• 9.379.524 stemmen

Wives under Suspicion (1938)

Drama / Misdaad | 69 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: James Whale

Met onder meer: Warren William, Gail Patrick en Ralph Morgan

Plot Wives under Suspicion

"The looks that pass between man and wife... Hiding words they dare not say!"

Professor Shaw MacAllen vermoordt zijn vrouw nadat hij erachter komt dat zij hem bedriegt. Openbaar aanklager Jim Stowell wordt op de zaak gezet en probeert MacAllen veroordeeld te krijgen. Tijdens het proces merkt hij op dat het gedrag van zijn eigen vrouw, Lucy Stowell, overeenkomt met het stiekeme gedrag van de vermoorde vrouw. Wanneer Jim zijn vrouw op een avond volgt, bevindt hij zich in dezelfde schoenen als MacAllen. Hij voelt de drang om haar te vermoorden. Zal zijn verdenking ook leiden tot moord?

Schijnbaar een remake van The kiss before the mirror van dezelfde regisseur van vijf jaar eerder. Het uitgangspunt is zeker interessant: een keiharde openbare aanklager (met op zijn bureau een telraam met kleine schedeltjes voor elke misdadiger die hij op de elektrische stoel heeft gekregen!) komt in conflict met zijn geweten wanneer hij beseft dat er in elk mens misschien wel een potentiële moordenaar schuilt. Warren William heeft zeker zijn uiterlijk voor deze rol mee, maar wanneer zijn personage luchtig of emotioneel moet overkomen is zijn mimiek daarvoor toch te beperkt, en daardoor kan ik niet zo meeleven en zijn problematiek niet zo navoelen als de bedoeling is. Gail Patrick is zijn prachtige vrouw, Ralph Morgan is ontroerend als de pleger van een crime passionel en het zwarte dienstmeisje Lillian Yarbo doet dienst als de komische noot, maar uiteindelijk moet William toch de film dragen, en ik vind hem een te beperkt acteur om dat met verve te kunnen doen. Alles bijeengenomen is dit zowel qua cast als qua speelduur een veredelde en zeer praterige B-film waar deze fameuze regisseur niet voldoende zijn stijlvolle stempel op heeft kunnen drukken.