• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Zito

Met onder meer: Vicky Dawson, Christopher Goutman en Lawrence Tierney

Releasedatum: 25 februari 1982

Plot The Prowler

"It will freeze your blood."

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een soldaat afgewezen door zijn verloofde. Eenmaal terug van het front vermoordt hij haar en haar nieuwe geliefde. Vijfendertig jaar later keert hij terug om dood en verderf te zaaien op een 'prom night'.

avatar van natje

natje

lekkere effecten trouwens!

deze film staat toevallig ook bekend als Rosemary's killer.

avatar van Kobayashi

Kobayashi

De beste slasher die ik al gezien heb, veel beter dan de tienerslashers zoals Scream, I know... , Friday... ,... 3,5*

avatar van davy_p

davy_p

schitterende 80ies slasher die zeker in het rijtje van the burning, friday the 13th, my bloody valentine,........thuishoort 4sterren

avatar van Halcyon

Halcyon

Prachtige slasher die op efficiënte wijze voortborduurt op de destijds zo succesvolle formule die massa's teenagers naar de bioscoopzalen wist te lokken. De openingsscène is een schitterende combinatie van ouderwetse romantiek en pure zwartgallige horror. De manier waarop een jonge soldaat door z'n verloofde wordt afgewezen, wordt zo dramatisch in beeld gezet dat je als kijker bijna niet anders kan dan sympathiseren met zijn brute wraak.

The Prowler, een erg origineel vormggegeven killer trouwens, is de rest van de film dan ook genadeloos en ruimt iedereen op die in z'n weg staat. De moorden zijn bloederig en het verhaal is, hoewel puur formulewerk, best nog verfrissend te noemen. Een vleugje drama, een snuifje romantiek, en dit alles in een dikke vette, cynische, horrorsaus.

Qua sfeer en muziek zit het ook allemaal goed. De typische jaren '70-'80 lifestyle wordt weer als vanouds mooi neergezet en kleurt van begin tot einde de hele setting. De special effects van grootmeester Tom Savini zijn wederom om van te snoepen en ook schrikmomenten zijn er genoeg. Op horrorvlak dik in orde dus, al heb je heel af en toe de indruk dat sommige scènes iets te lang duren. Maar dat is zowat het enige minpunt dat dit vergeten juweeltje op z'n kerfstok heeft.

Toppertje en zeker een van de betere slashers op de markt!

avatar van the lone dog

the lone dog

goeie slaher met een geweldige moordenaar

alleen jammer dat ie geen andere wapens gebruikt

zoals

vlammenwerper

mosterd gas

machinegeweer

tis een soldaat

en kill scenes zijn goed

special effects van tom savini

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Het is en blijft een vrij standaard slasher, op de soms erg realistisch uitziende sfx na dan. Weinig spanning en verrassing!

Die Hard,Willis

Weer een prachtige slasher! Het geheel begint goed met een geweldige openingscene. Een geweldige killer, die genadeloos en mooi bloederig een hoop mensen afslachten. Ook Tom Savini toont hier weer zijn Special Effects kunsten. De typishe 80's sfeer is weer volop aanwezig. De geweldige muziek maakt het plaatje helemaal af. Wat ben ik toch dol op dit soort films!

Weer een topper in het slashergenre!

Die Hard,Willis

Wel een lelijke poster trouwens.

Zeker niet!

kos schreef:

Zeker niet!

Ik vind de originele poster toch mooier.

Dat is deze lijkt me.

avatar van stephan73

stephan73

Vorige poster was inderdaad de DVD hoes.. Dit is de originele poster,,

Die Hard,Willis

De poster is niet echt lelijk maar ik vind de andere toch mooier.

avatar van Reinbo

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Bah wat is er met de vorige poster gebeurd ??? Dit is afgrijselijk lelijk, de andere was typisch 80's, zoals het hoort. Kan iemand de oude terug zetten aub, dit slaat gewoon nergens op.

Ga trouwens straks de film zien, verslagje volgt.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een betere slasher uit het gouden jaren 80 tijdperk. De film bevat erg sterke scenes zoals de trapscene als het blonde meisje de kamer verlaat en zeker de zwembadscene. De film bevat een origineel uitgangspunt en de prowler is wel echt schrikwekkend en zeer overtuigend. De soundtrack is erg goed en gepast in deze film en er zijn zeker genoeg schrikeffecten terug te vinden.

Toch zijn er enkele scenes erg langdradig. Ook een heleboel scenes leiden tot helemaal niks en waarschijnlijk gewoon als opvulling gebruikt zoals bv. het vrijende koppeltje in de kelder.

