• 9.369.461 stemmen

Met onder meer: Rob Lowe, Ally Sheedy en Amanda Pays

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 16 juli 1987

Plot Oxford Blues

"He's conned his way into Oxford University . . . now he's learning to be a WINNER!"

Nick di Angelo is een eenvoudige parkeerbeambte in Las Vegas. Hij is verliefd op de mooie, Britse, high-class Lady Victoria. Via een hacker regelt Nick dat hij hoog op de lijst van kandidaten voor de universiteit van Oxford komt te staan. Zodra hij de benodigde financiën bij elkaar heeft gaat hij naar Engeland. Daar aangekomen krijgt hij met iedereen ruzie, behalve één meisje, ook een Amerikaanse. Bovendien krijgt hij een plaatsje in het beroemde Oxford-roeiteam.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nick De Angelo

Doctor Ambrose

Doctor Quentin Boggs

avatar van EmDee

EmDee

O ja, die wou ik nog toevoegen. Het plaatje stond al op de site.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Best een lekkere film voor de zondagavond. En met een grappige Rob Lowe.

avatar van Waku

Waku

Leuke vermakelijke film.

Het verhaal heeft niet veel om het hand maar Oxford Blues doet het vooral goed als tienerfilm.

Beetje liefde, beetje drama...

Feelgood produkt. En daar slaagt de film zeker in.

avatar van ags50

ags50

"Jeugdsentiment", nu eindelijk op DVD, maar helaas in 4:3 in plaats van 1:1.85 (zoals aan het begin wel wordt getoond). Leuke, toch geen bijzonder hoogstaande, film met de altijd aantrekkelijke nozem Rob Lowe. Let ook op enkele vroege rollen: Julian Sands en Cary Elwes. Alley Sheedy zien we ook terug met Rob Lowe in St. Elmo's Fire.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Belachelijk. Het idee dat iemand naar Oxford wil gaan studeren om een chick te kunnen scoren is al een heel slecht startpunt, en het wordt er niet beter op. Voor een film die zich in Oxford afspeelt gaat het enkel over allerlei onnozelheden. Lowe zet een stupide personage neer, en talent voor humor heeft hij ook al niet. Man wat was dit slecht.