leuk toneel voor wat typisch HK gekibbel en bij momenten zitten er zeker coole scenes in. Ook wel een beetje benieuwd wat Hark met het 3D had kunnen aanvangen, al heb ik daar niet echt erg veel vertrouwen in.

Had beter gemoeten. Het is een leuk, vlot filmpje geworden, maar de 4* of meer waarop ik gehoopt had zaten er nooit in.

avatar van Lennert

Lennert

Nu ben ik toch even in de war door de naam Michael Jai White, zit die serieus in deze film?

Zou best die ene Tataar kunnen zijn.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een herberg in de woestijn

Ik ben niet zo te spreken over het resultaat. Ondanks het hoge spektakelgehalte wordt de film verwarrend door een overvloed aan personages die nauwelijks uitgewerkt worden. Ik had soms moeite om de gebeurtenissen rond de herberg te volgen dan voel je aan dat er iets loos is. Ook de special effects bleven ondermaats; van een man die achter de FX van Avatar zat verwachtte ik een veel betere afwerking. Rest een avonturenfilm met veel gekletter en vliegwerk, maar verder een minder boeiend plot en een ontgoochelende climax in vergelijking met bvb Tsui Harks vorige film, Detective Dee.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Inderdaad, soms imposant gefilmd maar het vliegen blijft but. Zaten wel aardige stukken en personages in maar de uitwerking laat te wensen over. Zie ik dus ondanks de inspanningen uiteindelijk een gemiddelde film.

avatar van tal1b

tal1b

leuk kunst en vliegwerk

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet zo best deze martial arts/avonturenfilm dat eigenlijk gewoon een soort sprookje is. De gevechten zijn veel te veel geanimeerd waardoor het er zeer gekunsteld uitziet. Het constante vliegen van de vechters is zeer ongeloofwaardig en neemt de spanning van de gevechten eigenlijk volledig weg. Het acteren is ook niet goed gedaan. Het komt allemaal zeer matig over. En het verhaal is zeer rommelig door de vele karakters waarvan je soms niet meer weet wie nou wie eigenlijk is. Echt wel een tegenvaller deze film. Ik geef 2 magere sterren

avatar van Turbodevil

Turbodevil

De mooiste 3d film van dit gerne die ooit heb gezien.

Ik heb zeker slechtere 3d films gezien.

Ik vond het meer een soort moderne hak en vlieg film, iets anders dan de traditionele marial arts film. Maar zeker niet slecht ik heb alle 120 min. met plezier gekeken.

avatar van sofripa

sofripa

Zag trailer net. Beetje laat. Maar toch. Spectacu mag ik wel zeggen. Eens opduikelen.

avatar van sofripa

sofripa

144 in een dozijn

Ben best gek op china-flims. Maar deze bewandeld wel hele platte paden. Zeker niet Tsui's beste. Redelijk.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik vermaak mij wel met dit soort films. Actie zit er voldoende in. 2 uur puur amusement.