Lockout (2012)
Met onder meer: Guy Pearce, Maggie Grace en Peter Stormare
Releasedatum: 2 augustus 2012
Plot Lockout
"Take no prisoners."
Een man wordt ten onrechte veroordeeld voor een samenzwering met betrekking tot het plegen van spionage tegen de Verenigde Staten. Dan krijgt hij een voorstel. Wanneer hij de dochter van de president kan bevrijden uit een in de ruimte gestationeerde gevangenis, die overgenomen is door gewelddadige gevangenen, krijgt hij zijn vrijheid terug.
Snow
Mace
Barnes
Kathryn
JacoBaco
Zal er vanaf nu af aan altijd op gaan letten haha.
Bereid je dan maar voor op nog honderden Wilhelm screams!
voomzap
Stereotype SF met flinterdun verhaaltje, standaard actie en enorm slecht acteerwerk. Giet daar nog een sausje van uiterst flauwe humor overheen en voilla weer een triest wanproduct voor de massa.
DragQueen
Doorsnee Scifi-Actiefilm, met een aardig bedacht verhaaltje. Verder zijn de effecten wel in orde, en wordt er redelijk geacteerd. Guy Pearce zit goed in zijn rol. Best een vermakelijke film. 3 Sterren.
Noodless
Simpele blockbuster met een aardig concept , een coole Pearce met een paar leuke one-liners en voldoende entertainmentsgehalte. De effecten zijn redelijk, behalve de achtervolgingsscène in het begin. De parachute scène op het eind was erover. Vermakelijk, niet meer dan dat.
6/10
Dennissssss
Matige special effects. Het leek soms wel of je naar een filmpje in een computergame aan het kijken was! Pearce speelt wat overdreven de bad-guy. Er gebeuren een aantal b-film achtige dingen in deze film wat je van te voren toch niet verwacht, maar ik vond het toch wel vermakelijk. 2,5 - 3*
bierbak
Look at you! No one smokes anymore. You’re just cannon fodder, they don’t need you Snow.
Tijdens het bekijken van Lockout begon het plots tegen me te spreken. De slechterik brult tegen de (anti)held wat voor domme ouderwetse kracht hij maar is, men heeft hem niet meer nodig. En wie rookt nu nog in godsnaam anno 2079?!
Het is niet omdat ik zelf net languit met een sigaret dit smakelijk ouderwetse actievoer zat te consumeren dat ik me aangesproken voelde. Nee, Lockout leek tussen de lijnen van zijn wel erg opvallend oeroude formule iets mee te geven aan de kijker. Een gedachte die bij mij in elk geval ook leeft. Ook het publiek heeft een held als Snow -heel vakkundig vertolkt trouwens door Pearce- precies niet meer zo nodig anno 2012. De cynische held die op zijn eentje de dag redt met wat bruut geweld, een aansteker en een hoop goed geschreven oneliners (punchlines!), tegenwoordig wordt dat allemaal vervangen door “ingenieuze” computereffecten en/of hopeloze serieusdoenerij. Het moet al serieus imponeren ofwel serieus zijn wil je hiermee nog mensen naar de zalen krijgen (uitzonderingen daar gelaten). Geen idee in hoeverre dit effectief de bedoeling was van de makers -voor hetzelfde geld totaal niet- maar hoedanook deed het me wel iets.
Dit gezegd zijnde, nogmaals chapeau voor Guy Pearce en de rol van Guy Pearce. Met Snow brengen ze echt wel de cynische wisecrackende antiheld terug. Zelden zo’n verspuur aan oneliners gezien (hij praat quasi in oneliners), en dan nog bijna allemaal voltreffers. Het script is zowel grappig als stoer, maar vooral erg gevat en toegankelijk. Met de belachelijk slechte CGI kan ik leven (wie weet is dat ook weer een steek trouwens naar de moderne trend) omdat het vooral in het begin opduikt, en met het ripwerk heb zelfs helemaal geen probleem. Who cares dat het wel erg veel lijkt op Escape From La en een deel op Die Hard? Dat waren erg toffe prenten dus laat maar komen die aftreksels.
Wat me nog het meest stoorde waren uitgerekend de actiescenes zelf (hoe hou je ’t voor mogelijk). Datgene dat het had kunnen afwerken doet het wel soms, maar meestal beperkt de actie zich tot wat simpel achter zich heen geschiet tijdens het rennen. Een duwtje hier en daar, maar de echt volwaardige vecht of -schietpartijen zijn dun gezaaid. In tegenstelling gelukkig tot een paar amusante randfiguren, en -nogmaals- tonnen fantastische oneliners van een heerlijk hoofdpersonage.
