Genre: Komedie / Western
Geregisseerd door: Matt Piedmont
Met onder meer: Will Ferrell, Gael García Bernal en Diego Luna
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Casa de Mi Padre
"Funniest movie you'll ever read."
Armando Alvarez (Will Ferrell) heeft zijn hele leven op de Mexicaanse ranch van zijn vader gewerkt. Wanneer de ranch in financiële problemen komt verschijnt Armando's jongere broer Raul (Diego Luna) met zijn nieuwe verloofde Sonia (Genesis Rodriguez). Het lijkt er op dat Rauls succes als internationale zakenman de redding voor de ranch kan betekenen als hij belooft alle schulden op zich te nemen. Maar wanneer Armando voor Sonia valt en Rauls zakelijk activiteiten niet geheel legaal blijken te zijn breekt de hel los, en komen ze in oorlog met de meest gevreesde drugsbaron van Mexico, de machtige Onza (Gael Garcia Bernal).
Esmeralda
Raul
Miguel Ernesto Alvarez
Manuel
jarno1975 (moderator series)
Grappig dat Will Ferrell de hele film Spaans spreekt!
whoizerwin
Heb al delen in de postproductie gezien aangezien ik bij het bedrijf werk waar deze film ge-edit is.
Zaten inderdaad heerlijke droge stukken in! ben benieuwd hoe deze het gaat doen bij de release!
Binnenkort maar eens van begin tot eind kijken
Richard_Voorhees
Ik heb hier echt zoveel zin in! De trailer ziet er geweldig uit!

wwelover
Zonde dat de film hier niet is uitgekomen in de bios. De film heeft sowieso te weinig aandacht gekregen. Het is echt een heerlijke foute, zeg maar gerust mega foute film. Slechte decors, slechte cuts en foute montage. Ik heb de hele film in een deuk gelegen. En natuurlijk Will Ferrell, die is geweldig. Net als de rest van de cast overigens.
Koen87
Normaal ben ik een hele grote fan van Ferrel, maar deze snapte ik niet (als ik wwelover mag begrijpen).
opa-ben
echt slechte film, tuurlijk wel wat grappige momenten en de aanwezigheid van Genesis Rodriguez. de muziek is wel leuk, wist niet dat Will en Genesis zo goed konden zingen of zou het toch playback zijn? Heb deze film in de Spaanse versie zonder subs gezien, er is ook een Engelse versie.
tattoobob
Ik snap de insteek van deze film en de ontzettend droge humor,maar deze was niet echt aan mij besteed.
Al vond ik em wel erg origineel...
Ik vond Ferrel wel hilarisch in het spaans trouwens........leuke film maar niet meer dan een voldoende
Erg leuke Ferrell.
Wat mij betreft mag hij vaker dit soort uitstapjes maken. Een leuke, bijna onmogelijke film die toch gemaakt is, een geweldig unicum waar er jammer genoeg te weinig van zijn.
Ferrell in't Spaans, als Mexicaanse cowboy, lustig zingend en vette bekken trekken. Een soort van grindhouse meets Mexicaanse soap die geweldig fout en met veel smaak in beeld gebracht wordt. Wat dat is nog het meest opvallende, de film ziet er verdacht goed uit voor een comedy.
Jammer genoeg niet altijd even grappig en hoewel erg droog, werkt het niet altijd 100%. Ferrell is soms een beetje eenzaam in deze film, Bernal doet het nog wel oké maar de rest is soms iets te kleurloos.
In ieder geval wel chapeau voor de animatronics van Henson, wat zagen die er heerlijk brak uit.
Bij momenten net niet grappig genoeg maar verder een erg leuk en verfrissend filmpje, zo mag hij er meer maken.
Titelsong gezongen door Christina Aguilera...
Alle nummers
Casa De Mi Padre (2012) Soundtrack from the Motion Picture - aceshowbiz.com
Will Ferrell zelf
YouTube - Yo No Se performed by Will Ferrell
Casa De Mi Padre (2012) Soundtrack from the Motion Picture - aceshowbiz.com
Pazmaster
Ik vind de meeste films met Will Ferrell erg leuk maar deze film is niet echt een succes. Hoewel er wel wat grappige dingen in zitten is deze film eigenlijk niet leuk. Leuk dat Will spaans spreekt maar echt grappig is dat nou ook weer niet. Het is een apart weergegeven film (lekker fout) maar ik mis gewoon de echt leuke humor. Het wordt nergens hilarisch, iets wat in andere films met Ferrell meestal wel zit.Jammer 2 sterren
Dirtdiver
Dat ik deze uitgekeken heb is een unicum. Wat een ontzettend slechte/foute film.
