Lockout (2012)
Met onder meer: Guy Pearce, Maggie Grace en Peter Stormare
Releasedatum: 2 augustus 2012
Plot Lockout
"Take no prisoners."
Een man wordt ten onrechte veroordeeld voor een samenzwering met betrekking tot het plegen van spionage tegen de Verenigde Staten. Dan krijgt hij een voorstel. Wanneer hij de dochter van de president kan bevrijden uit een in de ruimte gestationeerde gevangenis, die overgenomen is door gewelddadige gevangenen, krijgt hij zijn vrijheid terug.
Snow
Mace
Barnes
Kathryn
waarez
Beste humor in a long time... niet de beste actie, niet de beste acteurs en zeker geen top film maar man WAT EEN SARCASTISCHE HUMOR. Echt topfilm op dat niveau!
M.Goodkat
vandaag bekeken en best een leuke filmpje, zeer zware invloeden van Luc Besson's Fifth Element en Escape from New York.
Het is ook naar een origineel idee gebaseerd van Luc Besson =).
Acteerprestatie's van Guy Pearce en Maggie Grace zijn best ok, vooral van Pearce deed mij denken aan Bruce Willis in Die Hard,het sarcastische ondertoon van 'méh'.
Natuurlijk zit de film vol boordevol clichés maar zijn nog best te doen
Om kort te zijn,als je van een goeie sci-fi filmpje houd waar de grootste inspiratie is gehaald met the fifth element en escape from new york dan zul je deze film super goed vinden
Quentin
Laat ik voorop stellen dat de visual effects écht ongekend slecht zijn voor een bioscoopfilm, als je een bescheiden budget hebt moet je gewoon durven bepaalde dingen achterwege te laten. Ik schrok gewoon van de abominabel slechte effecten tijdens de openingsachtervolging, later trekt het wat aan maar het niveau overstijgt nergens dat van Wing Commander uit 1999.
Verder wel een fijne B-film, vooral omdat Pearce zijn clichérol met zoveel charme en humor neerzet. Rest van de cast is weinig bijzonder (Vincent Regan is daar een uitzondering op) en het rammelende script is een bij elkaar gejat allegaartje, maar het geheel heeft die typische Franse charme. Uitstekend vermaakt en daarom ondanks de waslijst aan gebreken toch een voldoende. 2,75*
wrist
Ik ben het eens met je verhaal maar vind het toch iets minder waard...
Ik kom niet hoger dan 2
Mrjoker
Ik vond hem echt heerlijk wegkijken. Ben zoiezo van de SF, dus een heerlijke actie-SF kan er altijd bij.
En heb wel echt gelachen om de vele sarcastische opmerkingen van Guy Pearce. Heerlijk.
Al met al een prima filmpje. Ben benieuwd of er meer van dit soort filmpjes aankomen.
4* voor de acteerprestaties en actie!
paulo31
was zeker een goede film
heb mijn broek aan flarden gelachen door al die sarcastische opmerkingen
er werd ook best goed geacteerd
Vooral die gek met dat blinde oog en Schotse accent speelde erg goed
erg grappig, zeker een aanrader
zat te twijfelen tussen een 4.0 en 3.5
kan helaas geen 3.75 ster geven maar dat had ik wel willen geven.
movieminder
Ook ik ben het volledig eens.
Gewoon een aardig tussendoor filmpje van een niet al te hoog niveau.
+ 1 dus, maar ook ik houd het op een nipte 3 *
Qua verhaal was het natuurlijk niet allemaal origineel (had veel raakvlakken met de film Escape from New York) maar eerlijk gezegd keek deze Actie / Sciencefiction zich best lekker weg. Er was genoeg actie te beleven en de cast deed het ook meer dan leuk en dan met name Guy Pearce in een rol die je eigenlijk niet echt van hem verwacht. Zijn humor was overigens ook geregeld leuk. Joseph Gilgun als de geflipte en creepy gevangene vond ik overigens best een verrassing in deze film want hij deed het gewoon prima. Hoogstaand is het echter allemaal niet en soms zag het er ook erg nep uit maar deze film doet wat het moet doen en dat is je anderhalf uur vermaken.
TheThirdMark
Eigenlijk geen 4 sterren waard. (zie andere reviews). Maar de one-liners van Guy Pierce brengen zoveel humor in de film dat die extra ster het stiekem toch waard is.
Snel weer kijken!
louisvf
Ettelijke malen beter dan Battleship.
Guy Pierce geen goeie acteur dan?
barcam
Als je weet dat het een idee is van Luc Besson weet je waar je aan kan verwachten namelijk no nonsense actiefilm met droge sarcastische humor. Super voor de B-film liefhebber, vond de special effects geslaagd rekening houdend met beperkt budget.
