• 9.370.316 stemmen

The American President (1995)

Komedie / Romantiek | 114 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: Michael Douglas, Annette Bening en Martin Sheen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 25 januari 1996

Plot The American President

"Why can't the most powerful man in the world have the one thing he wants most?"

De president van de Verenigde Staten wordt verliefd op die mooie Sydney Ellen Wade. Sydney is een lobbyiste voor een milieuorganisatie en heeft de taak om de nieuwe milieuwet zo onbeschadigd mogelijk door het congres heen te krijgen. Ze beginnen een relatie, waardoor zijn presidentschap gevaar loopt.

Andrew Shepherd

Leon Kodak

Mrs. Chapil

Senator Rumson

Jordy

Vermakelijk filmpje. Het is allemaal erg zoetsappig, maar er zitten voldoende komische momenten in om het allemaal kijkbaar te houden. 3 sterren.

avatar van neo

neo

goeie film met echt een fantastische toespraak aan het einde van michael douglas die ik zo'n beetje uit mijn hoofd ken

Laat maar eens 'horen' dan..

avatar van neo

neo

ik zei zo'n beetje, ik kan hem nou niet bepaald uit mijn hoofd.was een foutje om dat er bij te zetten.ik weet wel een paar zinnen uit mijn hoofd.

avatar van dttom

dttom

Wel aardig.

avatar van You_bastard

You_bastard

Zijn er nou niet genoeg van deze films gemaakt. Laten ze nu eens een film maken van een president in Irak of zo dat zou eens interresant zijn en niet te vergeten grappig.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

I'm a sucker for romantic comedies.

Jordy

haha dat is inderdaad een gouden idee, "Saddam in Love"

avatar van Jildou

Jildou

Leuke film, fijn materiaal voor een avond niks-te-doen-dus-hup-tv-aan.

3,5 ster

avatar van Linda

Linda

vond em wel aardig.

hou absoluut niet van romantische films maar deze trok me nog wel. had er wel wat meer van verwacht omdat het een komedie wordt genoemd maar ik heb er geeneen kunnen ontdekken eigenlijk. maar wel 3 sterretjes waard

avatar van gotti

Zie nu dat ik hem ooit al eens gezien heb. Vond hem toen wel aardig. 2,5*

AHWA

Prachtige film van de maker van het in Nederland zwaar ondergewaardeerde West Wing. Fantastisch script vol met rake oneliners en goed acteerwerk van Douglas en Fox en Sheen, die in West Wing zelf de president speelt. Oh, kwam dat maar weer op TV. Er zijn zoveel troepprogramma's in te ruilen. Snik.

avatar van EmDee

EmDee

en goed acteerwerk van Douglas en Fox en Sheen

Je vergeet imho de beste in deze film. Bij mij is het vooral Bening die deze film iets extra's geeft.

avatar van roda

roda

een erg leuke film, heerlijk Amerikaans en met een sterke cast, waar vooral Douglas, Sheen en Dreyfuss topacteerwerk afleveren.

en Bening en Douglas hadden een goede chemie in de film.

kortom een erg onderhoudende speelfilm 3.5*

avatar van roda

roda

AHWA schreef:

Oh, kwam dat maar weer op TV.

The West Wing kun je ook op dvd kopen.

EmDee schreef:

Ik geef toe dat zij ook haar mannetje staat, alleen het ging mij bij deze voorbeeld vooral om dat sarcasme wat er vaak inzat en dat vond ik erg grappig. dat is bij de west wing ook zo.

En even over de west wing op dvd...moet niet teveel geld uitgeven en de kerstman komt binnenkort weer langs...HOOP HOOP

AHWA

Met Kerst West Wing seizoen 1 gekregen op DVD. Trust me, beter dan dit worden films of tv-shows niet. Maar ieder zn smaak denk ik.

AHWA

Zijn er hier toevallig nog meer fans van The West Wing of ben ik de enige?

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

AHWA schreef:

Zijn er hier toevallig nog meer fans van The West Wing of ben ik de enige?

Wat is West Wing man? Iets in de trant van Vrouwenvleugel? muhuhuhaha lol

Willem-Jan schreef:

Wat is West Wing man? Iets in de trant van Vrouwenvleugel? muhuhuhaha lol

West Wing is de beste tv-serie ooit gemaakt. Period. Alleen Nederlanders kunnen dat niet waarderen. Zelfde geldt voor The Sopranos.

Jordy

Da's ook de beste tv-serie ooit gemaakt?

AHWA

Nee, Soprano's vind ik niet zo goed als West Wing, maar veel Nederlands kunnen Soprano's niet waarderen, terwijl het in Amerika enorm populair is.

AHWA

Cool, hij komt maandag op tv!

Ik heb hem op dvd, maar ga hem toch maar weer eens kijken. Blijft een geweldige film.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Net nog weer even de laatste 20 minuten van deze film meegepikt. Wat een heerlijke film is dit toch! Schaamteloos romantisch, maar bol van de charme.

Maar... wat had de BBC er een puinhoop van gemaakt, zeg. Ze hadden de zijkanten van de film eraf gesneden, zodat het beeld volledig gevuld werd. Maar dat hadden ze zo lomp gedaan dat misschien wel een kwart van de tijd er een opvallend storend deel buiten het beeld viel, vaak zelfs een half gezicht of zo. Ik weet natuurlijk niet of de BBC dat heeft gedaan of de productiemaatschappij of distributeur, maar op deze manier was het gewoon amateuristisch.

avatar van The Goss

The Goss

Heb goede herinneringen aan deze film. Niet zozeer de film zelf, hoewel die het kijken waard was en is, maar meer dat dit mijn datefilm was met mijn huidige vriendin. Heb daarna de film nog wel een keer moeten kijken omdat we nogal wat van de film gemist hadden.

avatar van Doom

Doom

Hmm ? Een 2,96 is natuurlijk enorm onder gewaardeerd voor zo'n mooie romantische film.

Het spel tussen Michael Douglas en Annette Bening is gewoon fantastisch, het hele gebeuren over de president van de USA is ook erg mooi gedaan. Groots aangepakt, vele aspecten naar voren laten komen.

Goede romantische komedie. 4*

avatar van FisherKing

FisherKing

Michael Douglas he In andere films kon deze sul zich nog redden door ijzersterke plots en dito actrices. Maar hier had ik geen reddingstouwen meer. En valt mijnheer Douglas voor mij hopeloos door de spreekwoordelijke mand. Vandaar mijn 2*

AHWA

Geen reddingstouwen meer? Vond je het scenario niet bestaan uit heerlijke dialogen met een geweldige speech op het einde? Vast niet. Dit is juist een van Michael Douglas' beste rollen, mijns inziens.

IJzersterk script van Aaron Sorkin, een voorproefje op de hoge kwaliteit die er later voor The West Wing uit z'n pen vloeide.

Deels herzien vanavond, maar het blijft fantastisch.

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Ik heb de film al eens gezien, maar ik kon het niet laten om gister weer te kijken. Ik heb mijn stem verhoogd naar 4****.

Want hoeveel romantische films zijn er nu eigenlijk nog, waar je echt de chemie tussen de hoofdrolspelers voelt??

Ja precies, die zijn er niet zoveel....ok, o.a Meet Joe Black en nog een aantal. Maar bij veel romantische films is er totaal geen chemie. Bij deze film wel!!

Goed acteerwerk van Douglas en Benning!! Genot om naar te kijken!

avatar van otherfool

otherfool

Heel aardige romantische film (normaal niet echt voor mij) waarin de cast er iets moois van maakt. Ben het met lalaguna eens, de chemie spat van het scherm!

3,5*.