Wanderlust (2012)
Geregisseerd door: David Wain
Met onder meer: Jennifer Aniston, Paul Rudd en Malin Åkerman
Releasedatum: 15 maart 2012
Plot Wanderlust
"Leave your baggage behind"
Nadat het stedelijk koppel Linda en George (Jennifer Aniston en Paul Rudd) een huis koopt in New York, verliest George zijn baan. Doordat ze geen andere optie hebben besluit het koppel naar Georgia te verhuizen om bij familie in te trekken. Op weg er naar toe overnachten ze in een Bed & Breakfast wat een commune blijkt te zijn.
- Trailer (YouTube)
Karen
Rick Gergenblatt
Rodney Wilson
John Lee Hooker
@snake shit: ze doet haar shirt inderdaad uit maar er zijn van die pixelachtige blokjes toegevoegd zodat je alsnog niks ziet.
sss123
hmm verhaal is wat slapjes, maar de grappen waren wel te flauw om niet te lachen echt droog!! het is wel leuk !!!
Inland Rabbit
Wain is Wain en dan weet je wat je kunt verwachten. Veel meligheid, raar getimede humor, gevloek en wat naakt. Ergens tussen Our Idiot Brother en Wet Hot American Summer ligt deze film, die nudistische hippies belachelijk maakt, maar ook eert.
De film doet 2 dingen fout. 1. Het heeft Jennifer Aniston in zo'n typisch getypcaste hoofdrol en 2. Zoals zo vaak bij Amerikaanse komedies, botst het drama soms met de komedie. Als we de ene scene kijken naar een debiele/over the top yoga sessie, moet je dan de volgende scene opeens meeleven met drama?
Gelukkig viel het allemaal mee en keek het lekker weg. Paul Rudd is heerlijk op zijn plaats in de wereld van Wain. Ook heel het Stella team mag weer opduiken, Justin Theroux en vast nog wel wat andere bekenden die ik nu vergeet.
De film kent geen censuur (naja op wat bedoelde scenes na) en er wordt schaamteloos allerlei vlees in beeld gebracht. De reden van sommig censuur zal geweest zijn dat Anniston achteraf toch terugkrabbelde, maar storen doet het niet.
Allemaal niet erg bijzonder, maar wel vermakelijk. Aniston mag Wain de volgende keer weglaten. Oh en breng Stella eens terug, al is het maar op Youtube ofzo...
eppy
Wat was dit een slechte film, er was totaal geen chemie tussen Rud en Aniston en elk hippie stereobeeld werd uit de kast getrokken....
"k werd er gewoon een beetje naar van.
Bubblez
- 2060 berichten
Ik vind het el een aardige film, heb in ieder geval vaak genoeg gelachen om het drie sterren te geven. Leuk sfeertje, vrij voorspelbaar, maar toch ergens ook wel origineel en dus op sommige momenten echt grappig.
Hoogtepunt: Jennifer Aniston's trip
Dieptepunt: Paul Rudd's 'dirty talk'
Zeer flauwe komedie met eveneens een achterlijk verhaal. Op Paul Rudd en een paar komische momenten na stelde deze komedie bitter weinig voor. Dat Jennifer Aniston toch maar besloot om haar borsten niet te laten zien in deze film was achteraf gezien wel goed van haar want in deze film wil je haar absoluut niet naakt zien want ze speelt werkelijke vreselijk slecht en ik heb haar ook wel eens qua uiterlijk beter gezien. Nee deze film kun je beter overslaan want ondanks de best bekende cast stelt deze film enorm teleur.
Re73
Niet echt bijzonder maar de platte humor kon ik bij vlagen wel waarderen. Extra halve punt voor Malin Akerman wat een lekker ding is dat toch.
Nyazzin
Het komt niet vaak voor dat ik een film niet afkijk maar dit was er helaas één van. Heb het 30 minuten volgehouden en ik kan mijn niveau voor humor best laag zetten maar dit was echt bagger. Niet mijn ding helaas. 1* voor de moeite.
Altijdklagen
mwa, niet top, niet slecht... grauwe middelmaat met een lach af en toe en een grotesk naakt lijf om het even...
helaas weer aniston niet naakt, al scheelde het niet veel
vinnie...
Best een leuke film, niet echt één waar je de tranen van je wangen moet pinken, maar gewoon een leuke film om te kijken.
Dat Jennifer Aniston toch maar besloot om haar borsten niet te laten zien in deze film was achteraf gezien wel goed van haar.
Serieus? De enige reden waarom deze film me wat leek was daarom.
Matig
Vooraf was dat eigenlijk ook mijn enige reden om deze film te bekijken (wat ik dus beter niet had kunnen doen). Maar al heel snel stoorde en irriteerde ik me aan Jennifer Aniston dat het me totaal niet meer interesseerde. De scene waarbij ze uit de kleren geen (wel gecensureerd) was ook nog eens tenenkrommend slecht en achterlijk. Nee, ik had haar veel liever in de film "Horrible Bosses" ongecensureerd topless willen zijn want daarin was ze een lust voor het oog.
