• 9.375.238 stemmen

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: Daniel Craig, Rachel Weisz en Naomi Watts

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Dream House

"Once upon a time, there were two little girls who lived in a house."

De succesvolle uitgever Will Atenton stopt met zijn baan in New York om, samen met zijn vrouw Libby en twee dochters, te verhuizen naar een schilderachtig dorpje in New England. Maar dan komen ze erachter dat in hun perfecte huis een moeder en haar kinderen zijn vermoord. Het hele dorp is van mening dat haar man, de enige overlevende, de dader is. Wanneer Will deze tragedie onderzoekt, komt zijn enige aanwijzing van Ann Paterson. Zij is een buurvrouw die goed bevriend was met de familie. Will en Ann proberen samen het verontrustende mysterie op te lossen.

avatar van Waku

Waku

Op een of ander manier bljif je het idee houden dat je het thema al veel vaker gezien hebt.

Toch is "Dream House" geen slechte film en kijkt het best wel prettig weg.

Beetje thriller, beetje drama.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom deze film zo'n lage score heeft.

Het acteerwerk van Craig was goed, en het verhaal ook met zijn verrassende wendingen.

avatar van Chaotic1

Chaotic1

Vond het een erg goeie film, het verhaal is goed, kijkt lekker weg en er zitten een aantal verrassende wendingen in...

avatar van ribas123

ribas123

Dit is pas een KAK film!!!

Zonde voor je tijd.

avatar van MIME2000%

MIME2000%

ribas123 schreef:

Dit is pas een KAK film!!!

Zonde voor je tijd.

Lekker onderbouwd,

Als ik een film zou kijken die zonde van mijn tijd zou zijn

zou ik het geen redelijk cijfer geven zoals jij dat doet.

Denk je wel eens na voordat je een actie onderneemt?

avatar van MAC72

MAC72

Beter dan ik gelezen had en verwachte. Een film kan niet mis gaan toch met zo'n cast, die weet dan ook te overtuigen, het is het verhaal dat rammelt. Na de twist(s) wordt de film inderdaad zwakker(een beetje doorgewinterde filmkijker ziet deze allang aankomen), maar blijft verder onderhoudend genoeg om te blijven kijken.

wilde hem eigenlijk een 2.75 geven, maar dat kon niet, dan maar naar boven afronden dus. ben in een goede bui vandaag

een 3.0 dus, zeker geen verspilling van je tijd of KAK? film.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Veel over gelezen en veel over gehoord. En dan heb ik het eigenlijk alleen maar over negatieve kritieken en recensies. De trailer zou alles al hebben verklapt, Jim Sheridan wilde niks meer van de film weten nadat de studio de film in de hermontage had gegooid en Craig en Watts wilden evenmin niks meer met de film te maken hebben.

Dat ik deze film toch een kans heb willen geven ligt aan het feit dat ik de trailer nog niet gezien had. En een film met zo'n cast kan toch eigenlijk niet mislukken, al was het alleen maar om het acteerwerk. En ik was eigenlijk wel heel nieuwsgierig geworden waarom Sheridan plus cast niks meer in de film zagen.

Nou, dat heb ik geweten..

De film begint nog wel aardig. Will Atenton stopt met werken om te verhuizen met z'n gezinnetje naar een groot huis in een rustig dorpje. Langzamerhand komen ze er achter dat er een vreselijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden in het huis waar ze zich nu gevestigd hebben.

Tot dan toe is het allemaal nog prima te kijken en vroeg me echt af waarom dit nou zo'n slechte film moest zijn.

Maar dan begint het gemieter. Waar bijna elke (goede) regisseur een plottwist aan het einde van de film laat plaatsvinden om de kijker helemaal te overdonderen gebeurt het hier al op de helft van de film. Wat er daarna gebeurd is werkelijk te slecht om over te schrijven. Drie kwartier met niks, met onzin, met gebakken lucht.