Ook het einde is voor mij een anti-climax.

Toch heb ik best genoten van deze slasher die toch wel een dosis suspense bevat. Ik geef hem een 4.

avatar van Botterboy

Botterboy

goede film.

avatar van rody289

rody289

heb me vermaakt met the powler een 3,5

avatar van Vascago

Vascago

Absoluut mijn favoriete slasher. Heerlijk 70/80'er jaren sfeertje, goede soundtrack. Ik vind ook dat er beter geacteerd wordt dan in de meeste genre-genoten. De spanning is op sommige momenten om te snijden en de moorden zijn lekker bruut in beeld gebracht. Fantastisch

avatar van namingway24

namingway24

Jaja, een goede slasher met alle ingrediënten. Naakt vrouwelijk schoon, prachtige gore-momenten en de nodige dosis spanning; alles is goed. Alleen bepaalde scènes leiden vaak tot niets, maar voor de rest dik in orde.

avatar van ASman

ASman

Die moord met die bayonet vindt ik een van de afschuwelijkste en akeligste die er ooit in de filmhistorie verschenen is. Hoe Savini dit heeft klaargespeeld, blijft mij een raadsel.

dutchtuga

Hij is niet voor niets de grootmeester .

avatar van niethie

niethie

Hmm, niet bepaald een van de betere slashers uit die tijd, iets wat ik wel verwacht had na al die positieve berichten hier. Maar goed, dat neemt verder niet weg dat ik niet erg genoten heb van hetgeen wat ik zonet heb gezien. De spanningopbouw is bij momenten erg goed, de kills en makeup effecten van Savini zijn opnieuw geweldig en ook nog eens erg cool in beeld gebracht, plus de killer zelf was ook vrij creepy. Ook de naar Carrie verwijzende finale bezorgde mij een serieus schrikmoment.

avatar van stephan73

stephan73

Typische jaren '80 slasher, die door de heerlijke effecten van Tom Savini boven het gemiddelde komt. Plot stelt niets voor en er wordt ook niet zo best geacteerd. Maar, zoals gezegd, de effecten, de sfeer en de muziek zorgen ervoor dat dit een lekkere slasher is.

Een dikke 3,5*

dutchtuga

Geweldig sfeertje, toffe kills en een perfecte jaren '80 soundtrack. Effectief in zijn authenticiteit en de sterke spanningsboog. Iets wat je niet snel vindt in het slashergenre. The Prowler stevende af op een erg hoge score, tot de climax. Een einde dat best als een domper gezien mag worden. Ik had het liever 'bovennatuurlijker' gehad ala Halloween. Desalniettemin erg van genoten zo op de late zaterdag nacht.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Hele stukken gebeurd er niks en toch zat ik op het puntje van de bank, en als er wat gebeurde nou dan gebeurde er ook wat zeg, phoeh.

Een absolute aanrader voor de horror liefhebber.

En dutchtuga, wat was er zo bovennatuurlijk aan het eerste deel van Halloween???

Ik lees hier trouwens net dat die goeie ouwe Tom Savine achter de effecten zat, verklaard een hoop, ik neem wederom mijn Dead moon petje diep voor de man in kwestie af.

dutchtuga

Het bovennatuurlijke aspect in Halloween ligt bij Michael Myers. Niet je alledaagse sterfelijke psychopath . Dit gaf Halloween net dat beetje mysterie mee.

avatar van Vascago

Vascago

Ik vond het juist een voordeel dat de killer wel sterfelijk was. Kunnen ze er ook geen 500 waardeloze vervolgen op maken.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

De fabuleuze gore van Savini maakt elke slasher eigenlijk al bij voorbaat de moeite waard. Zo ook hier weer. Het intro en de eerste scene geven 'The prowler' een sterke start, verder is het veelal de spanningsopbouw die het 'm doet, hier en daar onderbroken door een paar leuke 80s songs. De zwembadscene kan zo de boeken in als een klassieker, maar ook het einde vond ik sterk gedaan. Vier sterren.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Erg prettige eighties promnight-slasher. De film doet met haar subgenre weinig bijzondere of opmerkelijke dingen maar doet het in ieder geval wel goed. Een zeer lekkere jaren '80 sfeer met goed gedecoupeerde moordscenes en erg prettige gore van Tom Savini. Enkele complimenten mogen ook uitgaan naar de look van de killer, erg pakkend. The Prowler biedt weinig bijzonders in idee maar is absoluut een geslaagde slasher met goeie gore.