AHWA
Ik vond hem nog leuk ook. Rudd blijft de ideale acteur voor dit soort comedy's met veel gevloek. Maar ook sterke bijrollen van Theroux en vooral Alan Alda.
AHWA
En de Role Models-reference met 'love take me down to the street'.
Maar vooral die bevalling met Lauren Ambrose uit SFU was briljant.
Inland Rabbit
haha ja. Maargoed, over de hele linie toch niet altijd sterk, maar zal m nog wel eens herzien. Zn filmpjes kijken altijd lekker weg.
bawimeko
Best redelijke acteurs, niet eens zo'n raar verhaal. Tot zover het goede nieuws.
De grappen worden slecht 'verkocht' en zijn puberaal, de personages zijn (ondanks wat "dramatische ontwikkelingen") zo plat als een dubbeltje.
schram101
Hier en daar een aardige grap maar ik heb het idee inmiddels toch wel wat te oud te worden voor de poep en sexgrappen. Althans, het gros van de Wanderlust grappen sloeg de plank behoorlijk mis (Paul Rudd met zijn scheldkannonade voor de spiegel
) en de drugs grap hebben we ook al minstens 50x gezien. Toch is Aniston op de één of andere manier nooit heel vervelend (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Heighl) en kan je na goed zoeken nog wel een aardige grap vinden. Die ik me inmiddels trouwens niet meer herinner, maar toch.
_Casper_
wat een inspiratieloze film, ik vind een ''standaard komedie'' vaak nog best leuk en kan altijd nog wel lachen om flauwe grappen.. en vind ook J anniston vaak leuk spelen..
maar deze film is echt ramp, acteerprestaties zijn slechter dan slecht en de grappen zijn HEEL erg standaard en flauw.. en naast dat ze flauw en standaard zijn zijn ze nog eens slecht '' gedaan'' ook.. als je dan een oude grap ''herbruikt'' doe het dan tenminste goed!
echt een afknapper
killer13
role models vond ik echt zalig, maar deze viel toch wel tegen. paul rudd vond ik zoals gewoonlijk erg goed, en het acteerwerk is over het algemeen zeker niet slecht. toch heb ik nooit plat gelegen van het lachen. Wanneer paul rudd op het einde zelf een auto aan het meer in rijd en die neger heel droogt antwoord "i told you it's an easy mistake to make" en natuurlijk de scheldscene in de spiegel. dit waren de leukste stukken in heel de film. voorde rest heb ik nauwelijks een glimlach kunnen opbrengen. ook vond ik het wel leuk wanneer die ouwe al die namen van de oprichters opnoemt en zegt dat ze allemaal dood zijn, en dat achteraf blijkt dat ze allemaal nog leven... zo droog
barcam
Paar platte flauwe sex en drugs grappen en Jennifer Aniston in een cliché verhaaltje waarvan je de plot al van mijlenver ziet aankomen. Niet mijn soort komedie.
Marvinleeaday
Heb af en toe blauw gelegen, echt slap deze film. Natuurlijk clichés te over en ook het eind valt redelijk te voorspellen maar dat is met 99 van de 100 films zo. En een komedie moet je vanzelfsprekend niet al te ernstig voor gaan zitten en je vervolgens ergeren aan diverse inkoppertjes. Gewoon jezelf laten gaan en genieten. En voor ieder wat wils er bengelt zowel mannelijk als vrouwelijk bloot voorbij. Jennifer is gescrambled helaas.
Elineloves
Jennifer Aniston is één van mijn favoriete actrices. Ze straalt vrolijkheid uit en lijkt mij ontzettend.. echt. Niet zo fake als sommige Hollywooddames met hun sterallures. Paul Rudd vind ik ook een vrolijkerd. Als Friends fan vind ik het dan ook schitterend om deze twee samen in een film te zien, als koppel nog wel.
Ik vond het alleen niet grappig. Niet zo.. eigenlijk totaal niet, beter gezegd. Ik heb geen enkele keer gelachen. De personages spraken me totaal niet aan, zelfs die van Rudd en Aniston niet. De 'grappen' duren ook te lang, zoals bijvoorbeeld de letterlijk/figuurlijk grap. Het is op een gegeven moment gewoon irritant.
Zo jammer, want ik had echt zin in deze film. Ik dacht dat het met deze twee acteurs in de hoofdrol niet mis kon gaan. Wel dus. Erg flauw en weinig memorabel.
Grote teleurstelling.
Ik ben niet zo pessimistisch ingesteld zoals de anderen hierboven. Ik heb me behoorlijk vermaakt met Wanderlust en vooral de momenten in de gemeenschap leveren keer op keer komische momenten op. Vooral Hahn haar rol is briljant geschreven. Die mood swings zijn behoorlijk grappig en vooral aan de picknick tafel met die vlieg komt dit goed tot z'n recht.
Rudd en Aniston valt samen verder weinig op aan te merken. Tot aan een bepaald ogenblik Rudd zo nodig gekke bekken moet trekken in een spiegel en even daarna volkomen out of the blue onzin uitkraamt bij Akerman op bed. Wat een dieptepunten waren dat zeg..
Jammer, want deze ongein kost de film uiteinde wel een halve ster.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus