• 9.373.511 stemmen

Courage under Fire (1996)

Oorlog / Drama | 112 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Edward Zwick

Met onder meer: Denzel Washington, Meg Ryan en Lou Diamond Phillips

Releasedatum: 23 januari 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Courage under Fire

"A medal for honor. A search for justice. A battle for truth."

De Golfoorlog: Na per ongeluk een van zijn eigen tanks te hebben vernietigd, keert Lt. Kolonel Nathan Serling naar huis van de oorlog. Het leger verdoezelt het ongeluk en geeft Serling de opdracht om onderzoek te doen naar de Medevac piloot, de eerste vrouw die de Medal of Honor zal ontvangen. Tegenstrijdige verklaringen belemmeren zijn onderzoek naar de waarheid als Serling's poogt het mysterie rond haar dood bloot te leggen, terwijl hij zijn eigen nachtmerrie in de Golf wil vergeten.

Lieutenant Colonel Nathaniel Serling

Captain Karen Emma Walden

Staff Sergeant John Monfriez

Brigadier General Hershberg

Louise Boylar

Stephen Altameyer

avatar van Jordy

Jordy

Vond het een erg goede film. Interessant verhaal, mooi gefilmd en sterk geacteerd. Let ook op een rolletje van de jonge Matt Damon. 3 en een halve ster.

avatar van neo

neo

ik hou erg van dit soort films en ik vind deze dan ook erg goed.nadat denzel washington in edward zwick's Glory was te zien,was hij weer in een goeie oorlogfilm te zien.

avatar van Blindfold

Blindfold

De verschillende kanten van het verhaal zoals ze door iedereen worden verteld zijn wel goed gedaan.

avatar van filmdaas

filmdaas

zeer sterke combi van oorlog, drama en detective zelfs Meg ryan was erg overtuigend

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Lang geleden dat ik hem gezien heb maar ik herriner me wel een goede film met sterke prestaties en genoeg spanning om te blijven boeien. Dit krachtig oorlogsdrama krijgt drie sterren.

avatar van chiquita

chiquita

Idd een krachtige oorlogsdrama. Erg overtuigend en een goed verhaal.

avatar van Icer

Icer

Niet slecht. Ik heb mezelf wel geamuseerd in ieder geval. Meer ook niet.

avatar van Purmerend

Purmerend

Mee eens, genoeg voor vermaak.

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

Redelijk te kijken, maar verre van super.

Maar wat vond ik Meg Ryan ontzettend slecht zeg!

avatar van Jensing

Jensing

Een goede combinatie van een rechtenfilm en een oorlogsfilm. Ik vond Meg Ryan als keiharde militait op het begin een beetje raar om te zien maar daar wende ik al snel aan. Een interessante film, die actiefanaten de kans geeft wat van het drama genre te kennen. 3,5 sterren

avatar van avaassen

avaassen

Gisteren de film weer eens terug gekeken. Denzel washington echt super in zijn rol. Zeer goede verhaal parralel tussen Meg Ryan en Denzel W. Beide hebben vreselijke dingen meegemaakt in de golfoorlog maar tonen buitengewoon veel helden moed op het moment dat het echt moet!

Buiten de heldendaden komen mijns inziens ook de ellendige kanten voor de militairen en de thuisblijvers van de oorlog voldoende aanbod. Goede mix van oorlogs en drama elementen.

avatar van Doom

Doom

Is erg lang geleden dat ik deze film heb gezien, hij is me nog wel bijgebleven dus het was zeker een goede film.

Vond het een heel leuk en vermakende film vooral, het verhaal was best wel origineel en zoals al iemand zei, het politiek en oorlog gebeuren bij elkaar is erg gaaf.

3* (Moet de film nog maar is over zien, want is eigenlijk erg lang geleden, herrinder hem me nog erg vaag)

avatar van djelle

djelle

Geforceerde mix van oorlogsgeweld/tragiek, rechten, drama, suspense en politiek. Omwonden met een standaard aanpak, een hoop clichées en zeer matige effecten. Denzel Washington en Meg Ryan acteren behoorlijk maar kunnen het slappe geheel niet redden. Kundig, maar zeer magertjes. 1*

avatar van korykory

korykory

Degelijke oorlogsfilm, met een onbijzondere Denzel Washington en Meg Ryan in een rol die we niet van haar gewend zijn (hoewel ze niet veel kans krijgt haar acteertalent te demonstreren).

Even dacht ik dat deze film nog iets wezenlijks te vertellen had over de rol van vrouwen in het leger, Desert Storm, de verschrikkingen van de oorlog, de problemen van soldaten als ze weer thuis zijn, de onbetrouwbaarheid van getuigenverklaringen, etc. Dat is allemaal niet het geval. Als je echt aan het denken wil worden gezet, kun je bijvoorbeeld beter naar Three Kings kijken, die in dezelfde tijd speelt.

Maar als pure verstrooiing wel te pruimen.

avatar van Phasmid

Phasmid

Onlangs heb ik deze DVD voor een prikje in de winkel zien staan en daar het verhal me aanstond gekocht.

Ik heb er zeker geen spijt van. Ik vond het een erg mooie en spannende film met goed acteerwerk.

Voor mij zeker 4 sterren waard !

Ik vond hem zeer goed

Waarom kan ik niet uitleggen.

