• 9.374.652 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: David Frankel

Met onder meer: Steve Martin, Jack Black en Owen Wilson

Plot The Big Year

"Everyone is searching for something."

Het verhaal volgt drie mannen die geobsedeerd zijn door het vogelspotten. Ze beginnen aan een ware queeste om elkaar de loef af te steken door zoveel mogelijk verschillende soorten vogels in Noord-Amerika te vinden. Op hun zoektocht, die symbool staat voor de vele uitdagingen die ze moeten aangaan in hun levens, worden ze niet alleen geplaagd door zee- en hoogteziekte, insecten en schulden, maar zullen ze ook met elkaar moeten afrekenen.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Geniale casting, nu nog het resultaat van de film.

avatar van Jordi

Jordi

Jim Parsons schijnt hier ook in te spelen. Ben wel benieuwd hoe hij buiten de The Big Bang Theory acteert

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

lars-pixar schreef:

Geniale casting, nu nog het resultaat van de film.

Inderdaad. Alleen jammer van Steve Martin en Owen Wilson.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Komt deze nog in de bioscoop of direct op DVD?

Lijkt me namelijk best een leuke film.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

tommykonijn schreef:

Komt deze nog in de bioscoop of direct op DVD?

Lijkt me namelijk best een leuke film.

Het lijkt me toch echt een bioscoop film, en als ik naar de cast en als ik de andere films zie van David Frankel dan weet ik het zelfs zeker. En in Nederland zal deze denk ik ook wel direct in de bioscoop komen lijkt me sterk van niet.

avatar van MrEd

MrEd

Lijkt me een heel flauw verhaaltje en de trailer maakt het er ook al niet veel leuker op. Trek een blik sterren open en je denkt dat het wel een leuke film gaat worden, nou ik vraag het me af.

Wordt waarschijnlijk een straight to DVD filmpje.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Nog niet eens bekend wanneer hij uitkomt.. Ik denk inderdaad dat deze straight to DVD wordt.

Een beetje maf.

Met een topic als dit en comedy als genre verwacht je toch wel een grappigere film. Uiteraard wordt er wat lol gepuurd uit het nogal vreemde wereld waarin deze film zich begeeft, maar verrassend genoeg zit er ook een serieuze onderlaag in.

Moet zeggen dat ik daar nu toch écht niet op zat te wachten. Het drama op het einde is levenloos en aardig belachelijk, totaal misplaatst in een comedy over birdwatchers. Verder is het idee wel grappig, al is de uitwerking vaak wat mat. Sowieso niet erg grappig, meer luchtig en feel-good.

Black en Wilson doen het goed, ook Martin is wel te pruimen (beetje tegen de verwachtingen in). De rest van de cast is wat onzichtbaarder, vaak niet veel meer dan cameos. Zonder het drama aan het einde had de film wat leuker geweest, nu vraag ik me vooral af wat Frankel met deze film gepoogd heeft te bereiken.

Niet slecht, maar meer dan een gezapig vermakelijk avondje zit er niet in.

avatar van hendriks

hendriks

wat een flauwe film

ik heb geen moment gelachen

die steve martin kan beter stoppen en met pensioen gaan die is zo humerloos laatste jaren

zonde van me tijd geweest deze film

avatar van erikm

erikm

Prima film, niet bijzonder goed, niet bijzonder slecht.. 2,5*

avatar van The Oceanic Six

Kleurloos.

Toch wel jammer, want de cast met oa Black, Martin en Wilson mag je toch wel top noemen. Maar erg grappig was het niet, laat staan interessant. De film lijkt niet te kunnen kiezen tussen komedie en drama. Was maar voor dat 1e gegaan, dan was het misschien wel wat geworden. Zeker van Wilson en Black verwacht je meer, aangezien ze dat vaak laten zien. Steve Martin vind ik al jaren tegenvallen. Zijn toptijd ligt een aardige periode weer achter hem.

Kleine 2* dan maar.

avatar van deGVR

deGVR

Wat een slechte, slechte komedie.....

Maar het acteurs zijn goed, de settings schitterend en het verhaal (dat niet grappig is,) is zeker wel mooi en ontroerend. Alleen dom dat 'ie te boeken staat als komedie. (Dat gebundeld met het feit dat zowel Jack Black als Owen Wilson en ook Steve Martin de hoofdrollen spelen, doet een supergrappige film vermoeden, wat het allerminst is.)

