• 9.369.500 stemmen

Geregisseerd door: Lee Kyu-man

Met onder meer: Yong-woo Park, Ryu Seung-ryong en Sung Ji-ru

Gesproken taal: Koreaans

Plot A-i-deul...

"Five missing children, They never came back."

Vijf kinderen vertrekken op eigen houtje naar Mount Waryong om kikkers te gaan vangen. Ze verdwijnen spoorloos, waarna heel Zuid-Korea meeleeft in de hoop dat de 'kikkerkinderen' weer terug gevonden worden. Twee jaar later is de zaak echter alweer in de vergetelheid geraakt, totdat Ji-seung Park, een verguisd documentairemaker nadat bleek dat delen van zijn prijswinnende documentaire in scène waren gezet, besluit zich in de zaak te verdiepen. Hij is driftig op zoek naar een smeuïg verhaal om zijn eigen blazoen weer op te poetsen en vindt in professor Hwang iemand die denkt dat één van de ouders verantwoordelijk is voor de verdwijning van de kinderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kang Ji-seung

Won-kil's Mother

Yong-duk's Father

Yong-duk's Mother

avatar van stinissen

Ondanks de lange speelduur wist de film me wel te boeien , echt groots werd het nergens maar toch vermakelijk genoeg voor een dikke voldoende.

avatar van kathmandu

kathmandu

Zeer sterke film.

Kan zich wederom meten met de beste Koreaanse misdaad/thrillers.

Aanrader! Wel jammer dat moviemeter niet gewoon de titel "children" gebruikt,

want met a-i-deul kan geen hond 'm vinden en hier een berichtje plaatsen

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Is gewoon te vinden als je 't intypt, en children staat vermeld als alternatieve titel.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Fijne verfilming van een waargebeurd verhaal. Goed in beeld gebracht, en het acteerwerk is top. Alleen ik begrijp een ding niet spoiler: waarom de detective destijds (10 jaar lang) informatie heeft achtergehouden van de potentiele moordenaar?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Redelijke film maar had er toch meer van verwacht, zeker naast andere Koreaanse misdaad-thrillers (alhoewel die vergelijking niet helemaal eerlijk is omdat Children veel meer een 'detective-lijn' volgt dan dat het een (harde) misdaad-film is). De plot is boeiend, het mysterie rondom de mogelijke dader(s) blijft lang en goed aanhouden maar het wist me allemaal niet écht te pakken, ondanks het aangrijpende thema. Een paar scènes zijn wel sterk zoals in het huisje met de wijzende oma en bij het toilet maar verder blijft het allemaal wat op de vlakte, ook audiovisueel.

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Waarom zo'n gore spoiler in de synopsis alsof iedereen dit verhaal kent.