Wat een flauwe droge onnozele film was dit. Het verhaal sloeg als een tiet op een drumstel maar de uitvoering was leuk gedaan en ik heb ook regelmatig moeten lachen, o.a. om flauwe opmerking zoals "als je slim zou zijn zou je weten dat je dom bent"
. Ook de vele belachelijk nep decors (inclusief auto's, paarden en zelfs poppen die mensen moesten voorstellen) en scenes zoals die vaak in de jaren 40/50 films werden gebruikt waren hilarisch (men verontschuldigde zich er zelfs voor
). Dat laatste geldt ook voor de vele belachelijke dialogen.
Met Will Ferrell heb ik altijd een haat/liefdesverhouding, vaker vind ik hem slecht maar in deze film was hij weer eens te pruimen (ook knap dat hij gedurende de hele film Mexicaans sprak). Trouwens ook de rest van de cast deed het leuk en er speelden best veel bekenden in mee. Genesis Rodriguez als de zwoele latino schoonheid Sonia was natuurlijk adembenemend om naar te kijken (ze speelde ook best leuk). Dat geldt ook voor de bedienden van de familie Alvarez. Geweldig was de jaloerse reactie van één van hun (schoonheid Mariann Gavelo) toen Sonia voor het eerst verscheen.
Niet alles was natuurlijk leuk in deze film want aan zingen in een film, vooral door bekende acteurs, heb ik eigenlijk een broertje dood aan. Daarentegen was de band op de bruiloft met hun eigen Mexicaanse "Procol Harum" bewerking weer geweldig
. Soms is de film overigens ook wat saai en te belachelijk maar gelukkig niet al te vaak. Hoewel, de film was eigenlijk in zijn totaal belachelijk
AFCALS
Ontzettend foute film, maar niet goed genoeg in zijn categorie. Sommige momenten toverde wel een glimlach op mijn gezicht, maar naar mijn mening te weinig goede 'slechte' momenten. Gael García Bernal was af en toe echt hilarisch, wellicht te weinig gezien in de film.
Maargoed, al met al noem ik het toch tijdverlies, het was dat ik gister niet veel te doen had, dus ik betreur de 84 minuten ook weer niet. Ik zou de film in ieder geval niet aanbevelen, of je moet echt van dit soort films houden..
VforVictor
Meer drama als komedie, en dan ook nog es hele foute drama, wel een leuk wegkijkertje met her en der een glimlach, 2,5 meer niet
barcam
Uitstekend concept: alles fout namelijk aan elkaar geplakte decors, speelgoedauto's i.p.v. echte, poppen i.p.v. acteurs, foute montage en enorm slecht script. En het werkt dankzij Will Ferrell die ganse tijd spaans spreekt en zelfs hilarische nummers zingt. Geniaal.
aSMoDeuS
Onderschat pareltje. Hier en daar hilarisch, hier en daar extreem flauw. Mooi dat Henson's studio die bergleeuw in elkaar heeft geschroeft, haha.
komerad
Gelukkig is deze film zo opzettelijk fout dat er toch nog iets leuk was om naar te kijken.
Heerlijk sfeertje, lekker de draak steken met het genre (je weet wel waar de bad guy in een villa woont en het in de tuin en op het dak wemelt van de gewapende, gecostumeerde badguys) en zichzelf.
Dit hele gegeven was leuk en zeker een ster op zich waard. Maar ik wou een komedie zien. Ik wou humor zien, eens goed kunnen lachen. Af en toe was het wel grappig maar veel te vaak ook niet. De knipogen waren leuk maar niet echt grappig.
Net onvoldoende.
the new guy
Hier kan ik nou van balen. Hier keek ik zo naar uit en dan zijn alleen de eerste 30 minuten leuk, daarna volgt een uur lang herhaling van hetzelfde.
Respekked
Interessante
Will Ferrrrrell op zijn best. Op een paard.
Aardig filmpje overigens dat na een zeer sterk eerste half uur, helaas behoorlijk inkakt. Maar ongetwijfeld meer dan genoeg vermaak voor Ferrell fanboys en girls.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Under Siege
Actie / Thriller, 1992

In a World...
Komedie, 2013
mexicogeorganiseerde misdaaddrug lordpadre post-credits sceneduringcreditsstinger