• 9.373.588 stemmen

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Wesley Snipes, Diane Lane en Alan Alda

Releasedatum: 16 oktober 1997

Plot Murder at 1600

"This address changes all the rules."

Harlan Regis werkt bij de afdeling Moordzaken in Washington. Moord en doodslag zijn dagelijkse kost voor hem. Dan wordt hij gevraagd om een moordzaak in het Witte Huis te onderzoeken. Hij wordt geconfronteerd met geheim agenten die boven de wet staan, documenten die zomaar verdwijnen en ambtenaren die hem in de gaten houden. Nina heeft de opdracht om de zaak geruisloos te laten verlopen. Als ze er samen met Regis achterkomt dat er heel veel op het spel staat, besluit ze hem te helpen.

Detective Harlan Regis

General Clark Tully

Kitty Neil

avatar van Jordy

Jordy

Tijd lang gemeden omdat ik dacht dat het een soort Drop Zone II zou zijn, maar die 1600 stond dus niet voor de hoogte waarop de moord gepleegd werd, maar het huisnummer van het Witte Huis. Interessant thrillertje, met een leuke rol voor Snipes. 3 sterren.

avatar van neo

neo

wel geinig thrillertje,met naast een leuke rol van snipes ook een leuke voor diane lane

avatar van Blindfold

Blindfold

Maar een geheime gang? Please

avatar van IamBernie

IamBernie

oh lol ja met die geheime ondergrondse ingang, ja deze ken ik wel, hehe

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Makkelijk binnenkomen in het Witte huis zeg! Ondanks dat ongeloofwaardige puntje toch een leuke film 3*

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Geslaagde thriller die altijd weet te boeien.

avatar van herman78

herman78

Ik heb deze film in de bios gezien en nog nooit zo lang geslapen tijdens een film. Ik vond er echt helemaal niets aan. Toch zou ik hem nog wel 's terugwillen zien of het echt zo erg was.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Debiel Amerikaans standaard-thrillertje met een aantal ronduit belachelijk plotwendingen en de slechtste filmpresident uit de geschiedenis.

*' 1,5 *'

avatar van roda

roda

sn@ke schreef:

Geslaagde thriller die altijd weet te boeien.

helemaal mee eens. 3.5*

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Tonyvdb schreef:

en de slechtste filmpresident uit de geschiedenis.

op Harrison Ford in Airforce One na dan natuurlijk!

avatar van feanaro surion

• 1985 berichten

Viel me niet eens tegen.... vermakelijk filmpje: 3.5 ster/

avatar van dennis1984

dennis1984

Kvond het wel een aardige film eerlijk gezegd, ik had er weinig van verwacht maar het viel me reuze mee. 3.5*

avatar van Jorick

Jorick

Een redelijke thriller, maar over het algemeen een beetje standaard en soms wat overdreven. 2.5*

avatar van Leno

Leno

Vanavond op tv, best een amusante film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit is een film die ik keer op keer in de TV gids zie staan en keer op keer kijk ik hem weer omdat ik denk dat ik hem nog niet heb gezien, maar dan herinner ik me weer wat flarden. Gisteravond dus ook weer.

Op zich natuurlijk geen goed teken wanneer je een film zo snel vergeet, maar dat komt puur door de middelmatigheid van deze film. Weinig echt clichédoorbrekende dingen, maar zeker niet slecht.

3 sterren.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Zwakke niet originele film die uitermate geschikt is voor sbs laat op de avond.

avatar van pimp-juice

pimp-juice

zeer goede film 5 sterren alleen al omdat het wesley snipes is

avatar van NKyou

NKyou

snipes is echt superslecht.

deze film viel niet tegen en was wel vermakelijk, snipes iig beter dan in 7seconds ofzo...

avatar van seanpuffy

seanpuffy

snipes is supergoed

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijke thriller met een niet bijster orgineel verhaal.

De film kent inderdaad zoals al eerder is gezegd wel wat te veel ongeloofwaardige wendingen.

Maar ondanks dat kijkt de film toch wel lekker weg.

Mede door de rollen van Wesley Snipes en Diane lane die een leuk filmduo vormen.

avatar van Ronhart

Ronhart

Veel bekende gezichten in deze film. Zo'n actiefilm is natuurlijk redelijk voorspelbaar. Hier en daar plotwendingen zodat je weer eens op een ander been wordt gezet. Toch wel degelijk een goed verhaal en ook goed neergezet. Ik heb me geen moment verveeld.

Ik vind hem dus goed en dan ook 4** waard

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Wesley en Diane waren gewoon een leuk duo, verhaal voorspelbaar, maar best aardige actiescenes.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Kan aleen 1 punt voor Wesley Snipes en Diane Lane geven want de rest was voorspelbaar en zwak. 2 sterren

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Zoveelste standaard actie-filmpje van Snipes, die de laatste jaren ook niets orgineels meer heeft gemaakt.

De film bevat een flinke dosis actie, maar het wordt op een gegeven moment zo ongeloofwaardig dat het einde je gestolen kan worden.

2,5.

avatar van RobbinM

RobbinM

Vanavond maar eens kijken deze, ken em al, maar is al een tijdje geleden

avatar van Vandernagel

Vandernagel

De film viel me reuze mee, alleen had ik gelijk door wie uiteindelijk de dader was. Dus voor mij was de verrassing er een beetje af.

Toch jammer voor Snipes, en ik had nog zulke goede hoop voor hem.

3,0 sterren

avatar van RobbinM

RobbinM

Viel niet mee, viel niet tegen.

Spikings toch wel een harde baas

2,5

avatar van Maruk_17

Maruk_17

Leuke film. viel me zeker mee, ookal zou je al die negatieve dingen hier lezen!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Hoe is het mogelijk eindelijk een keer een redelijke Snipes film. Het was gewoon een keer een film van hem voor een avondje vermaak. Deze keer zat de film niet alleen maar vol met actie maar er zat ook meer in. Alleen het verhaal klopt van geen kanten en is nogal zwak. Om het maar in het kort te zeggen de moord heeft alles te maken met een conflict in Korea ( nogal zwak en vergezocht ). En zo kom je wel meer dingen tegen die vergezocht zijn. Beeldkwaliteit en geluid van dvd (5.1) was gewoon goed. Dus alles bij elkaar kom ik toch uit op een voldoende en daarom is de film voor mij 3* waard.