Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Jim Sheridan
Met onder meer: Daniel Craig, Rachel Weisz en Naomi Watts
Releasedatum: 3 november 2011
Plot Dream House
"Once upon a time, there were two little girls who lived in a house."
De succesvolle uitgever Will Atenton stopt met zijn baan in New York om, samen met zijn vrouw Libby en twee dochters, te verhuizen naar een schilderachtig dorpje in New England. Maar dan komen ze erachter dat in hun perfecte huis een moeder en haar kinderen zijn vermoord. Het hele dorp is van mening dat haar man, de enige overlevende, de dader is. Wanneer Will deze tragedie onderzoekt, komt zijn enige aanwijzing van Ann Paterson. Zij is een buurvrouw die goed bevriend was met de familie. Will en Ann proberen samen het verontrustende mysterie op te lossen.
Will Atenton
Chloe Patterson
Dr. Greeley
Dr. Medlin
CatN123
Ik vond de film niets aan.
Plot wijkt steeds verder af waneer de film eindigt. Op ene gegeven moment, had ik de film stop gezet.
1,0
john mcclane 2
een enorme indruk laat ie niet achter,maar datv wil zeker zeggen dat ie niet de moeite waard was.
een plotselinge twist kwam al snel,en somige dingen zijn inventief gevonden.
leuk voor een keertje,geen horror verwachten,goeie acteurs.voldoende
mar007
de trailer had al een deel weggegeven waardoor de film nogal voorspelbaar was.
ondanks dat vond ik het zeker niet onaardig en was de moeite waard.
geen hoogvlieger dat niet maar wel goed.
ik ben niet echt een fan van daniel craig maar oke hij deed het niet onaardig.
prima film om een keer gezien te hebben.
orbit
- 12092 berichten
Enigzins passabele thriller, alhoewel het allemaal wel een beetje vergezocht is, zeker aan het einde. Maar op zich wel goed dat de obvious twist in elk geval niet de clue blijkt te zijn, aangezien je dat van meet af aan natuurlijk wel ziet. Maar de clue is verder ook niet bijster sterk.
frolunda
Fauwe thriller waarbij een simpel verhaal door wat plotwendingen interessanter wordt gemaakt dan dat het eigenlijk is.Het eerste half uur is goed daarna zakt het behoorlijk in.De acteurs doen het op zich niet slecht maar ook zij kunnen de film niet redden.Matig.
Decec
Een goede Drama/Mysterie/Thriller film...
Prima verhaal en
spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Daniel Craig speelt goed...
Super mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Hollywood007
Goede film met de nodige twists. Er had voor mij wel wat meer spanning in mogen zitten, wat meer schrikmomenten. Geen topwerk wat mij betreft maar zeker niet slecht.
Ramon K
Zeg maar gerust een totaal achterlijke twist! (haha, gefopt! De eerste 45 minuten zijn niet 'echt'!) Belachelijke film dit. Dat zo'n Craig, Weisz, Watts en Koteas zich hier voor lenen! Vreselijk script en een totaal onzinnig en ongeloofwaardig plot. Een dikkere 0,5* heb ik hier zelden gegeven....
ibendb
Verrassend goede thriller.
In het begin twijfelde ik of de film nu goed was of niet. Sommige deeltjes waren best saai en dom terwijl andere gebeurtenissen net erg spannend waren. De grote plottwist werd in het midden al onthuld, dus ik was erg benieuwd hoe men de film verder ging laten gaan. Dit hebben ze erg goed gedaan. De film blijft spannend en boeiend tot het einde. En de climax mag er ook wel zijn. Het acteerwerk was zeker niet slecht. Vooral Rachel Weizs en Naomi Watts hebben erg goed hun best gedaan. Een welverdiende 3,5*!
Boeikens
Mysterieuze spookthriller
Zeer sfeervol en steeds mysterieuzer maar eenmaal de plotwending halverwege is de top voorbij.
