• 9.373.131 stemmen

Elena Undone (2010)

Geregisseerd door: Nicole Conn

Met onder meer: Necar Zadegan, Traci Dinwiddie en Gary Weeks

Plot Elena Undone

Elena, een fotografe, zit gevangen in een liefdeloos huwelijk met een homofobe dominee. Als zij de lesbische schrijfster Peyton ontmoet, met wie zij gaat samenwerken aan een fotografieproject, leidt dat tot een zinderend buitenechtelijk avontuur. Ondanks de intensiteit van hun aantrekkingskracht is Peyton, die nog middenin het verwerkingsproces van haar vorige relatie zit, op haar hoede en wil niet verzanden in een affaire met een getrouwde heteroseksuele vrouw. Elena zal nu moeten kiezen, of voor haar man en een onbevredigend huwelijk of voor Peyton, die ze er dan ook nog even van moet overtuigen dat zij juist samen een veelbelovende toekomst hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van babynoa

babynoa

Deze film gezien tijdens de Roze filmdagen in Amsterdam en het was echt de moeite waard. Het is niet voor het eerst dat er een vrouwenfilm gemaakt wordt waarin een lesbische vrouw verliefd op een getrouwde 'hetro' vrouw maar de manier waarop dat hier gefilmd is...wow.

Goede overtuigende acteer prestaties, mooie ontroerende hoofdrolspeelsters waarvan je gelooft en ziet dat ze echt voor elkaar gaan vallen.

Ik kan niet wachten tot de film op dvd uitkomt.

De film krijgt van mij 4,5 ster omdat ik echt vind dat dit 1 van de beste vrouwenfilms is dit ik heb gezien (en dat zijn er veel)

avatar van stinissen

Ieder zijn smaak ik vond het een matig lesbo drama.

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Erg mooie film vond ik dit! erg goed en overtuigend gespeeld en de vrouwen zijn mooi!

een goed dramatisch verhaal en ik vond de chemie tussen de 2 vrouwen erg mooi om te zien!

ik vind dat bij lesbische films vaak dat er meer diepgang in zit, of ik begrijp een vrouw gewoon beter dan een man, dat kan ook

4 sterren van mij

avatar van gauke

gauke

Complexe, clichématige, te zeer uitgewerkte en daardoor controleachtige film over emancipatie en lesbische seksuele identiteit. De regisseur had klaarblijkelijk voor ogen om het record van de langste kus in de filmgeschiedenis te vestigen

avatar van Loisb

Loisb

Mooie, realistische film over twee vrouwen die elkaar vinden. Zeker een tip. De vrouwen zijn mooi om te zien en acteren goed. De setting is goed genoeg. Ook de bijrollen worden goed vertolkt.

avatar van rep_robert

Vrij tamme film met een veel te lang uitgerekt plot dat nauwelijks weet te imponeren, net zoals een aantal dramatische scenes. Vooral die Nash bakte er werkelijkwaar niks van. Die langste kus stelt ook niet zoveel voor en het is allemaal een beetje te braafjes uitgewerkt allemaal.

Kan vele malen beter.

avatar van missl

missl

Moeilijk relatieverhaal met 2 hoofdpersonen die de chemie hebben van 2 bevroren vissticks. Drama drama drama.

avatar van vrolijknu

vrolijknu

Elena Undone was een van de best bekeken films van de Gay and Lesbian Summertour ... met de langste kus uit de filmhgeschiedenis!

avatar van Katharina

Katharina

Best wel teleurstellend. Ze hadden zoveel van deze film kunnen maken! En acteerwerk was ook niet geweldig.

avatar van Fransman

Fransman

Overgeromantiseerde, nogal chichématige lovestory tussen twee vrouwen, waarvan de een te vaak teleurgesteld is en de ander vastzit in een huwelijk, en eigenlijk niet weet of ze wel lesbisch is. En dat allemaal in christelijk Amerika. Nou, dan weet je het wel. Dus veel kerk, bijbelteksten, een homofobe dominee (en parochianen), een idiote homofiele lovecounseller (dus ook een soort dominee) die eeuwige liefde preekt, begrijpende vriendinnen, kinderen die het er moeilijk mee hebben. De hele santekraam. De EO zou er dol op zijn.

Of de dames nu de chemie van een visstick hebben, lijkt me wat ver gaan. Ik vond ze het nog niet zo slecht doen. Maar ze zijn te knap en lijken te veel op elkaar, beetje zelfde types. Dat noemen ze bad casting. De rest van de personages zijn zwak ingevuld. De liefdes (seks-) scènes zijn voor Amerikaanse begrippen misschien gewaagd, ik vond ze nogal preuts. Maar ja, dit is Amerika op z'n smalst. Vooringenomen? Natuurlijk ben ik vooringenomen. Maar ik ben gewoon niet geïnteresseerd in hoe fundamentalistische 'christenen' (of moslims) met homoseksualiteit omgaan. Gelukkig zijn hier meer mensen, met name vrouwen, die deze film niks vonden.

avatar van Boenga

Boenga

Dichte familie van Hidden Secrets (2006), en dat is een van de weinige films die ik 0,5* gaf.

Even EO-gericht als bovengenoemde, met dat verschil dat de boodschap hier iets positiever is: homoseksualiteit moet voor (een deel van de ) conservatieve christenen gelukkig wel kunnen. Meer nog: hier wordt zelf aanvaard dat er kinderen komen in een homoseksuele relatie.

De 1,5* zijn dan ook alleen daarvoor. Want het acteerwerk is van bedenkelijk niveau, en de personages en de setting - de 'betere middenklasse' in een ultra-christelijke blanke omgeving - zorgen voor een ongemakkelijke sfeer.

Die ultra-lange kus... zo lang als hij was in duur, zo beperkt was de intensiteit: slechts een fractie van een seconde zie je méér dan alleen een lippenkus. Ik viel dan ook met m'n 80kg uit de zetel toen er even later een blote borst in beeld kwam.

avatar van Eefyeah

Eefyeah

Prachtig! Wat een ontroerende, lieve film tussen twee fantastisch mooie vrouwen die mij lieten sidderen van liefde! Wauwww!

avatar van AnyaH

AnyaH

Amerikaanse dramafilm over de vrouwenliefde gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Cinematografie met beelden van dorp met kerkje, zowel buiten- als binnenscѐnes. De niet onprettig uitziende hoofdrolspeelsters spelen redelijk. Mooie zachte en romantische muziek gedurende de gehele film. Poëtische teksten van de relatietherapeut, afgewisseld met koppels die vertellen over hun eerste ontmoeting en de (ont)brandende vonk van de liefde......

De 'longest lesbian screen kiss' ooit was i.m.o. te braaf, maar ook veels te lang, blijkbaar moest en zou het 'record' verbroken worden. De liefdesscѐnes waren subtiel en wat minder lang. Het Christelijke karakter van de film had van mij iets minder prominent gemogen, dat stoorde me enigzins. Maar het einde vond ik wel weer heel erg mooi en ontroerend!

Überromantische film met voldoende dramatiek, maar op enkele punten had de uitwerking wel beter kunnen zijn......