• 9.375.060 stemmen

Geregisseerd door: David Wain

Met onder meer: Jennifer Aniston, Paul Rudd en Malin Åkerman

Releasedatum: 15 maart 2012

Plot Wanderlust

"Leave your baggage behind"

Nadat het stedelijk koppel Linda en George (Jennifer Aniston en Paul Rudd) een huis koopt in New York, verliest George zijn baan. Doordat ze geen andere optie hebben besluit het koppel naar Georgia te verhuizen om bij familie in te trekken. Op weg er naar toe overnachten ze in een Bed & Breakfast wat een commune blijkt te zijn.

avatar van IcU

IcU

Gezien tijdens de Sneak Preview. Fijn mee vermaakt. De grappen houden lang stand, en dat is een uniekcum te noemen. Het verhaal is redelijk origineel, maar inwisselbaar en een prima excuus om vulgaire trip grapjes te maken. Paul Rudd is een komisch talent. Aniston is, hoewel ze flink ouder is geworden, mooi als altijd.

avatar van Number23

Number23

Niet helemaal geslaagd. Ben zeker fan van Paul Rudd en hij heeft weer zijn momentjes, maar het is niet genoeg om de film te redden. Aniston stelt beetje teleur en zo zitten er meerdere vreselijke personages in de film die elke keer dat ze in beeld komen de filmbeleving weer naar beneden halen. Ook veteraan Alan Alda hoort hierbij net als de ex-porno-actrice en de oudere hippie-vrouw, vreselijk. Theroux maakt daarentegen soms wat goed. Maar het overtuigt maar niet, nergens.

Tot slot HET moment v/d film:

- Deze eer krijgt natuurlijk de grappigste man uit de film: Paul Rudd en zijn 'motivational speech' tegen zijn spiegelbeeld

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Niet zo rampzalig als menig andere Amerikaanse komedie. Het hele hippie-gebeuren is eens wat anders en het was best leuk om die liefdevolle normen en waarden te mogen aanschouwen. Ondanks de flauwe ruzies en redelijk oppervlakkige omstandigheden zaten er diverse glimlach-momenten tussen en vergleken met afgrijselijke brouwsels als New Years Eve heb me niet heel erg veel te hoeven irriteren. Een dolle pret was het ook niet maar dat kun je tegenwoordig ook niet verwachten in de bioscoop.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Wain is Wain en dan weet je wat je kunt verwachten. Veel meligheid, raar getimede humor, gevloek en wat naakt. Ergens tussen Our Idiot Brother en Wet Hot American Summer ligt deze film, die nudistische hippies belachelijk maakt, maar ook eert.

De film doet 2 dingen fout. 1. Het heeft Jennifer Aniston in zo'n typisch getypcaste hoofdrol en 2. Zoals zo vaak bij Amerikaanse komedies, botst het drama soms met de komedie. Als we de ene scene kijken naar een debiele/over the top yoga sessie, moet je dan de volgende scene opeens meeleven met drama?

Gelukkig viel het allemaal mee en keek het lekker weg. Paul Rudd is heerlijk op zijn plaats in de wereld van Wain. Ook heel het Stella team mag weer opduiken, Justin Theroux en vast nog wel wat andere bekenden die ik nu vergeet.

De film kent geen censuur (naja op wat bedoelde scenes na) en er wordt schaamteloos allerlei vlees in beeld gebracht. De reden van sommig censuur zal geweest zijn dat Anniston achteraf toch terugkrabbelde, maar storen doet het niet.

Allemaal niet erg bijzonder, maar wel vermakelijk. Aniston mag Wain de volgende keer weglaten. Oh en breng Stella eens terug, al is het maar op Youtube ofzo...

avatar van Theunissen

Zeer flauwe komedie met eveneens een achterlijk verhaal. Op Paul Rudd en een paar komische momenten na stelde deze komedie bitter weinig voor. Dat Jennifer Aniston toch maar besloot om haar borsten niet te laten zien in deze film was achteraf gezien wel goed van haar want in deze film wil je haar absoluut niet naakt zien want ze speelt werkelijke vreselijk slecht en ik heb haar ook wel eens qua uiterlijk beter gezien. Nee deze film kun je beter overslaan want ondanks de best bekende cast stelt deze film enorm teleur.

avatar van schram101

schram101

Hier en daar een aardige grap maar ik heb het idee inmiddels toch wel wat te oud te worden voor de poep en sexgrappen. Althans, het gros van de Wanderlust grappen sloeg de plank behoorlijk mis (Paul Rudd met zijn scheldkannonade voor de spiegel ) en de drugs grap hebben we ook al minstens 50x gezien. Toch is Aniston op de één of andere manier nooit heel vervelend (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Heighl) en kan je na goed zoeken nog wel een aardige grap vinden. Die ik me inmiddels trouwens niet meer herinner, maar toch.

avatar van Elineloves

Elineloves

Jennifer Aniston is één van mijn favoriete actrices. Ze straalt vrolijkheid uit en lijkt mij ontzettend.. echt. Niet zo fake als sommige Hollywooddames met hun sterallures. Paul Rudd vind ik ook een vrolijkerd. Als Friends fan vind ik het dan ook schitterend om deze twee samen in een film te zien, als koppel nog wel.