Vlotte variant op/ rip-off van Escape From New York en Fortress, met Guy Pearce als sarcastische variant op/ rip-off van Kurt Russell's Snake Plissken. Met het verstand op nul is dit prima te doen. Visueel redelijk indrukwekkend, met prima special effects en degelijk camerawerk. Een te haastig gemonteerde achtervolgingsscene in het begin van de film schiet helaas wel hopeloos te kort door een veel te opzichtig gebruik van animatie. Bepaalde momenten zijn sowieso veel te druk gemonteerd en er had echt wel iets meer tijd genomen mogen worden voor bepaalde aktiescenes. Maar goed, afgezien daarvan is het filmpje onderhoudend genoeg. Geproduceerd door Luc Besson, die de wereld maar blijft bestoken met inhoudsloze maar steevast vermakelijke niemendalletjes.
Eigenlijk wel grappig dat deze film nog in de bioscoop komt want meer dan een veredelde B-film is het eigenlijk niet.
DDT
Ik vond hem goed, geen topfilm maar wel een goeie film om es te zien.Een beetje ala Escape from New York.
specialized
Bijna afgezet wegens droevige special effects,zeker in het begin.
Maar was het afkijken toch wel waard.
skipy05
Zalige film. Had ik totaal niet verwacht. Zal ik zeker nog enkele kezen terug zien. Verhaal is goed maar redelijk standaard. De film moet het toch hebben van de actie.
Ik vond het allemaal erg mooi gefilmd..
Acteurs doen het allemaal erg goed. Toch wel een van Maggie Grace haar betere films.
xaid
hendriks
ben geen fan van guy pierce maar zet hier ged een bad motherfucker neer zeer sterk gespeeld
lekker aktie film
T.S.S.A.
Vlotte actiefilm. Niks nieuws onder de zon en vol met scenes waarin personages keuzes maken die nergens op slaan.
Desondanks steelt Pearce de show als botte bad-ass en neemt hij de film op sleeptouw.
Alleen daarom al zeker het kijken waard.
3,5* omdat de ervaring in deze film belangrijker is dan het verhaal.
Filmkriebel
Vlot is het woord wel, en oogt ook goed. Een actieheld met veel droge humor, en in dit geval hield ik er wel van (dat T-shirtje met "Warning : Offensive" die hij draagt
). Personage is duidelijk door Kurt Russell's jaren '80 personages geïnspireerd . Jammer dat de film zo doorzichtig is als pompwater. De special effects zijn soms erg slecht, met enkele Xbox game scènes (achtervolging in het begin). De scènes in de ruimte waren dan plots wel opnieuw goed. Niet meer dan een vermakelijk tussendoortje met goede dosis humor.
markel66
Helemaal niet slecht. best wel humor en goede aktie
De oneliners zijn leuk, maar wel erg veel.
Rodger
Aardig, alleen begon ik me steeds meer te ergeren aan die flauwe humor van Snow..
De special effect waren ook niet echt goed.. zeker in het begin niet.
Het verhaal daar in tegen vond ik wel goed bedacht..
Dus 2.5.
Eenvoudig vermaak.
Maar vermaken doet het uiteindelijk ook wel. Vind het vaak wat jammer dat wanneer je de mission details voorgeschoteld krijgt dat eigenlijk meestal gelijk staat aan het plot voor het komende uur. Gooi er daarna nog een twist tegenaan en je film is afgelopen.
Actiescene in het begin was hallucinant slecht, vraag me zelfs af of er bijbedoelingen bij waren, want hoewel de sfx verder ook niet superindrukwekkend lagen ze toch op een opvallend hoger niveau. Die opening deed me trouwens een klein beetje denken aan Akira gemixed met de opening van Dead Leaves.
Verder is Pierce wel lollig, maar zijn het uiteraard de gevangenen zelf die de show stelen. Typisch zo'n film waar de bad guys veruit het boeiendst zijn.
Wel leuk om een keertje gezien te hebben, al brengt het maar weinig verheffends en is het vooral verstand op nul en licht geamuseerd uitkijken. NIet verkeerd voor een keer, maar had er misschien toch net iets meer van verwacht.
gjnt
Actie is aardig, verhaal is zwak en de special effects zijn zeer matig. Aardig om een keer gezien te hebben.

'Lockout' is morgenavond (25 januari) op televisie te zien: 'Wist me op geen enkele manier te verrassen'

Brestskaya Krepost

Safe House
Actie / Thriller, 2012

Dredd
Actie / Sciencefiction, 2012
president van de verenigde statenanti herodementiatoekomstruimteconvictinterrogationspace stationcollision in space 21st century2070s