• 9.373.561 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Thomas

Met onder meer: Sean Clement, Simonetta Solder en Jordan Hayes

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Hidden 3D

Wanneer zijn moeder overlijdt is Brian Karter verbaasd dat hij 'The Sanctuary' erft, de thuishaven van haar controversiële experimentele behandelingscentrum voor verslavingen. Wanneer hij met een paar vrienden door een mysterieuze medewerkster wordt rondgeleid in het vervallen gebouw wordt het duidelijk dat er een sinistere stemming hangt. Ondanks hun twijfels betreedt de groep een geheime ondergrondse doorgang die hen de verschrikkelijke werkelijkheid toont. Brians moeder heeft een revolutionaire machine gebouwd die mensen geneest van hun verslaving. Maar als neveneffect materialiseren de verslavingen zich in een vorm van gemuteerde kinderen die verslaafd zijn aan mensenvlees en hun intrek genomen hebben in het gebouw. Wanneer de gemuteerde kinderen de groep opjagen proberen Brian en zijn vrienden te overleven. Ze beseffen al snel dat sommige zaken beter verborgen kunnen blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Meer van verwacht.

Het probleem met Hidden (3D) is dat de film geregisseerd lijkt door mensen die zich bewust zijn van de gretigheid waarmee genrefans horrorfilms opslorpen, maar zo slordig met de clichés omspringen dat het moeilijk te geloven valt dat ze echt wat voor het genre zelf zouden voelen.

Het voelt echt aan als een slick, Hollywood cash-in project op sommige plaatsen. Een aantal scenes, soms echt details, zijn zo stupide/theatraal dat ze de rek een beetje uit de film halen. Zo valt er één personage in een put, waarbij haar schoen mooi rechtop net voor het gat blijft staan. Het is een clichébeeld, maar werkt gezien de context voor geen ene meter.

Ook de intro maakt meer kapot dan lief is. Je krijgt eigenlijk het hele verhaaltje al voorgeschoteld, waardoor de nodige spanning (wie of wat zit achter ze aan!) compleet komt te vervallen. Het enige waarop je nog kan hopen is dat het monsterdesign nog zal meevallen, wat gewoon te pover is naar spanningsopbouw.

Verder te opvallende 3D effecten (teveel momenten en camera swoops die puur gericht zijn op het uitbuiten van de 3D hype, maar los daarvan aardig lelijk zijn) en nogal brakke CG. Die vliegjes was ik na een tijdje toch echt wel beu.

Klinkt allemaal zeer negatief maar qua sfeertje valt het merendeel van de film nog best mee. Mooie locaties en gefilmd in een lekker groen en grauw kleurenpaletje. Monster design is best oké en sommige scenes zijn uitgezonderd wat kritiekpuntjes ook nog best sfeervol. Het is gewoon jammer dat de film nooit de indruk wekt dat de regisseurs echt achter hun film staan.

avatar van RickZ

RickZ

Horrorslasher met B-acteurs en onlogisch verhaal. Een groepje gaat een vervallen lab in daar gaan ze er 1 voor 1 aan, supersimpel dus. De meid met boobs (Bjanka Murgel) is het enige leuke aan deze film. Slecht!

avatar van Macmanus

Macmanus

Waardeloos.

Weet niet of de comments hieronder nou nog onbedoeld geestiger zijn dan de film onbedoeld geestig was. Creepy sfeertje? Slick Hollywood?

Het had alles weg van een b-film extravaganza. Acteurs die werkelijk waardeloos zijn, belachelijk slechte scenes. Grappig dat Onderhond over die schoen scene begint maar vergeet wat pas echt slecht was aan die scene. Dat was namelijk wanneer die chick opeens gilt om haar schoen en daarna die vrouw zegt "o hier is je schoen" Je zou het nog droog komisch kunnen opvatten. Wat kennelijk de rage is bij films die gewoon slecht geregisseerd zijn. Maar ook al zou dat zo zijn, wat ik niet geloof gezien de hele film, houdt het de hele scene echt op. Zo is de het hele ritme totaal mislukt in de film. Meestal het duidelijkste waarop je matige regisseurs kunt ontdekken. Zo ook hier. Vreselijk brakke CGI zelfs op momenten dat het niet eens zo nodig is. Waarom waren die scenes in het begin in de sneeuw ook green screen? Ook een scene die de film mooi beschrijft is wanneer er een monster omlaag komt en je best schrikt. Daarna sluit de deur en gaat die ene chick heel zielig schreeuwen tegen die dude. Meteen ben je terug in de kut film en kun je niet eens een beetje nagenieten van de aardige scare. Echt waardeloos dit.

Beetje jammer dat het toch zo moeilijk is te vertrouwen op de horror stemmers. Ze lijken te bestaan uit 80s horror fans en mensen die blind zijn voor slechte regie en een beetje degelijk scenariowerk. Ach ja die 3.6 op IMDb had me al wat kunnen voorbereiden. Maar dat de milde 2.5, 3 sterren lieten me stiekem toch hopen op iets degelijks. Helaas het is waardeloze B-troep.

1 ster

avatar van Halcyon

Halcyon

Troep van het zuiverste water. De makers hadden nochtans een schitterende locatie tot hun beschikking, maar verknoeiden hun film door platte personages, een overdaad aan clichés en een nijpend gebrek aan spanning. Van "show don't tell" hebben ze blijkbaar ook nooit gehoord, want de film steekt vol uitleggerige scènes die alle vaart en verbeeldingskracht eruit halen.

avatar van Zinema

Voorspelbare voltrekking.

Een schamel horrorwerkje volgens het oude en platgetreden Agatha Christie-principe: één voor een legt men het loodje. Nu zijn er weinig andere genrewerkjes die volgens een origineler principe werken, maar toch. De voorspelbare voltrekking gebeurt echter op dusdanig clichématige wijze dat de gemiddelde griezelfan vroegtijdig in slaap zal vallen. Deze plotselinge narcose wordt vooral opgedrongen door het gebrek aan spanning.

Doorsnee.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Standaard horror van het Sci Fi-channel niveau met op papier een aardig plot maar die alleen door zijn onnozelheid de moeite waard is om af te kijken.

Van de originaliteit moet deze film het duidelijk niet hebben want de decors en (schrik)effecten komen in tal van dit niveau films voor. Wat vooraf een leuke setting lijkt blijkt al snel een goedkoop nagebouwd decor die voor 0 sfeer zorgt. Doe daar een lading domme onervaren acteurs bij en je hebt weer een 13-in-een-dozijn horror die voor mij regelrecht naar de prullenbak in kan. Het is dat ik de verkeerde Hidden had opgezet en nooit een film afzet want anders was het na een half uur einde oefening geweest.