• 9.370.323 stemmen

Met onder meer: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis en Alfonso Santagata

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 11 augustus 2011

Plot Gianni e le Donne

"Gianni is back and looking for love ..."

Er zijn veel dingen die Gianni, getrouwd en net met pensioen, bezig houden, maar liefde hoort daar niet bij. Gianni vult zijn dagen met het uitlaten van zijn hond en die van de knappe buurvrouw, met boodschappen doen of met het betalen van de rekeningen onder streng toezicht van zijn vrouw. Tot op een dag zijn vriend Alfonso hem waanzinnige dingen komt vertellen over zijn recente seksuele escapades. In zijn naïviteit was het Gianni compleet ontgaan dat al zijn leeftijdgenoten met volle teugen genoten van hun tweede jeugd. Zelfs de oude Maurizio, die altijd in een joggingpak rondhangt, heeft een jongere maitresse. En dus besluit Alfonso dat het tijd is om Gianni's liefdesleven nieuw leven in te blazen. Dat klinkt gemakkelijker dan het is...

Van de regisseur van Pranzo di Ferragosto (2008)

Ik kijk hier naar uit. Ook hier speelt hij zelf weer de hoofdrol.

avatar van Redlop

Redlop

Een komedie zonder een geslaagde grap. 2 * voor het sfeertje.

avatar van wibro

wibro

Toen de aftiteling begon dacht ik "Is dit het nou? Waar ging het nu eigenlijk over"?. Over niks eigenlijk. Ik zou voor deze film een 1,0* gegeven hebben als niet een aantal zeer aantrekkelijke dames de revu passeerden. Die gaven mij nog enigszins verstrooing. Voor de rest een "komedie" om snel te vergeten.

avatar van stinissen

Inderdaad deze film loopt nergens naar uit , er had veel meer ingezeten een gemiste kans.

avatar van ZenZin

ZenZin

Stuk meer uitgewerkt en ook langer dan "Pranzo di Ferragosto"

En film vol Italië : het land waar "zijn" al genoeg is.

Er gebeurt zo ongeveer niks : geweldig !

Maar toch niet saai, wél humoristisch , subtiel :

Een lange glimlach over ogenschijnlijk oppervlakkig en weemoedig geneuzel.

Over het leven met mildheid en zelfspot.

avatar van david bohm

david bohm

Fraaie schets van het mediterrane leven. We volgen Gianni die een vrij saai bestaan heeft, in tegenstelling tot de interessantere levens van de mensen in zijn directe omgeving. Onze gepensioneerde vriend heeft iets aandoenlijks en de sfeer die de film ademt is aangenaam. Filmpje waardoor ik bij wijze van spreken mijn vakantie nog een extra weekje kan uitstellen

avatar van Movsin

Movsin

Echt denderend grappig is het zelden maar de innemende figuur van Gianni Di Gregorio is erg overtuigend als de brave pantoffelheld op vrijersvoeten en dat maakt ook wel wat goed.

Bovendien zitten er ook wel wat herkenbare situaties in en kunnen we spreken van een rustige komedie.

avatar van 93.9

93.9

Waarom uitgerekend deze italiaanse film op tv, terwijl er zo veel betere films zijn....

avatar van 93.9

93.9

Op zich wel redelijk te doen.

Lichtzinnig filmpje over niets of eigen veel (het leven).

Mooi vond ik Here Comes The Man van The Pixies. Ook omdat de film toen afgelopen was..

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Een ogenschijnlijk geruisloze film waarin echter van alles gebeurt. De hoofdpersoon die

door zijn vriend Alfonso welhaast gedwongen wordt tot herontdekking op het seksuele

vlak en die daarmee als het ware ontwaakt uit de alledaagse sleur. Er is nog zijn dochter

die maar niet van haar nogal sullige vriend afkomt, zijn spilzieke moeder waar hij zijn

handen vol aan heeft, en zijn er zo verder nog meerdere details die deze film best wel

aantrekkelijk maken met genoeg subtiele humor en goede dialogen. Over de stiekeme

geneugten van het leven op leeftijd. Een warme film eigenlijk wel, met een fijn en niet

onaardig gevonden slotakkoord bijgestaan door het nummer Here Comes The Man van

de Pixies, en daarmee tamelijk verrassend afsluitend met een in mijn ogen nogal cynische

ondertoon.