Ik vond het alleen niet grappig. Niet zo.. eigenlijk totaal niet, beter gezegd. Ik heb geen enkele keer gelachen. De personages spraken me totaal niet aan, zelfs die van Rudd en Aniston niet. De 'grappen' duren ook te lang, zoals bijvoorbeeld de letterlijk/figuurlijk grap. Het is op een gegeven moment gewoon irritant.

Zo jammer, want ik had echt zin in deze film. Ik dacht dat het met deze twee acteurs in de hoofdrol niet mis kon gaan. Wel dus. Erg flauw en weinig memorabel.

Grote teleurstelling.

avatar van rep_robert

Ik ben niet zo pessimistisch ingesteld zoals de anderen hierboven. Ik heb me behoorlijk vermaakt met Wanderlust en vooral de momenten in de gemeenschap leveren keer op keer komische momenten op. Vooral Hahn haar rol is briljant geschreven. Die mood swings zijn behoorlijk grappig en vooral aan de picknick tafel met die vlieg komt dit goed tot z'n recht.

Rudd en Aniston valt samen verder weinig op aan te merken. Tot aan een bepaald ogenblik Rudd zo nodig gekke bekken moet trekken in een spiegel en even daarna volkomen out of the blue onzin uitkraamt bij Akerman op bed. Wat een dieptepunten waren dat zeg..

Jammer, want deze ongein kost de film uiteinde wel een halve ster.

Meh, wat een melige zooi.

Paul Rudd is op zich wel geschikt voor dit soort filmpjes en is altijd leuk om te zien, maar het script is lame en dat zooitje in die commune tamelijk onuitstaanbaar.

-edit- merkwaardig dat hier 'nudistengemeeschap' in het plot staat want dat is het helemaal niet. , aangepast.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Oei. Pijnlijk dit.

Aniston die voor de ozveelste keer getypecast wordt en Rudd is altijd wel leuk in dit soort rolletjes, al blijft ook hij afhankelijk van wat hij krijgt is niet veel. Alleen het spiegelsegment is enorm leuk. Ook wel heel sterk gedaan door Rudd. De rest is eigenlijk pijnlijk ongrappig. Ook ontkom je niet aan een ietwat moralistisch slot, ach, dat kan er ook nog wel bij.

avatar van david bohm

david bohm

Als dit het beste is wat de jarenlange recessie op het gebied van kunstzinnig uitingen voortbrengt dan is er sprake van een ernstige mondiale crisis. Wat een vreselijke film is dit zeg. Een paar dieptepunten. Het kaartjes verscheuren met de projectontwikkelaar, de monoloog in de spiegel, het daaropvolgende mislukte overspel. Maar het diepst keldert Ms Anniston, wat valt ze door de mand als actrice. De enige rol die ze kan spelen is die van Rachel, deze keer heet Rachel Linda. Bagger.

avatar van Spetie

Een hoop schaamteloze grappen maakt nog geen goede film, zoveel is wel duidelijk na het zien van Wanderlust.

Ik had vooraf niet echt hoge verwachtingen, maar iemand als Paul Rudd weet toch altijd minimaal wel voor een paar leuke momenten te zorgen. Dat lukt hem hier ook wel, maar het is vooral het slecht geschreven script en de rest van de cast, die maar weinig grappig zijn. Aniston speelt dezelfde rol als altijd en heeft maar weinig feeling met Rudd. Ook de personages uit de commune zijn vaak niet leuk, om de naakte man na, die nog wel voor een paar geslaagde momenten zorgt.

Verder blijft het allemaal ontzettend oppervlakkig en wordt het nergens scherp of echt leuk. Alleen het moment van Rudd voor de spiegel is wel erg goed en laat zien wat voor een talen Rudd is op komisch gebied. Helaas is zelfs dat te weinig om Wanderlust te kunnen redden van de ondergang. Daarvoor is het in zijn geheel niet goed en vooral ook niet leuk genoeg.

kos schreef:

Echt? Rudd is Een zielig excuus voorr een komisch acteur. Meestal pijnlijk ongrappig en als hij dan een keertje volledig het toneel krijgt (de spiegelscene) levert het één van de meest genante scenes ooit op. En dan tijdens de end credtis nóg slechtere outtakes van diezelfde scene tonen. Pfoe!