De climax is nog hilarischer en slaat helemaal in het luchtledige. Nee, wie er in die filmstudio met de montage heeft zitten klooien mag zichzelf wel opsluiten in zo'n kliniek. Voor het eerste half uurtje wat nog prima te pruimen was anderhalve ster. De rest is te slecht voor woorden..

avatar van Angelo2

Angelo2

Redelijke film, begint mysterieus maar na de eerste twist begint het allemaal wat saai en voorspelbaar te worden. Het acteerwerk was niet echt overtuigend en het verhaal ook niet. Jammer want het eerste gedeelte was best ok. Een krappe voldoende.

avatar van akira124

akira124

Komt erg laat op gang ik vond juist het einde wat sterker. Het begon erg saai en de film bloedde langzaam dood. De cast wist ook niet te overtuigen, erg jammer

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Gelukkig nam ik de meeste commentaren bij deze film op MM niet serieus... Als ik zo lees, dan heeft deze film zo'n laag gemiddelde omdat twee derde van de dames en heren gespoilerd werden door de trailer. En dan zeggen dat het voorspelbaar is natuurlijk..

Ik vond het een kijkbare psychologische én paranormale drama/thriller met de twists maar het totale plaatje was niet zo doorzichtig als sommigen laten doorschijnen. Aan die eerste twist verwachtte ik me nog wel, maar daarna niet meer, al koos het verhaal voor de softere keuze waardoor het een makke prent is geworden. Ik vond het hierdoor ook niet zo spannend en men mag zich gelukkig prijzen dat topacteurs als Craig, Weisz en Watts de hoofdrol innemen, anders was het niet veel geworden. Een kijkbeurt waard.

avatar van flurk

flurk

vond hem tegenvallen, wat rommelige film zonder spanning

avatar van skipy05

skipy05

Veel beter dan verwacht. Verhaal is goed al. Op voorhand dacht ik wel dat het anders ging verlopen. Daniel Craig speelde zijn rol goed, ik heb hem wel nog beter weten acteren.

Rachel Weisz is altijd goed om bezig te zien.

avatar van Zinema

Geslaagde genregenoten.

Dat de makers achteraf gezien het liefste afstand namen van dit griezelfilmpje is ietwat overdreven, maar wel begrijpelijk. Want de onopvallendheid straalt hier vanaf. En dat is nooit een goed teken met zo een cast, twist en thema. Daarbij komt dat openlijk wordt gegokt op het evenaren van enkele wel geslaagde genregenoten.

De twist die hier halverwege is ingezet, wordt uiterst duf uitgevoerd en voelt eerder aan als kijkersbedrog dan als iets interessants. Vervolgens zou hetgeen dat volgt moeten imponeren, maar het doet dan op geen enkele wijze. Standaard en flauw wordt hier een mysterie uitgewerkt dat zo goed had kunnen zijn.

Doorsnee.

avatar van Woozykid

Woozykid

@rox91

Spoiler!! ..

----------------------

Matige film... deed me op een of andere manier denken aan insidious ..oud huis, nieuwe mensen, creepy sfeertje, vage buren etc...

Wat hier ergens boven mij ook al geschreven werd is dat een doorgewinterde filmkenner de twist al ver van te voren ziet aankomen, en als dat het geval is, is de rest van de film niet zo heel veel meer aan.

Ik had er meer van verwacht..film was wel spannend maar niet eng en valt naar mijn mening dan ook meer onder drama/speelfilm of komt misschien nog eerder in de buurt bij een creepy actie film dan dat het echt een thriller is.

Acteerwerk was goed hoor, daar niet van.. er schortte alleen het een en ander aan de verhaallijn.

Oke filmpje voor een saaie donderdagavond, meer niet..

avatar van mixmaster

mixmaster

matige film met een redelijk verhaal.

Daniel Craig zet zijn rol goed neer maar dat weet de film niet te redden.

het is allemaal wat slapjes en er had echt wel wat meer spanning in mogen zitten.

Spoiler voor andere film verwijderd.

avatar van Masterchief

Masterchief

Goodfella_88 schreef:

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom deze film zo'n lage score heeft.

Mee eens. N.a.v. de score had ik een matige film verwacht, maar het tegendeel bewees zich. Dit is een redelijke goede thriller/horror film en zeker niet minder dan 3 sterren waard. Voor mij 3.5 ster.

avatar van Debcol

Debcol

Vanwege de negatieve recensies die ik overal las weinig verwacht van deze film. Ik moet zeggen dat ik niet kan begrijpen waarom de score zo laag is.

