Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot De Bende van Oss
"You have to know your enemies before you know your friends."
Oss, jaren 30. Johanna van Heesch wil breken met de misdaad die haar omringt. Haar echtgenoot Ties valt, wanneer hij weer is vrijgelaten uit de gevangenis, terug in zijn oude gedrag. Hoe harder Johanna probeert te ontsnappen van de gruweldaden gepleegd door De Bende van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie, doodslag en moord.
Johanna van Heesch
Trees
Gerard Kramer
Pastor de Roos
Henk Roelofse
Eerste beelden van DE BENDE VAN OSS | Nederlands Film Festival - filmfestival.nl
Ziet er goed uit! Sfeer doet denken aan Miller's Crossing.
De Bende van Oss draait vanaf 13 oktober in de bioscoop.
René van Duren?
Maar buiten dat, een beetje een rare quote is het wel.
kalehein
Ik hoop als "echte" Ossenaar dat het ook echt op z'n Oss aandoet.
In het BrabantsDagblad van sept 2010 stond een stuk over van Duren waarin hij het had over het gebruik van "gij" in de film...
Link: Brabants Dagblad
Iedere rechtgeaarde noord-oost-noordbrabander weet dat het Maaskants dialect geen "gij" maar "ge" gebruikt! Van Duren moet in Herpen gewoond hebben en daar wordt óók "ge" gebruikt.
Reken maar alvast op acteurs uit de Randstad die een heel vervelend Brabants nepaccent opzetten.
raymon
Beelden goed, acteurs prima, maar door de montage van de trailer word het een nogal langdradig zooitje zonder echte verhaal lijn. Alsof de distributeur niet weet hoe ze de film moeten verkopen aan het publiek.
Jawaddedadde
Ziet er mooi uit, begin doet inderdaad wat denken aan Miller's Crossing. En heb Sylvia Hoeks altijd al een mooie meid gevonden, dat helpt ook natuurlijk
Prudh
Vooral erg degelijke film. Het verhaal is wat simpel en het is weinig diepgaand, maar het tempo ervan is hoog, het ziet er mooi uit en vooral het acteerwerk is goed. Hoeks, Musters, Lammers, Schoenearts: allemaal bijzonder sterk. Jammer dat Bokma, Spijkers en Schuurmans kleine rollen hebben, maar met de hoeveelheid verhaal die nu al verteld wordt hadden hun rollen niet veel groter gekund. Sfeer en esthetiek gaan wat verloren door de verteldrang, maar door de vlotheid, het spel en de production design is De Bende van Oss zeker een aanrader.
KILLERBEE99
Hoe heb jij hem al kunnen zien? Film is nog niet in de bios... gelekt ofzo?
KILLERBEE99
Vroege vertoning.
Waar is die vroege vertoning / waar heb je hem dan gezien?
Prudh
Wat een sensationele kop boven dat interview. Zouden ze bang zijn geweest dat er anders niemand op zou klikken?
timbo_
Gewoon uitspraak van Lammers. Sluit op basis van interview niet uit dat ik ook voor die kop was gegaan.
Quido
Het lokt mensen, zoveel is duidelijk. Maar de kop suggereert wel iets heel anders dan wat Lammers ermee bedoelt.
the new guy
Ben hier wel benieuwd naar. Ik kan me niet zo snel een andere film voor de geest halen die echt mainstream is, uit Brabant. Ja New Kids, maar die neem ik even niet mee in beschouwing, u begrijpt waarom.
Verder is het eigenlijk altijd Amsterdam. Van God Los was er natuurlijk voor Limburg. Nu is Brabant aan de beurt voor een serieuze film van historische waarde. Ben benieuwd!
Interview met de regisseur:
Met het historische misdaaddrama maakte cineast André van Duren eindelijk de film die hij al vijfentwintig jaar lang wilde maken. ‘Ik zou mijn hele leven lang een televisieserie kunnen maken over alle interessante verhalen rond de bende van Oss.’
Dominootje
Iemand enig idee of het een beetje noodzakelijk is om de geschiedenis achter de film te weten?
Ook graag reacties van mensen zodra ze de film hebben gezien? ^^
De film lijkt met wel tof; oftewel interessant! Tis weer is een wat (hopelijk!) betere NL'se film
aMUSEd
Deze film zou er, zonder flauwigheid, echt baat bij hebben gehad als hij ondertiteld zou zijn. Heb als (ex) noorderling weinig ervaring met het Brabants en bij veel zinnen verstond ik alleen het onderwerp en hoofdwerkwoord. Hoorde meer mensen zeggen dat ze hier problemen mee hadden.
Afgezien daarvan een degelijke film, zoals hierboven ook al is gezegd. Cinematografie, sounddesign, montage en acteurs waren allemaal redelijk tot gewoon goed. Production design zag er wel erg tof uit. Af en toe een Zwartboek deja-vu, zelfs een potentiële nieuwe 'houdt het dan nooit op' gehoord
Donkerwoud
Ze schijnen al te hebben gekozen voor een toegankelijk Brabants i.p.v. echt dialect.