• 9.372.990 stemmen

Camp (2013)

Geregisseerd door: Jacob Roebuck

Met onder meer: Miles Elliot, Michael Mattera en Grace Johnston

Plot Camp

"Hope is found in unexpected places."

Om in gunstig daglicht te staan bij een potentiële klant, geeft de financieel adviseur Ken Matthews zich op als begeleider op een zomerkamp voor jongeren uit de pleegzorg. Hij wordt gekoppeld aan de tienjarige Eli die terughoudend is tegenover iedereen. Ook Ken kan zich moeilijk schikken naar het kamp, maar wanneer hij het zware verleden van Eli ontdekt groeit zijn empathie.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Vreemd. CAMP heeft zowat alles tegen, maar Roebuck weet toch een innemende film / hommage af te leveren.

Een ietwat amateuristische bedoening wat betreft het in beeld brengen van het verhaal, maar de liefde voor het maken van de prent overstemt evenwel dit alles. Dit geeft tevens de ruimte aan de acteurs om de plank eens mis te slaan, maar ook hier van hetzelfde: het zal allemaal wel. Je hoeft geen (technisch) genie te zijn om te kunnen verblijden – in dit geval te ontroeren. Een aantal zal er bijgevolg sentimentele meuk in terugvinden, al valt dat erg mee. De film staat niet vrij van enige voorspelbaarheid, maar de beleving gaat daar ook niet om. Wel de kinderen, hoe ze in het leven staan en de relaties met hun buddies zijn betekenisvol. Daarbij zijn zulke zogenaamde 'Royal Family Kids Camps' een zeer mooi initiatief en de daarbij horende reclame neem ik er graag bij.

Een ongebruikelijke vergelijking, maar het mag gezegd: sommigen hebben nood aan een La La Land, ik neem genoegen met deze kleine productie.