• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: David Wain

Met onder meer: Jennifer Aniston, Paul Rudd en Malin Åkerman

Releasedatum: 15 maart 2012

Plot Wanderlust

"Leave your baggage behind"

Nadat het stedelijk koppel Linda en George (Jennifer Aniston en Paul Rudd) een huis koopt in New York, verliest George zijn baan. Doordat ze geen andere optie hebben besluit het koppel naar Georgia te verhuizen om bij familie in te trekken. Op weg er naar toe overnachten ze in een Bed & Breakfast wat een commune blijkt te zijn.

avatar van AFCALS

AFCALS

Een saaie film. Geen verhaal.

Toen ik 8 maaden geleden de cast zag, wilde ik de film graag zien. Ik kan normaal gesproken erg lachen om Paul Rudd. En ja, wie vind Jennifer Aniston nou niet leuk. Voor mij, op papier, een droomduo, voor een komedie. Helaas in deze film bleek dat anders. Geen chemie tussen Rudd en Aniston. Verder verscheen er maar twee keer een glimlach op mijn gezicht. Te weinig voor 90 min. komedie. Misschien lag het ook gewoon aan het verhaal, een stel hippies zijn allang niet grappig meer..

avatar van Spetie

Een hoop schaamteloze grappen maakt nog geen goede film, zoveel is wel duidelijk na het zien van Wanderlust.

Ik had vooraf niet echt hoge verwachtingen, maar iemand als Paul Rudd weet toch altijd minimaal wel voor een paar leuke momenten te zorgen. Dat lukt hem hier ook wel, maar het is vooral het slecht geschreven script en de rest van de cast, die maar weinig grappig zijn. Aniston speelt dezelfde rol als altijd en heeft maar weinig feeling met Rudd. Ook de personages uit de commune zijn vaak niet leuk, om de naakte man na, die nog wel voor een paar geslaagde momenten zorgt.

Verder blijft het allemaal ontzettend oppervlakkig en wordt het nergens scherp of echt leuk. Alleen het moment van Rudd voor de spiegel is wel erg goed en laat zien wat voor een talen Rudd is op komisch gebied. Helaas is zelfs dat te weinig om Wanderlust te kunnen redden van de ondergang. Daarvoor is het in zijn geheel niet goed en vooral ook niet leuk genoeg.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Erg grappige film !

De interactie met de commune was erg goed op dreef. Dolkomische situaties zoals de waarheidskring, het gitaarspelen, niet op je gemak je behoefte kunnen doen,.... Eigenlijk blijft de film gedurende zijn hele speelduur boeiend.

De film is wel heel erg grofgebekt. 12 jaar vind ik toch iets te jong voor zulke taal - al was het wel funny die spiegelscène.

Ook weer een leuke film voor Jennifer Anniston!

kos schreef:

Paul Rudd is op zich wel geschikt voor dit soort filmpjes en is altijd leuk om te zien

Echt? Rudd is Een zielig excuus voorr een komisch acteur. Meestal pijnlijk ongrappig en als hij dan een keertje volledig het toneel krijgt (de spiegelscene) levert het één van de meest genante scenes ooit op. En dan tijdens de end credtis nóg slechtere outtakes van diezelfde scene tonen. Pfoe!

De film kent wel een paar grappige momenten, al is het dan soms gewoon puur genante idioterie (zoals de broer van Rudd's personage). Daar blijft het echter bij. Aniston ook compleet niet op haar plaats en van de grappige bijrollen moet deze film het ook al niet hebben.

Meest verrassende vond ik trouwens die vallende druiventrapster tijdens de druiventraprace. Speel anders wat YouTube hitjes na en noem je film een comedy ... sloeg echt nergens op. Mnee, niet echt mij ding dit vermoed ik. Povere acteurs, een paar miscasts en een boel grappen die volledig dood vallen. En het ergste is nog dat ze zo zichtbaar hun best staan te doen om grappig te zijn.

Edit: oh ja, ook nog een teveel aan "dramatische" scenes. Ook al zo ongepast hier, vooral omdat die nog best serieus genomen werden.

avatar van goelian

goelian

Een gemiddelde van 2,36 is wel erg laag voor deze film. Het is zeker geen topper maar toch best een grappig zondagmiddagfilmpje.

avatar van harpastum

harpastum

verschrikkelijk!

ik had geen hoge verwachtingen voor een "ik ben lui en wil gewoon in de zetel liggen"-film maar deze was nog erger dan verwacht. Dit is toch geen komedie. IK weet eignelijk niet waaronder deze te brengen, in ieder geval: niet grappig!

avatar van mnrk

mnrk

This is historic. The revolution has begun - all because this courageous woman saw an unjust world and waved her boobies at it.

Een komedie die het niet haalt bij de komedie die je zou verwachten, er had (denk ik) veel meer mee gedaan kunnen worden.

