menu

The Change-Up (2011)

mijn stem
3,06 (1150)
1150 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
112 minuten / 118 minuten (ongecensureerd)

geregisseerd door David Dobkin
met Jason Bateman, Ryan Reynolds en Olivia Wilde

Mitch en Dave groeiden samen op en waren de beste vrienden. Maar dat is veranderd. Terwijl Dave een overwerkte advocaat is, echtgenoot en vader van drie kinderen, is Mitch single gebleven. In Mitch zijn ogen heeft Dave het allemaal: een knappe vrouw, kinderen die hem lief hebben en een goede baan bij een prestigieus advocatenkantoor. Dave droomt echter van het stressloze leven van Mitch zonder verplichtingen. Na een avondje stappen staat de wereld van beide echter op hun kop wanneer ze wakker worden in elkaars lichaam.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=Yzn7QrFB7Z0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van mikey
1,0
Vrouwenfilm over 2 mannen die even een schop onder hun kont nodig hebben en vervolgens weer geloven in huwelijk, groot gezin en carrière en dat soort zaken. Soort van hersenspoeling dus. Begon wel aardig maar werd al snel een draak van een film.

Je zou maar een vrouw hebben die je letterlijk je bed uit schopt om naar je kinderen te gaan kijken? WTF

een van die 2 kerels gaat naar de film Animal House. Dat is ook een classic (100000X zo goed als dit). En in dat format wordt deze film zogenaamd gepresenteerd en dan wordt het een suffe tearjerker..

Waarom maken ze ze niet meer als vroeger?

avatar van schram101
3,0
Maffe prent die mij best wist te vermaken. En dat lukt weinig van zijn recente soortgenoten. Ik blijf de romkom's afserveren met dezelfde kritieken als 'simpelweg niet grappig'. Gelukkig is The Change-Up dat met regelmaat wel. Toegegeven, soms slaat hij wat door maar over het algemeen blijft het niveau van de grappen prima.

Waar ik Hall Pass een tijdje terug nog becritiseerde met het feit dat de sukkels in de film het (weer) niet aandurfden om nu eens een keer flink van bil te gaan wanneer die kansen zich voordoen, moet ik dat nu eigenlijk ook. Jammer dat we dat nooit zien. De moraal blijft altijd een beetje te aanwezig in dit soort films. Maar ik blijf hopen dat er ooit een regisseur de ballen heeft dat wel te doen.

Prima cast ook voor dit soort film, ook al kan Reynolds meer, in een romkom is hij best op zijn plaats. Wilde en Leslie Mann doen daarnaast wat ze moeten doen. Mooi zijn.

3*

avatar van margo1
4,5
Grappige comedy, die me tot het eind wist te vermaken. Voldoende hilarische momenten waarom ik hartelijk kon lachen en ook van de satirische scenes heb ik echt genoten. Verder vond ik de cast goed gekozen waardoor de typetjes overtuigend overkwamen. Natuurlijk is het een onzinnig verhaal, maar dat hoort er bij dit soort films toch bij.

3,0
Film was wel goed. Maar er zijn er zo nog films geweest dat de film zoo voorspelbaar is dat het leukste er toch af is. Toch zitten er wel een paar grappige stukken in.
Acteurs doen het wel erg goed.

avatar van kalehein
3,0
Heb hem gisteren gezien en vond hem geweldig. Heb toch een paar keer goed hard moeten lachen. Nu is het wel zo dat ik een kerstborreltje achter de kiezen had, maar goed...
Het is gewoon voorspelbaar en de film bevat eigenlijk een hoop herkenbare punten.

avatar van wess16
1,0
Platte grappen over stront en seks zijn niet per se grappig. Dat blijkt maar weer uit deze film. Soms kan ik best lachen om platheid, maar deze film was zo infantiel met grapjes die een kind van 11 kunnen verzinnen. Met een clicheverhaal en dan willen ze op het eind ook nog een gevoelige snaar raken. Bagger dit.

avatar van Aapje81
2,5
Hersenloos vermaak dat bij vlagen weet te overtuigen. Absoluut pluspunt is de prima cast. Reynolds en Bateman doen waar ze goed in zijn en ook de vrouwen doen het niet onaardig. Groot nadeel is echter het hoge smakeloze gehalte. Incidenteel kan dat best leuk zijn maar hier gaat het er behoorlijk overheen. Gelukkig levert het ook af en toe erg leuke momenten op zie baby met messenset maar na verloop van tijd gaat het clichematige en het moralistische toch behoorlijk irriteren.

