• 9.373.511 stemmen

Tres Metros sobre el Cielo (2010)

Drama / Romantiek | 118 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Three Steps above Heaven

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Fernando González Molina

Met onder meer: María Valverde, Mario Casas en Álvaro Cervantes

Gesproken taal: Spaans

Plot Tres Metros sobre el Cielo

"Have you ever been about to touch the sky?"

Dit is het verhaal over twee jongen mensen uit verschillende milieus die verliefd op elkaar worden. Babi (María Valverde) is een meisje uit de hogere middenklasse dat goedheid en onschuld heeft meegekregen door haar opvoeding. H. (Mario Casas) is een impulsieve, rebelse jongen die een honger naar gevaar en avontuur heeft en vaak op het randje van het gezonde verstand balanceert. De twee beleven hectische en meeslepende gebeurtenissen tijdens hun zoektocht naar een onmogelijke liefde.

avatar van BBarbie

BBarbie

Film met een hoog Rebel without a Cause-gehalte. Niet onaardig, maar de ommekeer in de relatie tussen de brave Babi en de rebelse H(ugo) vindt wel heel erg plotseling plaats. En Babi past zich wonderwel snel aan het totaal andere milieu van H. aan. Het einde laat doorschemeren dat het verhaal eigenlijk niet af is en dat klopt ook, want net als het gelijknamige boek van Moccia, waarop de film gebaseerd is, kent de film een vervolg: Tengo Ganas de Ti (2012).

avatar van arno74

arno74

Mario Casas is niet bepaald mijn lievelingsacteur, vele anderen met mij hebben toch wel enige aversie richting dit Spaanse tienermeisjesidool. Ik zie dan ook zelden films van hem, en al helemaal geen films die duidelijk op zijn fans gericht zijn. Deze film valt daaronder.

Toch is het me zeer meegevallen, ik moet toegeven dat Mario Casas wel een goede rol weet neer te zetten. Er valt weinig aan te merken, op het vrij slechte acteerwerk na van de jonge filmzusje van de hoofdrolspeelster. In Spanje werd deze film, buiten de doelgroep om, neergesabeld vanwege de kwalitatief povere inhoud in vergelijking met Spaanse cinema, en omdat men het deels als het verheerlijken van ontverantwoord tienergedrag ziet. Daar heb ik me echter niet zo aan gestoord. Het tieneridoolimago van Casas heeft vast ook een rol gespeeld in de (buiten de doelgroep om) slechte ontvangst in Spanje.

De stoere tienerstijl deed me denken aan Yo Soy la Juani (2006), wat wel een stapje verder dan deze gaat, en met auto's i.p.v. motoren. In vergelijking daarmee is 3 metros ook braver (mede door de brave hoofdrolspeelster). Het liefdesverhaal, en de nadruk die de film erop legt, deed me qua stijl ook denken aan de Twilight Saga (maar dan zonder vampieren).

Deze Spaanse 'tienersoap' is me al met al zeer meegevallen en is zeker niet onaardig. 3 ruime sterretjes.