De cast doet het super en het verhaal deed me wat aan Shutter Island denken en bleef, alhoewel voorspelbaar na de twist, toch vrij spannend.
sinterklaas
Best nog wel een aardige thriller. Geen horror en ook bijna nergens eng.
Bij het ondekken van de film dacht je al meteen te weten dat Will Atenton achter alles zat. Dat blijkt dan ook later zo te zijn, maar toch... weet de film nog wel allerlei kanten op te slaan.
En zo was Dream House best nog wel een aangename film. Daniel Craig is weer goed (en ik heb tot nu toe nog steeds geen James Bond film van hem gezien
) die samen met zijn vrouw Libby (prima rol van Rachel Weisz) en zijn dochters gaan verhuizen naar een rustigere plek. Maar al gouw blijkt er natuurlijk weer iets niet helemaal pluis te zijn in de buurt en de mysterieuze buurvrouw (schitterend neergezet door Naomi Watts) bezorgt Will alleen maar erg bizar nieuws, namelijk dat er een vader was die in dat huis het hele gezin heeft uitgemoord. En ja, zoals gezegd, je weet dan al gelijk hoe de film afloopt. Of toch niet? Of toch weer wel? Of nee, toch weer niet!
Ja, dat laatste wil het soms nogal verwarrend maken. Ik weet nou ook nog steeds niet of dit een geestenthriller of hallucinatie/real life thriller is. Maar het acteerwerk is nog erg goed en der zitten hier en daar nog wel fraaie momenten in. Wel jammer dat de film maar weinig spannend of eng wil worden.
cinderellaman
ik kon hem niet draaien op mjn super 2 meter camera
met dolby 9.4
TomPSV
Het eerste deel ging nog wel, maar na de twist zakt het enorm in en wordt het er zeker niet interessanter op. De speelduur van de film lijkt vrij kort, toch heb ik vaak op de klok gekeken en was ik op een gegeven moment blij dat de film afgelopen was.
Als je naar de namen kijkt is de cast prima, maar ook die kunnen deze film niet redden. Craig kan ik niet los zien van James Bond en vond ik hier dan ook niet heel sterk overkomen.
Dream House voelde vooral langdradig aan en daarom geef ik niet meer dan 2 sterren.
Atomaster
Keek verrassend goed weg. Na een half uur had ik wel zoiets van waar gaat dit heen en wat moet ik hiermee maar het verhaal pakte me al snel weer op en boeide. Een 3,5 ster
Montorsi
Erg slecht. Na 10 minuten dacht ik 'het zal toch niet'. Na drie kwartier was het van dit: Klik.
De waslijst aan films met zo'n 'oh hij is zelf van het padje af' plot begint toch wel erg lang te worden. Dat dit al halverwege de film geopenbaard wordt was opzich nog enigzins 'anders dan anders', zodat de tweede helft van de film over de zoektocht naar de waarheid kan gaan. Blijkt dat de hoofdpersoon niet alleen allerlei waanideeën over zijn niet bestaande succesvolle leven en gefantaseerd gezinnetje heeft die al jaren zijn vermoord, maar óók nog eens spoken blijkt te kunnen zien! Ja wat is het nou?? En een moordcomplot erbij dus, zijn gezin is vermoord door een huurmoordenaar.. die eigenlijk de overbuurvrouw had moeten hebben, was een foutje. Haha, hoe bedenk je het. Zitten die echtgenoot en de killer ook echt op dat moment nog te bespreken, alsof die allebei niet wisten wat er 5 jaar voor gebeurd was, zo ging dat
En alsof dat niet het ergste is zijn er ook nog gewoon hele stukken tekst naderhand ingesproken, terwijl iedereen gewoon zijn mond stilhoudt. Geen idee waar dat op sloeg, maar als ze het een beter alternatief vonden om dit zo opvallend te doen ipv die betekenisloze zinnetjes van "I love you honey" eruit te laten?