Vanwege positieve punten zeg ik:

Gemiddeld

2,0
Aardige comedy.

avatar van missl
1,0
Flauw verhaaltje die we al vaker gezien hebben. Maar dan was de humor ook nog eens heel flauw.

avatar van sinterklaas
3,5
Erg geinige film met 2 prima acteurs. Je zou dit zelfs nog kunnen beschouwen als de komische versie van Face/Off. Tja wat is het? We nemen eerst een kijkje in het leven van twee beste vrienden, Mitch is single, behoorlijk optimistisch en blowt zo zijn dagen door, Dave is een huisvader met een vrouw en 2 koters die het wel leuk vinden om de vader in het gezicht te schijten als hij net de luier probeert te verwisselen, daarnaast heeft hij nog een druk kantoorsbaantje en beide vrienden zijn jaloers op elkaar. Dave zou zo wel de relaxte leven van Mitch over willen nemen en Mitch wil wat meer inhoud en ziet het leven van Dave wel zitten. Hun wens lijkt toch in vervulling te komen nadat ze samen tegelijk in een dronken bui in een "magische" fontein hebben gezeken.

En zo krijgen ze dus allebei wat ze willen. Mitch word wakker in de lichaam van Dave en Dave word wakker in de lichaam van Mitch, wat meteen het begin is van een overdosis aan lekkere overdreven poepflauwe humor en misverstanden, maar het is lachen gegarandeerd. Mitch/Dave en Dave/Mitch hebben er maar moeite mee om het leven zo eventjes over te doen. Zo heb ik bijvoorbeeld dubbel gelegen met die kantoorscene's of die buurman van Mitch die verontwaardig wegloopt als hij Dave ziet blowen.

Echt, deze film slaat gewoon helemaal nergens op maar is daardoor evengoed nog zo leuk om naar te kijken. De 2 acteurs spreken me sowieso al aan. Ryan Reynolds is na Buried al mijn held geworden en ook Jason Bateman, die me ook wist te verassen in Paul, is weer lekker bezig. Eigenlijk heeft Bateman niet echt de kop voor alleen maar komedie's. Als bad guy zou hij ook eens een keertje moeten spelen.

Ik heb erom kunnen lachen.

3,5*

avatar van jippie2010
3,0
sinterklaas schreef:
Erg geinige film met 2 prima acteurs. Je zou dit zelfs nog kunnen beschouwen als de komische versie van Face/Off.


Je zou het ook een remake kunnen noemen van Mega Mindy en het zwarte kristal, maar beide vergelijkingen slaan als een tang op een varken.

2,5
Typische zaterdagavondfilm met scherpe vertolkingen van Ryan Reynolds en Jason Bateman. Vulgaire kak-, pis- en sexhumor à volonté R-rating in the States !
Het op zich simpel scenario en verhaal (na pissen in een fontein, jawel) wordt leuk uitgewerkt en is eigenlijk nooit vervelend naar het einde toe, wat schering en inslag is bij dergelijke movies .... Al kan dat ook te maken hebben met de bloedmooie Olivia Wilde

avatar van Jawaddedadde
2,5
Matige komedie, waarbij enkel de pis- en kakhumor van de peuters een glimlach kon opwekken. Verder weer veel te moralistisch (als je de kans krijgt om in een ander lichaam de geile Olivia Wilde te nemen, doe het dan!).

avatar van Roger Thornhill
4,0
Een film in twee genres: de zoveelste lichaamsverwisselingskomedie, maar ook een nieuwe deelnemer in de hoe-leg-ik-de-lat-weer-wat-hoger-in-de-meest-grove-gênante-ranzige-gross-out-humor-race (Bateman in Reynolds' lichaam op de filmset, de anekdote over hoe Leslie Mann aan dat éne onbehaarde plekje komt, Bateman die Reynolds' scrotum mag scheren). Maakt niet uit: hoewel ik deze film morgen al zal zijn vergeten heb ik er vanavond diverse malen hard om moeten lachen, met dank aan twee innemende hoofdrolspelers (die ook prima elkáár kunnen spelen), en dat volstaat deze keer. Grappig detail : volgens IMDb wordt de vrouw met wie Alan Arkin op het einde in het huwelijk treedt gespeeld door ene Suzanne Arkin - vast zijn èchte vrouw.