Wie heeft zo’n held nog nodig? Ik in elk geval wel.
***1/2
Kricky
Inderdaad. De effecten waren soms echt beroerd. Guy Pearce weet wel te overtuigen als actieheld.
DieselWalker
Veel triester dan dit gaat het niet worden anno 2012. Die achtervolgingsscene aan 't begin van de film is gewoon zo duidelijk te zien dat het geanimeerd is dat zelfs mijn zusje van 2 het door had.
Buiten dat heb ik Guy Pearce een stuk of 20 Peuken zien opsteken, welke regisseur laat zijn hoofdrolspeler nou 20 keer een peuk opsteken? Ze hadden duidelijk meer zin om "mooie" plaatjes te maken dan het plot en de personages uit te diepen. Erg jammer want het idee heeft veel potentie! En daarbij vind ik de casting ook nog erg triest.... 0,5* omdat ik niet minder kan geven.
Erbe
Het begon wel redelijk goed maar toen na 5 minuten Pearce op een "motor" wegreed toen had ik iets van. "zit ik een computerspel te klijken". Heel erg nep die achtervolging....Ik dacht als dit het niveau is dan heb ik de film al wel gezien.
Ik heb nog iets doorgekeken en bleef verder toch redelijk aantrekkelijk. Al met al een matig tot redelijke film.
bierbak
John McTiernan bijvoorbeeld met Die Hard, grote actieklassieker die juist dit soort personages heeft gecultiveerd. Hoezo uitdiepen? Het is geen Inception.
Een film als Lockout werkt vooral de amusementswaarde van zijn hoofdrolspeler uit: Cynisch, eigenwijs en boordevol geestige oneliners ongeacht op wie zijn tenen ze kunnen trappen. Een goeie ouderwetse kracht maar desondanks niet bij iedereen geliefd of onbesproken. Vaak met een paar ruwe kantjes of slechte gewoontes ook, maar het zal hem allemaal een dikke worst wezen. Staat het je niet aan steekt hij wel nog een sigaret op, of 1 of andere cynische opmerking die je in je gat kan steken. Hier wordt dat zeer goed gedaan allemaal (voor mij zelfs zo goed dat het inderdaad beroerde begin voor de helft vergeten is), en snap dan ook niet hoe iemand dit aan zich kan laten voorbijgaan en niet gewoon met volle teugen geniet van zo'n staaltje zwartkomisch karakterspel zoals het bedoeld is. Net als bij Die hard mag plot dus verder lekker simpel en duidelijk zijn, het draait om de actie en gevatte quotes.
Of zoals ik al aangaf in mijn recensie, films (en helden) van dit kaliber krijgen tegenwoordig nog maar weinig kans. Onbegrip speelt daar duidelijk een rol in.
DieselWalker
Ik begrijp wel dat dat inderdaad bij zo'n karakter hoort maar ik kan gewoon niet begrijpen waarom die regisseur hem telkens een peuk laat opsteken en dat hij daarna dan 1 trekje neemt en dan begint de volgende scene en steekt hij er weer eentje op. Dit is voor mij dan gewoon een teken van gebrek aan creativiteit..
bierbak
Nee dat is gewoon eigen aan het personage. Juist goed dat de regisseur het zo in de verf zet. En creativiteit genoeg te vinden bij de vele oneliners.
RipCurl
Toch een beetje een verrassing, want ik had helemaal niets verwacht van deze (voor mij) onbekende film. Alhoewel de grappen cheesy waren er wel goed om moeten lachen. De grappen waren meer gedaan, maar het is de verteller die het leuk maakt. Verder gewoon een leuke actie film.
dijkieR
Standaard aktie filmpje maar was wel t kijken waard...
Zaten ook een paar aardige grappen in....
m1701
Film begon goed, leuke actie, lekker sfeertje, mooi gefilmd,
maar na een uurtje werd de film wel wat traag en langdradig... erg jammer.
Het einde was ook wel aangenaam
3* leuk voor een x
otherfool
Ongemakkelijke mix van komedie, science-fiction en actie, die de toon maar niet juist weet te krijgen. Pearce probeert stoer grollend de McClane uit te hangen maar die rol past hem niet en de one-liners zijn te slecht om dat nog goed te maken. Verder zijn de effecten soms wel erg matig en weigert de setting interessant te worden. Grace voegt niks toe en ook qua bad guys is Lockout een teleurstelling. Het is een beetje van alles niks.