De film kent wel een paar grappige momenten, al is het dan soms gewoon puur genante idioterie (zoals de broer van Rudd's personage). Daar blijft het echter bij. Aniston ook compleet niet op haar plaats en van de grappige bijrollen moet deze film het ook al niet hebben.

Meest verrassende vond ik trouwens die vallende druiventrapster tijdens de druiventraprace. Speel anders wat YouTube hitjes na en noem je film een comedy ... sloeg echt nergens op. Mnee, niet echt mij ding dit vermoed ik. Povere acteurs, een paar miscasts en een boel grappen die volledig dood vallen. En het ergste is nog dat ze zo zichtbaar hun best staan te doen om grappig te zijn.

Edit: oh ja, ook nog een teveel aan "dramatische" scenes. Ook al zo ongepast hier, vooral omdat die nog best serieus genomen werden.

avatar van Parisa

Parisa

Als je bijvoorbeeld gewend bent om op renaissance fairs te lopen (zoals ikzelf) en dat met een korrel zout kan nemen (zoals ikzelf), dan ga je deze film wel leuk vinden.

Aniston en Rudd (leuk stel hier) doen dit goed en dat geldt eigenlijk ook voor alle bijrollen. Men mag hier fijn spiritueel lopen doen, en snelle en doeltreffende moppen tappen, en dat pakt prima uit. De spiegelscene duurde voor mij alleen wel te lang.

Ik heb me anderhalf uur goed vermaakt.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Als de paar bloopers tijdens de aftiteling grappiger zijn dan de hele film zelf dan is er toch ergens iets misgegaan...

3/10 (IMDB)

avatar van jippie2010

jippie2010

Zwakke komedie met flauwe en kinderachtige grappen.

Had zijn leuke scenes, maar daar bleef het dan ook bij. *2.0

avatar van Zinema

Helaashumor.

Flauwe komedie waarbij de klinkende namen van de cast doen vermoeden dat het een geslaagd project betreft. Helaas is dit niet het geval. De grappen zijn uiterst doorzichtig en menig personage weet enkel jeuk te genereren, met uitzondering van een komische Ken Marino. Het grootste gemis aan de film is het gebrek aan humor, de hoge grapdichtheid ten spijt.

Onvoldoende.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

het blijft toch een raar fenomeen, een film vol kak, pis en seksmoppen en oneindig veel blote borsten en zelfs het mannelijks geslachtsdeel is uitbundig te zien maar de hoofdrolspelers iets laten zien? nee hoor, daarvoor worden ze zeker niet genoeg betaald.

Waarom ik dit aanhaal? het is een beetje de reflectie van de hele film. de film wil precies steeds op het randje gaan a la american pie maar beslist dan toch steeds maar om in het mainstreame te blijven en dat komt de film niet ten goede want wat overblijft zijn flauwe, misplaatse kak, pis en seksmoppen zoals een paul rudd die je 80x in een scène dick en vagina hoort zeggen. weinig moppen slagen, het verhaal slaat kant nog wal en visueel lijk je naar een soap te kijken.

wanderlust is een komedie die je best niet ziet want er zijn véél betere komedies op de markt die meer te bieden hebben dat dit flauw gedoe

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Wanderlust volgt twee mensen die gewend zijn aan het dagelijkse leven in New York.

In het begin lijkt het allemaal op een mooi leven wat het liefdeskoppel Linda en George hebben, maar onverwachts veranderd dit door het verliezen van hun baan, waardoor ze de huur niet meer kunnen betalen van hun moderne appartement.

Ze besluiten om snel onderdak te gaan zoeken bij de broer van George, maar de reis duurt zo lang dat ze besluiten om een stop te maken bij een bed and breakfast.

En vanaf dat moment slaat het verhaal om en krijgen de twee een nieuw doel in hun leven!

Bam! Regiesseur David Wain heeft weer een nieuwe film, na het misschien wel bekende succes ‘Role Models’ uit 2008 komt hij nu aan met ‘Wanderlust’ en dat pakt uit op een typische Wain stijl!

Een echte Wain film is niks zonder zijn eigen stijl wat vooral bestaat uit foute pis/poep/puber humor/grappen wat de film natuurlijk niet echt toegankelijk maakt voor het algemene publiek.

En dat kunnen wij hier als leden ook zien op de ‘moviemeter’ website, de meningen zijn verdeelt, maar de meeste komen wel uit op een beoordeling van twee sterren. Wat op zo’n moment voorspelbaar is.

Er mag dan wel gezegd worden dat dit doelgericht is en niet bij iedereen even leuk overkomt en over zal komen!

Sommige scenes in de film kan je wel een beetje vergelijken met twee van Wain’s vorige films, de karakters en momenten uit ‘The Ten’ en uit zijn debuut ‘Wet Hot American Summer’ komen af en toe overeen in deze film.

Als het aan komt bij zijn stijl qua humor dan komt dit overeen met alle films die de regisseur heeft gemaakt.