Jennifer Aniston was in deze film wel op haar plaats en speelde gewoon naar behoren, Paul Rudd kon mij helaas niet echt overtuigen en Malin Åkerman is natuurlijk zeer aangenaam om naar te kijken ....en dan hebben we nog good-old Alan Alda !

avatar van Fryce

Fryce

Het was niet echt heel vervelend om naar te kijken.

avatar van witboek

witboek

Aangezien ik slechtgezind was maakte die mij wel goedgezind.

avatar van danuz

danuz

Werd bij herkijk toch nog een beetje fijner. Het clichégegeven van een hippecommune vs. suburban depression kon ik wat beter hebben, en die paar écht goede grappen bleven leuk. Paul Rudd behoort langzamaan tot mijn all-time favoriete acteurs, want wat weet hij hier goede koppen te trekken, akward stiltes te genereren en bijdehand/cynisch/arrogant/weird uit de hoek te komen (kringgesprek, spiegelscene, gitaarspel, 'literally everything'): geweldig !

O, Aniston blijft voor mij toch een wat oncharismatische actrice..

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb 3 keer moeten glimlachen en heb de film met lichte tegenzin uitgekeken. Zeer matig werkje!

avatar van Parisa

Parisa

Als je bijvoorbeeld gewend bent om op renaissance fairs te lopen (zoals ikzelf) en dat met een korrel zout kan nemen (zoals ikzelf), dan ga je deze film wel leuk vinden.

Aniston en Rudd (leuk stel hier) doen dit goed en dat geldt eigenlijk ook voor alle bijrollen. Men mag hier fijn spiritueel lopen doen, en snelle en doeltreffende moppen tappen, en dat pakt prima uit. De spiegelscene duurde voor mij alleen wel te lang.

Ik heb me anderhalf uur goed vermaakt.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Als de paar bloopers tijdens de aftiteling grappiger zijn dan de hele film zelf dan is er toch ergens iets misgegaan...

3/10 (IMDB)

avatar van Straatbord

Straatbord

De film lijkt losjes gebaseerd op de commune van Ken Kesey en Seth heeft ook wel een heel klein beetje weg van Charles Manson, qua uiterlijk en (manipulatief) gedrag. Op een aantal scenes na is het niet echt een lachkomedie, maar vermakelijk is de film wel.

avatar van ambrosini

ambrosini

Verhaal is voorspelbaar en dat ik vind jammer..
Vond wel leuk toen al die mensen om Paul heen gingen zitten terwijl hij op de wc zit

avatar van Peterke!

Peterke!

Ik moet zeggen dat deze film me heel erg is meegevallen. Het heeft weliswaar even geduurd voor ik echt kon lachen om sommige dingen, maar gedurende de film werd het best grappig. Het begin vond ik behoorlijk bedacht en ook best saai. Jennifer Aniston maakt dan veel goed en ik moet zeggen dat ze Paul Rudd ook heel goed gecast hebben. Op het moment dat ze dan in Elysium aankomen begint het echt leuk te worden. De boodschap maakt deze film ook zo mooi. Je leeft maar 1 keer. Maak er dan ook wat van! Geld is leuk en makkelijk, maar gelukkig zijn is onbetaalbaar. De naaktscène van Jennifer vond ik ook echt geweldig! Wat een pit heeft die vrouw! Hele leuke film!

avatar van jippie2010

jippie2010

Zwakke komedie met flauwe en kinderachtige grappen.

Had zijn leuke scenes, maar daar bleef het dan ook bij. *2.0

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Geen onaardige komedie, wel een paar keer met het schaamrood op de kaken gezeten maar nergens echt goede vernieuwende humor. Jennifer vind ik altijd wel lekker dus daarom een 2,5

avatar van Zinema

Helaashumor.

Flauwe komedie waarbij de klinkende namen van de cast doen vermoeden dat het een geslaagd project betreft. Helaas is dit niet het geval. De grappen zijn uiterst doorzichtig en menig personage weet enkel jeuk te genereren, met uitzondering van een komische Ken Marino. Het grootste gemis aan de film is het gebrek aan humor, de hoge grapdichtheid ten spijt.

Onvoldoende.

avatar van Seam

Seam

Mij is het ook meegevallen. Erg wisselvallig filmpje, hilarische momenten worden afgewisseld met erg slechte scenes. Hoogtepunt is wel de de spiegelspeech van Rudd, alleen daarom al verdiend deze film een voldoende.

avatar van AC1

AC1

Keihard gelachen, zeg. Spiegelscène wordt een klassieker.

avatar van DragQueen

DragQueen

Komedie uit de middelmaat. Ondanks het zouteloze verhaaltje valt het toch allemaal wel te behappen. Aniston en Rudd acteren prima, en zorgen voor een leuk momentje hier en daar. 2,5 Ster.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

het blijft toch een raar fenomeen, een film vol kak, pis en seksmoppen en oneindig veel blote borsten en zelfs het mannelijks geslachtsdeel is uitbundig te zien maar de hoofdrolspelers iets laten zien? nee hoor, daarvoor worden ze zeker niet genoeg betaald.