1,5*.
martijn011
- 2034 berichten
Zwak niemendalletje. Alhoewel het verhaal nog wel aantrekkelijk is, verdwijnen alle positieve gedachten na een minuut of tien met een belachelijke achtervolging die rechtstreeks uit Playstation lijkt weggeslopen. Kon de film toen al niet meer serieus nemen en met moeite uitgekeken.
Het scheelt dat Guy Pearce af en toe nog wel een leuke opmerking in huis heeft en een aardige actieheld is, maar verder was het armoe troef. Slecht acteerwerk, zeer matige special effects en een half verhaal met een allesvoorspellende afloop zorgen voor een beoordeling van twee sterren.
Meer kan ik er niet van maken. Niet aan te raden!
booyo
Amen. Kon de film vanaf de achtervolging in minuut 5 al niet meer serieus nemen. Wat een bagger.
SnakeDoc
Film zag er aardig uit, en het verhaal was wat mij betreft ook ruim voldoende. Lekker veel actie, en prachtige sciencefiction shots.
Boven verwachting leuk!
goldberg68
Leuke film een soort escape from newyork snake pliskin.
mijn cijfer *************4*****************
ipman-99
"Luc Besson Presents." ... " !!!
Fantastische Actiefilm/Sf !!! Geweldige Actiefilm die heel wat invloeden van Luc Besson's "Fifth Element" en "Escape from New York" kent ! De actie was heerlijk over the top en de sarcastische humor die Guy Pearce hier gebruikt (meestal in de vorm van opmerkingen) is echt overweldigend !!! Geweldige cast met Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare en Vincent Regan (UK acteur) !
ockhausen
Vond wel leuke wegkijkfilm...maar het begin achtervolging op die motor, WTF! hoe slecht was dat dan!
Coole kreten.
Een onderhoudende actiefilm in sciencefictionjasje, uit de producerskoker van Luc Besson. Guy Pearce speelt de actieheld die, gewapend met een aantal geinige oneliners, a la Snake Plissken opzoek gaat naar een presidentieel gegijzelde. Alhoewel. Als Bruce Willis hier de hoofdrol had vertolkt had dat evengoed gekund. Pearce doet het echter helemaal niet gek. Hij knipoogt zelfs nog even gekscherend naar Houdini, een rol die hij ooit vervulde in een andere film.
Vincent Regan en Joseph Gilgun geven kleur aan twee aardige boeven en Maggie Grace is een leuke sidekick. Veel houdt het allemaal niet over, maar dit is dan ook voornamelijk gericht op actie. De opening is knallend, maar een achtervolging vloeit als vanzelf over in een soort van videogame. Een geval van artistieke vrijheid of serieuze budgetbesparingen. Er mag worden gevreesd voor het laatste en dan rest de vraag waarom dit alsnog zo in het oog springt.
Twee regisseurs zouden meer moeten zien dan een, zou je zeggen. Maar goed, sowieso mag de logica hier zo af en toe best een beetje losgelaten worden. Lockout dient te worden weggehapt met een emmertje popcorn en prikkende drankjes. Niets geen ingewikkelde cinema dus, gewoon knallen en coole kreten uitkramen. De speakers en subwoofer mogen weer op standje hoog en het verstand op standje laag. Zo af en toe is dat best lekker.
Goed.
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
Dragonslayer
Viel nog wel mee, best nog wel vermakelijk. Er was wel zo'n achtervolging op het begin dat ik echt even dacht dat ik naar een computerspel zat te kijken. Wat zag dat er nep uit zeg, zoiets kan gewoon niet.
Spartaan1986
De ontzettend slechte special effects aan het begin en aan het einde waren een groot minpunt, evenals de (voor mij althans) wat wazige climax maar voor de rest is dit een erg vermakelijke film met een geweldige Pearce als de constant cynische Snow en de mooie Grace als dochter van de president. De criminelen waren ook overtuigend en dus verdiend de film een dikke voldoende.
mixmaster
ik kan het niet beter verwoorden , helemaal mee eens !!!

'Lockout' is morgenavond (25 januari) op televisie te zien: 'Wist me op geen enkele manier te verrassen'

Brestskaya Krepost

Safe House
Actie / Thriller, 2012

Dredd
Actie / Sciencefiction, 2012
president van de verenigde statenanti herodementiatoekomstruimteconvictinterrogationspace stationcollision in space 21st century2070s