avatar van john mcclane 2
3,0
redelijke body change film,,,,,,leuke hoofdrol spelers.
wel erg plat,dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

mocht je dit een leuke inval hoek vinden van het genre comedy,er zijn er vele gemaakt.
waar van sommige verrassend goed uitpakken.:

1)like father like son,, 1987
2)switch met ellen barklin ,,,1991
3)freaky friday,,,,,,2003,,,,,,,,,,met lindsay lohan die ook speelt in,,,,
4)just my luck,,,2006
5)the hot chick,,,,2002 een film die ondanks rob schneider goed uitpakt.
6)it's a boy,girl thing,,,,2006
7)prelude to a kiss,,,,1992
17 again,,,,2009.

er zijn er wellicht meer,,,maar kijk maar,,

avatar van Roger Thornhill
4,0
En Big (1988) natuurlijk, niet echt een "zuivere" body-change-film, maar wel leuk, over een klein jongetje dat opeens in het lichaam van een volwassene terecht komt, min of meer de doorbraak van Tom Hanks (en zijn eerste Oscarnominatie).

avatar van DragQueen
3,0
Leuke Komedie, met een weinig vernieuwend verhaal. Maar wel vermakelijk uitgevoerd. Ook het acteerwerk van de cast wordt op een leuke manier gebracht. Prima hoofdrollen van Bateman en Reynolds. 3 Sterren.

avatar van Phantasm
2,5
Redelijke komedie, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van scorsese
2,5
Matige film over twee beste vrienden met totaal verschillende levens die van lichaam wisselen. Niet bepaald een origineel concept en ook de humor is afwisselend flauw en grappig. Ook valt het wat in herhaling waardoor de film wel wat korter had gekund. De cast doet het verder wel leuk het blijft allemaal wel redelijk vermakelijk, maar net niet genoeg voor 3.0 sterren.

avatar van Madeks
2,5
De baby in het begin is zo voorspelbaar waardoor je de film eigenlijk direct wil afzetten. Het concept is ook niet origineel te noemen en de grappen komen niet allemaal over. Er zitten af en toe wel leuke scenes in alleen die worden afgewisseld met eentonige en flauwe.

avatar van Flat Eric
2,0
Eentje uit het genre "de volgende dag worden we wakker in het lichaam van een ander en dan beleven we een boel dolle momenten".

Vreselijk voorspelbaar, onuitstaanbare personages, onderbroekenlol en vulgaire grappen. Je kent het stramien wel en toch wel boeiend genoeg om uit te kijken kennelijk.
Alboewel ik een dag later eigenlijk alweer de details vergeten ben.
Dus dat betekent dat er betere in het genre bestaan.

avatar van Daan258
3,5
Afgelopen vrijdag was de film op tv en ik had hem weer is even en herzien.
Ook de 2e kijkbeurt weer onwijs vermakelijk en zitten echt een paar hilarische scene's in.
De cast en acteerwerk was ook echt onwijs goed, het verhaal is natuurlijk niks nieuws maar nog steeds zeer leuk.
Al met al blijft mijn stem van een dikke 3,5* zeker staan.

avatar van IH88
3,0
“So I can't sleep with my wife, I can't sleep with other women. What the hell is that?”
“Marriage.”


Vlotte, flauwe, ranzige maar ook wel grappige komedie over twee vrienden die in elkaars lichaam terecht komen. Dat levert veel flauwe onzin op, maar ook een aantal geslaagde grappen. En de acteurs weten het allemaal goed te verkopen.

Bateman en Reynolds weten Dave/Mitch-Mitch/Dave goed te spelen en de dames Mann en Wild zijn ook uitstekend. De thuissituatie van Dave (met vrouw en drie kinderen) en de scènes op het advocatenkantoor van Dave leveren de beste scènes op en ik moet zeggen, Bateman gaat er helemaal voor. Niets is te gek. Het einde is uiteraard sentimenteel en moralistisch, maar dat ben ik wel gewend bij dit soort films. Een hele hoop flauwekul, dat toch een leuke film oplevert.