Ik vind het een sterk en toch ook orgineel verhaal met zeer goed acteerwerk. Spanning, vraagtekens, onbegrip, wanhoop en emotie. (Ik heb vooraf geen trailer bekeken.)

De film is 12+ vraag me daarvan wel af of een twaalfjarige deze film begrijpt.

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Vind het een goede film.

Je weet toch een flinke tijd niet precies hoe het nu helemaal zit. En als je het wel eenmaal weet blijft het verhaal toch mooi en interessant.

Er zit een goede mix van spanning en emotie in, en het acteerwerk is ook best goed.

Een leuke verassing deze film

avatar van Gollnau

Gollnau

Tot het eind een verassende en spannende film, 4 sterren!

Bijzonder dat er zulke verschillende meningen over deze film zijn...

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Niet zo'n slechte film als door veel mensen hier beweerd wordt. Vond het toch redelijke twists, ook al had ik ze wel een beetje verwacht. Daniel Craig speelt zijn rol goed.

Blijkbaar waren veel mensen pissed off na het zien van de trailer. Gelukkig kijkt deze jongen nooit trailers. Precies om de reden dat je dan spoilers en de leukste stukjes van een film al krijgt te zien.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Meh... 't was 'm gewoon niet deze film.

Prima acteurs, maar wat is deze film slecht uitgewerkt. Overtuigd nergens en toont zich nergens geloofwaardig. Ik ben mild met een 2,5.

avatar van chandor013

chandor013

dit is een goede film maar lijkt best wel op een andere film die ook in 2011 verschenen is kan alleen niet op de naam komen

avatar van den_hannes

den_hannes

Ik begrijp niet dat deze film 3 sterren heeft hier,ik vond hem echt verschrikkelijk slecht.

avatar van Barry83

Barry83

Zeer slechte en rommelige film. Eerste halfuur is goed. Ze kopen een huis, waar achteraf blijkt dat als ze er eenmaal wonen er een gezinsmoord heeft plaatsgevonden bij de vorige bewoners. Je denkt dat ze het mysterie gaan oplossen of dat de moordenaar nog ergens in het dorpje rondloopt. Echter het verhaal neemt opeens een totaal andere wending aan. Binnen een minuut. Lijken zo wel 2 losse verhalen van elkaar. Na die wending zakte de film helemaal weg. Was zelfs lachwekkend hoe slecht deze film eigenlijk wel niet is en daar past het zeer matige einde perfect bij.

avatar van markel66

markel66

Steen goeie thriller met een erg verrassende wending.

Petje af voor Craig, wat een wereldrol.

avatar van boemie83

boemie83

Dit vond ik nou een leuke film. Niet voor in de bioscoop maar voor lekker thuis.

Goed verhaal, goed geacteerd. Spannend tot het einde. Zeker een aanrader.

avatar van Rickmans

Rickmans

Echt een goede film zeg. Ook knap geregisseerd, die 2 tijdlijnen door elkaar. Aanradertje...

avatar van MartMovie

MartMovie

Zo negatief als vele hier schrijven vond ik hem helemaal niet. Het acteren in de film was dik boven gemiddeld met een paar leuke verhaal wendingen. Ja het thema is al meerdere malen verfilmd maar toch heb ik me 1,5 uur prima vermaakt. Bij mensen die deze film een 1 of 1,5 geven vraag ik me serieus wel eens af waarom? Wat was er nou zo verschrikkelijk slecht aan deze film?

avatar van TheAnswer

TheAnswer

Sorry hoor, maar begrijp niet dat er zoveel mensen zijn die deze film (zo) goed vinden terwijl dat duidelijk toch niet het geval is.

Wat een slechte film was dat, ik heb al heel lang niet zo'n slechte film gezien, wat je ook absoluut niet verwacht van deze cast. De film doet me denken aan The Others/Shutter Island. Althans, een "trying-too-hard" wannabe-versie daarvan. De opbouw tot de eerste wending was ok, maar daarna leek het wel of de regisseur erg haast had om de film te afsluiten waardoor het erg rommelig werd. De plot was veel te simpel en zeer ongeloofwaardig.

Het acteren was goed (vooral Craig en Weisz) maar kon het toch niet compenseren met het slechte verhaal en regiseerwerk. Jammer, weer een voorbeeld dat goed acteren toch geen garantie is voor een goede film..