Waarom ik dit aanhaal? het is een beetje de reflectie van de hele film. de film wil precies steeds op het randje gaan a la american pie maar beslist dan toch steeds maar om in het mainstreame te blijven en dat komt de film niet ten goede want wat overblijft zijn flauwe, misplaatse kak, pis en seksmoppen zoals een paul rudd die je 80x in een scène dick en vagina hoort zeggen. weinig moppen slagen, het verhaal slaat kant nog wal en visueel lijk je naar een soap te kijken.

wanderlust is een komedie die je best niet ziet want er zijn véél betere komedies op de markt die meer te bieden hebben dat dit flauw gedoe

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Wanderlust volgt twee mensen die gewend zijn aan het dagelijkse leven in New York.

In het begin lijkt het allemaal op een mooi leven wat het liefdeskoppel Linda en George hebben, maar onverwachts veranderd dit door het verliezen van hun baan, waardoor ze de huur niet meer kunnen betalen van hun moderne appartement.

Ze besluiten om snel onderdak te gaan zoeken bij de broer van George, maar de reis duurt zo lang dat ze besluiten om een stop te maken bij een bed and breakfast.

En vanaf dat moment slaat het verhaal om en krijgen de twee een nieuw doel in hun leven!

Bam! Regiesseur David Wain heeft weer een nieuwe film, na het misschien wel bekende succes ‘Role Models’ uit 2008 komt hij nu aan met ‘Wanderlust’ en dat pakt uit op een typische Wain stijl!

Een echte Wain film is niks zonder zijn eigen stijl wat vooral bestaat uit foute pis/poep/puber humor/grappen wat de film natuurlijk niet echt toegankelijk maakt voor het algemene publiek.

En dat kunnen wij hier als leden ook zien op de ‘moviemeter’ website, de meningen zijn verdeelt, maar de meeste komen wel uit op een beoordeling van twee sterren. Wat op zo’n moment voorspelbaar is.

Er mag dan wel gezegd worden dat dit doelgericht is en niet bij iedereen even leuk overkomt en over zal komen!

Sommige scenes in de film kan je wel een beetje vergelijken met twee van Wain’s vorige films, de karakters en momenten uit ‘The Ten’ en uit zijn debuut ‘Wet Hot American Summer’ komen af en toe overeen in deze film.

Als het aan komt bij zijn stijl qua humor dan komt dit overeen met alle films die de regisseur heeft gemaakt.

Buiten dat staat ‘Wanderlust’ stevig op zijn eigen voeten als een los en een zelfstandige film!

Gelukkig zien we ook in deze nieuwe film van de vaste hoofdrolspeler weer terug, deze keer wordt hij (Paul Rudd) versterkt door Jennifer Aniston die zich makkelijk kan verplaatsen in het verhaaltje en de ideeën van Wain.

De rest van de cast wordt opgevuld door (onder andere) Justin Theroux, Jordan Peele, Alan Alda, Joe Lo Truglio die de komische rollen neerzetten in het verhaal waar Rudd en Aniston terecht in komen.

Dit brengt grappige scenes en momenten met zich mee, wat op een foute manier wordt neergezet.

Prima vermaak voor de Wain fans (als die bestaan) en voor het publiek dat dol is op foute humor!

avatar van missl

missl

Wat een vervelende film met een vervelende Rudd, die zeker richting het einde de komische plank mis slaat.

avatar van scorsese

Matige film over een koppel uit New York dat per toeval terecht komt in een hippie-achtige commune. Een komedie die maar bij vlagen grappig is (platte humor). Het verhaal heeft maar weinig om het lijf en de personages zijn nogal voorspelbaar. De cast doet het verder we aardig. Een kleine 2.5 sterren.

avatar van numb nuts

numb nuts

3 sterren oftewel boven dit gemiddelde.

1=ik vind haar gewoon een mooie dame

2=ik vond het leuk om alan alda te zien en vooral in de diner.

3= de afgeplakte tieten van haar,en de harde tepels van eva.

4=die gast met die baard speelt het heel leuk

5=die irritante broer is gewoon heel erg en dat gaat .....,heeft 1 kind en mooi huis maar???

6=het feit dat geld niks koopt en dit laatste cijfer is heel belangrijk.

gelukkig .

avatar van Mescaline

Mescaline

Simpel filmpje voor simpel vermaak, je kan ze veel slechter treffen.

avatar van IH88

IH88

Wanderlust

Matige film. Rudd en Aniston zijn een leuk duo, maar dat hele gedoe rond een commune is erg slecht uitgewerkt en gewoonweg saai. Dat je met acteurs als Rudd, Aniston, Alda, Theroux en Akerman zulk prutswerk aflevert is erg knap. De humor werkt niet en is soms pijnlijk ongrappig. De acteurs zijn eigenlijk de enige lichtpuntjes. Wat een prachtcast!

avatar van cornelis2

cornelis2

Toch af en toe wel wat grappig, maar bepaald geen verfijnde humor. Je kunt hem een keer bekijken als je toch niets beter te doen hebt.