Mooie film.

avatar van rebecca-angel90

rebecca-angel90

Ik kan niet echt de komedie terugvinden in deze film. Als je een fan bent van vogels moet je hem zeker kijken, als dat niet zo is raad ik je deze film ten strengste af. Waardeloze komedie. Ik heb maar 1 keer moeten lachen en ben zelfs alweer vergeten waarom.

1 ster voor Jack Black, gewoon omdat ik hem (normaal gesproken) geweldig vind.

avatar van Mondragon

Mondragon

Goede casting, maar erg matige film.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Zeer matig! Hier wordt geprobeerd door een zeikerige voice-over de kijker een bepaalde melancholie aan te praten. Slaat de plank finaal mis! Sowieso dat zeurstemmetje van Wilson een beetje zat. Steve Martin is wat humor betreft altijd een favoriet van me geweest. Deze film bewijst waarom hij dat niet meer is. Bespaar u de moeite en het geld.

avatar van Memati_010

Memati_010

Leuke cast en er zitten ook geinige stukjes in en hele mooie landschappen...

avatar van Jaarme

Jaarme

Heb er geen een keer om gelachen alleen toen ik hem na een uur uit deed

avatar van jorkie

jorkie

leuke cast matig filmpje, 1 keer is meer dan genoeg

avatar van Thampon

Thampon

Niet echt een komedie te noemen...

avatar van rotem

rotem

Beetje Roadmovie en deed me denken aan Trains, Planes and Automobiles, maar dan zonder John Candy. Bizar dat er idd zo'n hetze is omtrent vogels. Best leuk filmpje.

avatar van devidia

devidia

ik snap de beweegreden van deze film niet echt, maar erg geërgerd heb ik me er ook niet aan gedaan. Weinig gelachen, maar niet weggekeken.

te saai om een goeie beoordeling te geven, maar er zijn er zeker slechter...

goeie cast maakt veel goed

avatar van ambrosini

ambrosini

Leuke film..

Als je alleen al naar de acteurs kijkt .. dan kan het niet mis gaan zou je zeggen.. Verwacht zeker geen 100% inzet van acteurs.. het gaat hier meer om een rustige maar ook af en toe komische film. Doel van het film? Volgens mij gaat het hier om 3 verschillende personages met ieders zijn eigen levenswijze en hoe dit wordt beïnvloed door een wedstrijd.

avatar van stinissen

De drie sterren in deze mislukte film Owen Wilson, Jack Black en Steve Martin hebben samen totaal geen chemie , De acteur waar ik het minste mee heb was tot m'n verbazing nog het minst slecht namelijk Jack Black. Ook de vreselijke voice-over doet deze prent geen goed.

avatar van Timecop

Timecop

heb mezelf niet kunnen betrappen op een glimlach

avatar van schumacher

schumacher

Vanwaar halen ze het dit een komedie is? Ik heb slechts bij 1 scene eens effe 2 sec haha gezegd en dat was het. Dit is een gewone film, meer niet, zeker geen komedie.

Heel wat goede acteurs maar ze slagen er niet in om de film naar een hoger niveau te tillen, zoals hier gezegd is, er is idd geen chemie.

De reden waarom ik 2 sterren geef is de mooie madam die de vrouw van owen wilson speelt, dusja, het is al erg ne mens nog punten voor dit moet gaan geven om toch iets positiefs te zeggen.

Het is helaas geen goeie film.

avatar van DeCol

DeCol

Met dit trio had ik een (poging tot) hilarische film verwacht. Veel flauwe grappen, waar het onderwerp vogels zich denk ik ook wel voor leent. Dat is het totaal niet geworden. In plaats daarvan een luchtig, feel-good filmpje met veel mooie plaatjes en een boodschap aan het einde. Al lijken de drie heren op de automatische piloot te spelen, doen ze het prima. Zeker geen vervelende film, maar ik vraag me wel een beetje af wat het doel van deze film is.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

DeCol schreef:

ik vraag me wel een beetje af wat het doel van deze film is.

DeCol schreef:

Toch?

avatar van louisvf

louisvf

Ontspannend, kon mijn aandacht behouden.

avatar van jstinissen

jstinissen

totaal niet mijn ding.

kon mijn aandacht maar er moeilijk bij houden

ben zowat in slaap gevallen

echt slappe hap deze kan je gemakkelijk overslaan