Jammer voor een rits aan prima acteurs die hier ook weinig in te zoeken hebben. 1*
Donkerwoud
Met acteurs als Daniel Craig, Rachel Weisz en Naomi Watts is er meer dan genoeg acteertalent om er iets moois van te maken, maar het script laat het ze (helaas!) niet toe om eruit te springen. Het levert een warrige film op zijn kaarten teveel inzet op niet logische twists en turns en daarbij niet als een coherent geheel aanvoelt.
DjFrankie
Zeer interessant en zeker niet warrig. Goed verhaal, maar je moet er wel bij blijven. Voor ons een aanrader iig.
steefke
Zeer leuke film met leuke plotwending. Wel belangrijk om aandachtig te blijven. Acteerprestaties waren zeer goed. Voor mij ook een aanrader.
Pacino74
Verrassende plotwending had ik niet zien aankomen waardoor het effe duurt alvorens je weer helemaal mee bent. Jammer genoeg verwatert de film naar het einde toe met een totale anti-climax (gewoon vergist van huis ????) en een belachelijke slotscene. Mooie acteerprestaite van Daniel Craig ...
dalma
ondergewaardeerde film naar mijn mening. Had eerst niet veel verwacht van de film, maar ik ben blij dat ik hem gezien heb. Zoals Steefke al zei, je moet wel aandachtig blijven en dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Gewoon tot het einde blijven kijken.
DixieDC
Leuke film die toch niet naar waarde geschat wordt hier. Knappe verrassende plot die het verhaal ineens op z'n kop zet en toch wat denkwerk vraagt om mee te gaan in het verhaal. Daniel Craig is best te genieten en eist de volledige hoofdrol voor zich ! Aanrader;
K. V.
'k vond dat de film veelbelovend begon, maar halfweg kwam er een twist en vanaf dan kon de film me eigenlijk niet meer zo boeien, 'k had de film ook veel meer thriller verwacht.
Qua cast konden we zeker niet klagen, al sprong er eigenlijk niemand echt uit.
Toch blij dat 'k hem eens heb meegepikt, maar 'k had er eigenlijk meer van verwacht.
AC1
Wat een gedrocht! Sheridan had er blijkbaar weinig geloof in. Ja, de acteurs deden hun best maar wat baat het als je met dit slap materiaal moet werken? Jim Sheridan, gun for hire.
Movsin
Aanvankelijk lijkt het wel op een klassieke thriller uit te lopen, maar dan is er een plotse, stevige wending waarbij de kijker toch goed bij de les moet blijven en éénmaal zover, volgt dan een warrige, geforceerde, eigenlijke domme en slecht in beeld gebrachte ontknoping.
In zijn geheel al te matig.
Een sterke cast, maar wat baten goede ingrediënten als het recept niet deugt.
Titatiko
Ondergewaardeerd. Had er niet veel van verwacht, maar toch wel een sterke mystery/thriller...
arno74
Destijds in de bioscoop gezien, en inmiddels herzien omdat ik me er niets meer van herinnerde. Ik moet wel toegeven dat de naam van de hoofdpersonage mij een belletje deed rinkelen, maar niet genoeg om te weten hoe de vork ook alweer in de steel stak. Het is een aardige mysterythriller met een subtiel horrorsfeertje. Eerlijk gezegd hou ik daar wel van.
Het is verder niet erg bijzonder, vandaar ook dat ik het binnen 4 jaar alweer ben vergeten, maar de 3* van toen zijn zeker op zijn plaats. Een ruime 3* van mij dus.
arno74
Ben het wel mee eens dat deze een beetje ondergewaardeerd is. Wat mij betreft mag dat gemiddelde wel richting de 3,25* gaan.
Ik denk dat de lage score vooral door verkeerde verwachtingen komt. Dit is een beetje drama, een beetje thriller, aardig wat mystery, en een klein tikkeltje horror. Voor wie een volbloedfilm in één van die genres (100% thriller of 100% horror) verwacht zal dit dus erg tegenvallen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004

Flashbacks of a Fool
Drama, 2008
house fireextension ladderlast day on job