Buiten dat staat ‘Wanderlust’ stevig op zijn eigen voeten als een los en een zelfstandige film!

Gelukkig zien we ook in deze nieuwe film van de vaste hoofdrolspeler weer terug, deze keer wordt hij (Paul Rudd) versterkt door Jennifer Aniston die zich makkelijk kan verplaatsen in het verhaaltje en de ideeën van Wain.

De rest van de cast wordt opgevuld door (onder andere) Justin Theroux, Jordan Peele, Alan Alda, Joe Lo Truglio die de komische rollen neerzetten in het verhaal waar Rudd en Aniston terecht in komen.

Dit brengt grappige scenes en momenten met zich mee, wat op een foute manier wordt neergezet.

Prima vermaak voor de Wain fans (als die bestaan) en voor het publiek dat dol is op foute humor!

avatar van scorsese

Matige film over een koppel uit New York dat per toeval terecht komt in een hippie-achtige commune. Een komedie die maar bij vlagen grappig is (platte humor). Het verhaal heeft maar weinig om het lijf en de personages zijn nogal voorspelbaar. De cast doet het verder we aardig. Een kleine 2.5 sterren.

avatar van IH88

IH88

Wanderlust

Matige film. Rudd en Aniston zijn een leuk duo, maar dat hele gedoe rond een commune is erg slecht uitgewerkt en gewoonweg saai. Dat je met acteurs als Rudd, Aniston, Alda, Theroux en Akerman zulk prutswerk aflevert is erg knap. De humor werkt niet en is soms pijnlijk ongrappig. De acteurs zijn eigenlijk de enige lichtpuntjes. Wat een prachtcast!

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

scorsese schreef:

Weinig om het lijf, haha!

Inderdaad een matige film, wel een leuk tussendoortje maar niet heel erg grappig. Een typisch gevalletje van meh!

avatar van Collins

Collins

Over twee New Yorkse neurotische carrièrejagers zonder veel succes die bij toeval in een commune met hippies en New Agers belanden. Dat strookt moeilijk met elkaar en leidt tot misverstanden en chaotische taferelen. Wanderlust is een film over het zoeken naar het ware innerlijke wezen. En dan niet serieus, maar komisch gebracht en ontspannen geënsceneerd.

Het verhaal doet er niet echt toe, is gewoon een grove omlijsting met ijkpunten zodat je als kijker een herkenbare bodem hebt. Humor werkt vaak beter in een herkenbare setting met herkenbare personages. Dat is hier ook het geval. De commune ziet eruit zoals je je dat voorstelt. De bewoners van de commune zijn heerlijk stereotiep. De twee neuroten zijn dat ook. Een herkenbare bodem voor leuke komedie. De tegenstelling tussen beide partijen doet de rest.

De humor is tamelijk banaal en bestaat uit wat situatiekomedie voortkomend uit wederzijds onbegrip en uit valsaardige woordgrappen over zaken als de strijd der seksen en spotternijen over een bepaalde leefstijl en levensvisie. Best leuk. Met name het gebrek aan een geforceerde manier om de lach op te roepen is sympathiek. De humor is ongedwongen. Het wordt je niet verkrampt en lomp door de strot gedouwd.

Af en toe raakt de film wat verstrikt in de talloze handelingslijntjes. De meeste doen er niet erg toe en juist daarom ware het beter geweest de boel gewoon compact te houden. Ook de poging om alles op Hollywoodse wijze tot een goed einde te brengen was niet nodig. Veel te krampachtig en daarmee in tegenspraak met de ongedwongenheid die de film uitstraalt. Een afscheid in de vorm van een simpele fade-out was voldoende geweest. Desondanks is Wanderlust een prima komedie. Ik heb af en toe lekker kunnen lachen. Zelfs nog tijdens de endcredits als het obligate bloopermateriaal passeert.

avatar van mrklm

mrklm

Kort nadat ze een dure ‘miniloft’ in Manhattan hebben gekocht, zitten Linda [Jennifer Aniston] en George [Paul Rudd] opeens zonder inkomen. Ze besluiten New York te verlaten en belanden in een commune vol met het type vreemde vogels dat in de jaren 70 al een cliché was. Het overdreven acteren van de cast onderstreept alleen maar hoe belabberd en aanstootgevend het script is. Een dieptepunt voor alle betrokkenen.

avatar van james_cameron

Paul Rudd moet hier duidelijk de kar trekken, met Jennifer Aniston gedelegeerd naar een veredelde bijrol. Hij doet dat zeker niet onverdienstelijk en ik moest hier en daar best lachen om de maffe perikelen binnen een wazige commune, maar het script laat flink te wensen over. Het uitgangspunt van de film is feitelijk ook te karig om er iets interessants van te maken. Let op Jordan Peele in een bijrolletje.