• 9.373.477 stemmen

Met onder meer: Ghita Nørby, Ane Dahl Torp en Kjersti Holmen

Gesproken taal: Deens en Noors

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mennesker i Solen

Het is 'Midsummer Eve', de zon staat hoog aan een strak blauwe hemel en op de camping is het vakantieseizoen begonnen. Er arriveren bussen om de gasten naar het grote midzomerfeest te vervoeren dat op enige afstand van de camping gehouden wordt. Twee koppels besluiten echter om achter te blijven om van de rust te genieten en de feestdag samen te vieren. Ze hebben nog maar amper de kans gekregen om te genieten van de rust wanneer een buitengewoon natuurverschijnsel hen omringt.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk hardhandige zwarte komedie.

Het begint wel wat langzaam, de actie begint pas wat op gang te komen als de buurvrouw arriveert. Maar dan komt ook - eigenlijk iets te vroeg - de kat al uit de zak. Waardoor het tweede deel minder op de humor en meer op het - hoe moet ik het noemen? Leedvermaak? steunt.

Sterk gefilmd, goed gespeeld, en met een paar mooie verrassingen erin. In frisse zomerse kleuren, en in het hoge noorden waar er een bijna eeuwig golden hour geldt dankzij de midzomernachtzon.

avatar van schumacher

schumacher

Rare film vind ik met een paar leuke momentjes erin maar meer vond ik er niet aan.

De acteurs waren wel oke, mooie locatie.

avatar van Fisico

Fisico

Beetje een absurde komedie gecombineerd met een soort einde-van-de-wereld-verhaal. Op zich heeft de film weinig te bieden al vond het wel tof om het gezin gade te slaan. Moeder en vader die vaak zitten te kibbelen. Vooral aan het strand in het begin van de film was het genieten hoe ze op elkaar zaten te vitten. Maar ook later wanneer de zwijgzame zoon wat meer op de voorgrond treedt was het tegelijk treurig en amusant om de moeder-zoon relatie te observeren. Het jonge koppel voelde zich terecht ongemakkelijk.

Kleine dagdagelijkse en onbenullige problemen staan in schril contrast wanneer wat bijbelplagen de kop opsteken. Het geeft alvast een droogkomisch effect en de boer ploegde voort. Dialogen zijn onderhoudend en grappig. Geen topper, maar deze verdient toch een groter bereik.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Amusant.

De eerste twintig minuten zijn fantastisch. De zonnige setting in combo met gortdroge humor en goed spel van de acteurs zorgt voor een voortvarend begin. De absurditeit spat ervan af, maar wordt gelukkig nooit slapstick. De toast deed de lachspieren het meeste werken.

Nadien wordt het wat minder. Er zit iets te veel geschreeuw en drukdoenerij in, wat weinig verrassend veel gebabbel oplevert. Dat is niet zo mijn ding. Dergelijke scènes geven de film al snel het gevoel een toneelstuk te zijn, toch niet iets wat ik zoek in film.

Maar al bij al valt hier niet mee te sukkelen. De film duurt amper 1u15 en is dus zo voorbij. Zeker de liefhebbers van wat drogere en soms zwarte humor kunnen dit maar beter een kans geven.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Dit is wel heeeel flauw.