4,0
Bere leuke film met een boodschap. Het gras bij de buren is niet altijd groener. Ook bijzonder dat de hoofdrolspeelster naakt in beeld kwam. Past eigenlijk niet bij deze film, maar was wel aangenaam haha

avatar van Roger Thornhill
4,0
shrink schreef:
Ook bijzonder dat de hoofdrolspeelster naakt in beeld kwam. Past eigenlijk niet bij deze film, maar was wel aangenaam haha
Van de IMDb-trivia-pagina: "Leslie Mann used a body double when she walks to the bathroom (in slow motion) to defecate."

avatar van Miszmi
4,0
Inhoudelijk valt er vrij weinig over deze film te vertellen, 13 in een dozijn. Zowel voor als na die tijd is dit verhaal al vele malen verteld. Ik begrijp dan ook niet waarom mensen daarover vallen, dat het allemaal zo voorspelbaar is. Als dit concept al zo vaak is gebruikt, is dat natuurlijk logisch en zou je ook met dat idee de film in moeten gaan. Ik vond dit één van de betere films wat betreft gedaanteverwisselingen.

De cast doet het voortreffelijk, dat is dan ook één van de redenen waarom ik dit één van de betere vind. Ook de verandering wordt perfect uitgevoerd door Reynolds en Bateman. In het begin was ik even bang dat ik er niet zo blij van ging worden, allereerst was de poepscene niet geweldig als je een zwakke maag hebt (vraag me doet hoe ik de goorste horrorfilms daarentegen met gemak uitzit), maar vond die humor ook veel te kinderlijk. Kinderen, en dan met name jongens, vinden dat nog hilarisch, maar ik vind het niet zo grappig. Mogelijk ben ik daarop een uitzondering, dat kan ook nog.

Voor de rest heb ik eigenlijk zeer weinig aan te merken op deze film. Genoot erg van de cast en de combinaties van genres. Beetje drama, beetje romantiek, maar met name een goede wegkijker in komedie. Mocht je een onvoorspelbare film willen, sla hem dan zeker over. Mocht je het concept wel leuk vinden, zou ik hem zeker bekijken.

avatar van danuz
Zowel Bateman als Ryan spelen hun rol met overgave en weten hun personages met gemak vorm te geven. Het is alleen jammer dat de film erom zo gevuld is met cliché's. Sowieso is het concept wat te flauw en uitgekauwd, had van mij nieteens deel hoeven zijn van de film (de vriendschap had an sich centraal mogen staan).

2,0
Niet erg verfrissend en in het midden werd het ene beetje saai bespaaru de tijd want het einde zie je van mijlen ver aankomen en is zo clichématig en mierzoet bah !!! verspilling van tijd

avatar van KOKUSMAKREEL
4,5
Wellicht kwam het door die paar trekjes van een joint, maar ik heb me prima vermaakt tot het laatste moment. Hylarisch en herkenbaar...

4,0
Hilarische film! Zo herkenbaar... Wou dat ik ook 1 week mijn beste vriend was ?? niet getrouwd geen kinderen...

avatar van Captain Pervert
3,5
Het is natuurlijk dwaas om deze film te beoordelen op originaliteit. Want de ruilen-van-lichaam films zijn op twee handen al niet meer te tellen. Bovendien eindigen ze altijd met personages die meer waardering hebben voor elkaar en ook hun eigen leven beter op waarde weten te schatten. Dat wéét je, dat verwacht je en dat krijg je ook.

De vraag is alleen: weet The Change-Up binnen dit uitgekauwde concept een goed grappenbuffet op te dienen? Het antwoord is ja, ja, ja. Zeker! Zowel Bateman als Reynolds zijn buitengewoon geschikt als comedy acteurs, met name in het genre "wat overkomt mij nu weer". Bateman heeft dit al zo vaak gedaan dat zijn hoofd er een beetje naar is gaan staan. Het was dan ook heel apart om hem in een serieuze rol te zien in de geweldige misdaadserie "Ozarks".

Je weet hoe het begint, verloopt en afloopt, maar gaandeweg zitten er enkele prachtige bizarre situaties in waarvan enkele toch nog erg leuk bedacht zijn. In de openingsscène zien we geslachtsdelen van baby's gewoon open en bloot (kan dat nog wel anno vandaag?) en zien we een baby anus open gaan met een enorme straal baby stront. Lollig, dat wel, maar ietwat uit de toon met de rest van de film want die bedient zich (gelukkig) niet van simpele pipikaka humor.

Het gezicht van Gregory Itzin, de baas van het advocatenkantoor (vooral bekend als Charles Logan uit 24) is ook nog wel een aparte vermelding waard - hoe het binnen enkele seconden kan wisselen van woedend, naar vertwijfeld, naar des duivels. Mooie kerel.

3,5 sterren

3,0
Het is wel een leuke film, maar niet speciaal. Het is wel grappig maar dat zijn bijna alle komedies.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:10 uur

geplaatst: vandaag om 04:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.