Genre: Familie / Avontuur
6,1 (394)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 5 oktober 2011
Plot Bennie Stout
Nederland, jaren dertig. Benjamin Stout doet zijn naam vaak eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet hij in de zak mee naar Spanje...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik ben waarschijnlijk de enige op de site, maar ik verheug me elke keer weer op een nieuwe Nijenhuisfilm. Verhaal ziet er in elk geval op papier prima uit.
Mug
Je bent hoogstwaarschijnlijk niet de enige op de site die zich verheugt op een fatsoenlijkere Sinterklaas-film.
Quido
Korte setreportage, met interviews met Johan Nijenhuis en Koen Dobbelaer:
Quido
Quentin
Denk dat Quido bedoelt dat al die tv-troep in hartje zomer wordt opgenomen, Sinterklaas series met een goeie bak zomerzon en groene bladeren aan de bomen. Nul sfeer.
Cupcakeloverrr<3
heb hem nog nie gezien, maar mijn nichtjes en tante spelen erin en ze zeggen dat ie echt geweldig is!
jordandejong
Yep, en daarom geef hem maar alvast 5 sterren....
Stem verwijderd. Alleen stemmen als je de film daadwerkelijk hebt gezien.
Banjo
- 2035 berichten
ja daar zit wel wat in...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Leuk. Door een grote hoeveelheid aan momenten á la agent-valt-in-het-water-en-balt-zijn-vuist zit de film op het randje van de oubolligheid, maar dat wordt gelukkig goedgemaakt door de prachtige decors in Enkhuizen en dito production-design.
De aanwezigheid van Bram der Vlugt met dat typische warme stemgeluid is een verademing om te zien, zeker in combinatie met Pieten als Bas Keijzer en Yayha Gaier. Jammer dat de liedjes me op de zenuwen werkten en de kinderen klonken alsof hun stemmen achteraf in een studio zijn opgenomen.
foxyboy
2 Okt '11 in Scheveningen gezien. Fantastische film om met je gezin te kijken. Zeker voor de kids die nog geloven is deze sinterklaasfilm erg overtuigend en compleet. Eigenlijk zat alles er wel op en er aan!
Drs. DAJA
Ach wat maakt dat nou uit in de bioscoop of lekker thuis op de bank? Kun je hem tenminste stop zetten als je naar de WC moet...
predator
- 1951 stemmen
Gewoon in de bios gaan zien. Hier en daar wat oubollig, maar verder een hele fijne film (met een goed verhaal!) om te kijken met het gezin. En Hanna Verboom is heel aandoenlijk.....
soom
Hm.... Ik zet de chocolademelk en de pepernoten alvast klaar voor 5 december, dan ga ik deze nog maar eens kijken. Of zijn die dan al over de datum? Whehe.
Ik zat als enige niet ouder in een zaal vol kinderen en ouders. Ik geloof ook dat ik een toekomstige scriptschrijver (m/j) in de dop heb ontdekt. Want op het moment dat de vader van Bennie aankomt, kondigde er eentje dit ook al aan, alsof het kind het zelf had geschreven
. (enig respijt: Ik geloof dat 't een kind was, 't kan net zo goed geweest zijn dat een volwassene dit naar voren bracht).
Bennie Stout... Jeetje. Het moet wel haast onmogelijk zijn om dit niet leuk te vinden. Bennie is heel lichtjes twijfelachtig, maar toch zo vertederend als maar mogelijk is, dat de acteur die hem speelt, van mij over 10 jaar in GTST mag opduiken als half broer van Noud.
. Haha. Nee, dat is wel een beetje lullig natuurlijk. Maar hij speelt in elk geval niet het beste, hoewel hij wel erg schattig was.
Imo iets meer geschikt voor kijkers die de Sinterklaas leeftijd al voorbij zijn, die in staat zijn om te kunnen zien dat Sinterklaas alleen maar een man in een apenpakkie is.
Hanna Verboom is erg leuk. Ik was erg verbaasd te lezen dat Irene Moors hier een rol in had. Ze moet het presenteren maar opgeven en samen met Carlo een paar films gaan maken. Huppetee Moors, jij hebt het in je mars!
Voor de rest is Bennie Stout best hartverwarmend, en leverde de finale een vette emotie op voor mij. Het totaalplaatje is dan ook een film die beslist de feestdagen in het vaandel neemt, en daarmee een paar keer knipoogt.
Fijn en schattig. En een tikkie emotioneel. 4.*
Brix
- 19680 berichten
Want de bios is te ver weg?
Nee dat niet, maar voor in de schoen bedoel ik
bounze
Vandaag met het gezin naar deze film geweest. Alles wat je qua beeld over sinterklaas in je hoofd hebt, of hebt gehad vroeger komt in deze film naar voren. (Sinterklaas die met zijn paard over de daken loopt met op de achtergrond een halve maan, pieten die razendsnel de daken opklimmen en heen en weer blijven springen, pieten die zich in de schoorsteen laten zakken, sneeuw op pakjesavond (!!) en noem zo maar op) Deze kind vriendelijke sinterklaasfilm verdient een grote pluim; leuk verhaal, leuke liedjes, veel nostalgie en heerlijk om Bram van Der Vlugt opnieuw te zien schitteren als, de enige echte, sinterklaas. Deze film zal kinderen zeer zeker aanspreken aangezien er ook humor in zit. Van mij krijgt deze film 5 sterren omdat hij voor de doelgroep uitmuntend in elkaar zit.
chucknorris
- 1908 stemmen
ja hoor. Hier kun je risicoloos naar toe met je kinderen! Vaardig gemaakt, sympathiek, vlot, noem het maar op.
Kortom:leuke film, ook voor de papa's en mama's.
Sinterklaasfilm Bennie Stout krijgt een vervolg.
De producenten hebben besloten om volgend jaar wederom een Sinterklaasfilm te maken gebaseerd op de personages uit de film.
elandenburg
Voor een Nederlandse film heel erg goed gedaan. Een heerlijke Sinterklaasfilm! Acteerwerk een ruime voldoende en alle "Sinterklaas" elementen komen aan bod. Pieten en Sint met paard op de daken, de pakjesboot met stoute kinderen in de zak en nog een leuk verhaal ook.
Prima gedaan
Fran
- 1953 berichten
Wat is dit een leuke sinterklaasfilm zeg. Eigenlijk wel de leukste die ik tot nu toe gezien heb. Mijn man was van plan om even bij te slapen in de bios maar die bleef toch ook geboeid kijken.
Wat ik een sterk punt vond aan de film was dat het verhaal soms werd afgewisseld met musicalachtige stukjes waardoor de aandachtsspanne van de kinderen constant vastgehouden werd. Om mij heen was het muisstil in de zaal want alle kindjes zaten de gehele film met open mondjes en rooie wangetjes naar het scherm te kijken.
Persoonlijk vond ik het een mooi stukje als Bennie en de andere "stoute"kinderen het werk van de pieten op zich namen in de sneeuw en je ziet dat mooie statische gestalte van Sinterklaas op het dak met Amerigo. Zo had ik hem als kind ook altijd in gedachten.
Ik vind dit een absolute aanrader !!!!
ricardo74
Echt een hele leuke sinterklaasfilm. En met de ECHTE sinterklaas!!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Versailles