3,5

avatar van Stephan

Stephan

Een van Denzel's beste rollen. Overtuigend als 'down and out' alcoholist. Meg Ryan vond ik wat minder. Dat is niet zo zeer haar schuld dan wel van de casting-agent.

avatar van g_unitboy

g_unitboy

niet zo goede film 2.5*

avatar van helleke

helleke

Wederom een superprestatie van Denzel Washington,toch wel mijn favoriete acteur.

Mooie film maar aangezien het hele verhaal rond hetgeen zich daar heeft afgespeeld (al of niet heldhaftig optreden van de vrouwelijke kapitein),draaide verliep de film wat te traag.

Toch best genietbaar met een deftige cast.

3 sterren.

avatar van Materny

Materny

Lang geleden gezien maar de film destijds vondt ik zeer sterk.

Denzel is zo'n onderschat acteur eigenlijk, de man verdient meer dan 2 oscars tot nu toe.

Beetje de steven spielberg van de acteurs.

avatar van bootylicious

bootylicious

De film wist mij niet echt te boeien,

alhoewel Denzel Washington erg sterk acteerde!

Meg Ryan daarentegen vond ik zeer zwak spelen.

Ik kom uit op weinig postitiefs,

avatar van nightbreed

nightbreed

Volgens mij was dit die film met al die terugblikken.

De film weet maar niet te boeien door al die terugblikken, dat wil niet zeggen dat een film die veel terugblikt niet kan boeien, maar deze weet daar dus niet in te slagen.

Cijfer: 3

avatar van Thomas83

Thomas83

Erg mooie film. Weliswaar soms wat aangedikt drama, maar het verhaal is aangrijpend en wordt op een erg goede manier in beeld gebracht.

De acteerprestaties zijn goed. Niet alleen van de hoofdpersonages Denzel Washington en Meg Ryan, maar de bijrollen vond ik ook erg sterk ingevuld. Degene die het beste presteert is misschien nog wel Lou Diamond Phillips.

Geinig ook om een erg jonge Matt Damon in een rolletje te zien.

Deze film laat denk ik veel meer zien wat een oorlog nou eigenlijk inhoudt dan van die patriottistische actiefilms.

avatar van metaledje

metaledje

Weer een zeer goede film van het machtige edward zwick, toch een van de mindere na het PRACHTIGE *legends of the fall*

Toch weer een film waar je helemaal in gaat zitten, en een zeer sterke denzel en alle andere bijrolletjes van meg ryan,diamond phillippe en matt damon.. ZEER geslaagd 3.5*

avatar van Leno

Leno

Het verhaal steekt aardig in elkaar en de acteurs leveren goed werk. Jammer alleen dat er een dramatisch verhaallijn rondom Washington's karakter bij is gehaald, dit voegt weinig toe en maakt het soms wat sentimenteel.

avatar van tevelenco

tevelenco

Als ik de berichten lees van Thomas83 en metaledje lijkt het wel of ik naar een compleet andere film heb gekeken.

Wat een vervelende sentimentele draak van een film vond ik dit zeg.

Met een totaal ongeloofwaardige rol van Meg Ryan.

En ook Denzel Washington heb ik wel eens beter gezien.

Nee deze film heeft me geen moment kunnen boeien.

Zonde van mijn tijd.

avatar van mister blonde

mister blonde

Opnieuw een misbaksel van Zwick, met een hoop foute sentimenten en weinig subtiliteit. Zoals al zijn films. 1,5 sterren.

avatar van Wezze

Wezze

Het langdradige sentimentele einde zorgt voor een half puntje aftrek.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Boeiende oorlogsfilm met veel aandacht voor de menselijke kant van het verhaal (en niet zozeer voor de eigenlijke gebeurtenissen in een oorlog). De basisstructuur lijkt geïnspireerd op Kurosawa's Rashomon, en de film maakt de sterkte zet om het toegevoegde personage van Serling geen blanco vragensteller te maken, maar iemand met z'n eigen diepgang en problemen (al wordt er in het begin van de film naar verhouding wellicht wat te veel tijd uitgetrokken om die problemen in beeld te brengen, voordat het eigenlijke verhaal op gang komt).

Washington speelt overtuigend, en Ryan weet in de beperkte screentijd die ze heeft kernachtig de verschillende benaderingen op haar personage uit te beelden. Helaas zijn de dialogen vaak wat te direct en recht-door-zee, en heeft de film last van een soort 'Amerikaanse ziekte' om een veel te lang einde aan het verhaal te breien, waarin alle losse eindjes worden opgelost (niet alleen krijgt Washington de waarheid boven tafel, maar hij komt dit ook nog eens triomfantelijk aan z'n baas melden, én hij overkomt z'n persoonlijke problemen) - wat niet alleen overbodig maar vooral ongeloofwaardig is. 3,5 *.

avatar van Mescaline

Mescaline

3 Kwart van de stemmen op dezefilm zijn niet echt positief..?

Snap daar helemaal niks van.. het verhaal is misschien simpel.. maar erg goed uitgewerkt en uitgevoerd..

Acteren was zeker beter dan goed te noemen.. Denzel weet erg veel gevoel in de film te brengen.. en ook Meg Ryan weet indruk te maken.

Erg mooie drama/thriller.

4,5 sterren .. aanrader!