• 9.373.363 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Benny Boom

Met onder meer: Gabriel Macht, Robert Patrick en Kristanna Loken

Plot S.W.A.T.: Firefight

LAPD Luitenant Paul Cutler wordt overgeplaatst naar Detroit om er een lokaal SWAT-team aan een training te onderwerpen. Hij wordt echter het nieuwe doelwit van een moorddadig genie dat beschermd wordt door overheidsfunctionarissen. Paul zal nu alles op alles moeten zetten om niet aan hem ten prooi te vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Paul Cutler

avatar van schram101

schram101

Trailer:

S.W.A.T.: Firefight trailer - Video op FilmTotaal

Ziet er niet echt bijzonder uit. Leukste aan deel 1 was toch vooral de stoere cast. Dit kan nooit zo 'goed' worden.

avatar van DiDa

DiDa

Voor een direct to dvd vervolg ziet dit er wel goed uit.

avatar van Wernertje

Wernertje

Inderdaad leuk als dvd vervolg, vrij simpel en standaard actie film en ik vraag me ook vaak af waarom ze dit soort films maken onder de zelfde naam als die van een kaskraker (s.w.a.t)?

De film kent af en toe zijn momenten van actie en zijn dan ook best wel aardig en leuk om te zien maar voor de rest mist de film vergeleken met zijn voorganger eigenlijk alles wel, slechte acteer werk, mager verhaal lijn en spanning. Natuurlijk konden we wel verwachten dat de film niet super zou zijn gezien Robert Patrick er in mee speelt en deze speelt voornamelijk in de wat mindere actie films. Echt slecht kunnen we de film ook niet noemen, maar hij valt wel onder de categorie zaterdag avond naar 23:00 sbs6 films. Kortom matig vervolg op s.w.a.t (als het tenminste als opvolger bedoelt is) De film is absoluut niet bios waardig dus wel verstandig dat hij gelijk op dvd uit komt

Verwacht er niet te veel van dan valt ie uiteindelijk wel mee.

Van mij krijgt ie net 2 sterren

avatar van fritsy

fritsy

Trailer leek wel beetje op Flashpoint.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

deze laat ik zitten........vast een slap vervolg

avatar van mrhanky

mrhanky

Wat Wernertje zegt klopt wel.

Heb je zin in een actie film dan kan je deze best kijken maar verwacht er niet te veel van. Wat mij vooral opviel was dat het verhaal langzaam wordt opgebouwd en dan opeens in een stroomversnelling komt. Als ze hier wat meer tijd voor hadden genomen was hij misschien nog wel wat beter geworden.

avatar van Wernertje

Wernertje

Inderdaad de film begon vrij traag en daarna barst het los, maar het eind was wel een beetje af geraffeld en ook leek het er op dat het een bioscoop (dvd) versie was van flashpoint. En dit is gewoon zonde vooral omdat s.w.a.t (origineel) een zeer vermakelijke film was en je dus als neutrale kijker een vergelijkbare film verwacht.

avatar van mixmaster

mixmaster

toch beter als dat ik op voorhand had verwacht , de film begint slap maar word na 20 minuten toch wel beter en beter.

leuke actiescenes en de film is goed genoeg om een keer gezien te hebben.

niet zo´n megaproductie als deel 1 maar zeker niet slecht .

avatar van Denny&Melenie

Denny&Melenie

mixmaster schreef:

leuke actiescenes en de film is goed genoeg om een keer gezien te hebben.

niet zo´n megaproductie als deel 1 maar zeker niet slecht .

ben ik het helemaal mee eens is best wel een leuke film om te zien zitten echt leuke stukken in en goede actie

"An Adrenaline Pumped Thrill Ride" Forget it !!!!!

Wat een waardeloze film!

Slap aftreksel van de kaskraker S.W.A.T uit 2003 ( een teamlid die er uit gezet word, een vrouw die het team komt versterken ) Te voorspelbaar op veel punten.

De gehele film is er niet 1 moment waardoor je op het puntje van je stoel beland.

avatar van dominion

dominion

Is dit een Low Budget vervolg op S.W.A.T. of is dit een opzichzelfstaand filmpje ?

avatar van Mythikal

Mythikal

dominion schreef:

Is geen vervolg.

Ik vond het wel een leuke film. De acties zijn goed uitgewerkt en er is prima gecast. Alleen Shannon Kane die deed een beetje overdreven.

Zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van ViesPatrick

ViesPatrick

Film was enigzins vermakelijk maar het verhaal en einde veel te voorspelbaar, geen aanrader.....

avatar van Thorak

Thorak

Ik weet niet hoe groot de rol van Kristanna Loken is aangezien ze ook niet op de poster vermeld staat, maar er zit wat haar betreft wel een dikke spoiler in de trailer...

avatar van Rodger

Rodger

prima actie, en leuk voor een avondje niiks op tv...

2.5

avatar van skipy05

skipy05

Niet echt een vervolg op de vorige S.W.A.T film. Maar toch wel veel minder goed. Film viel nog mee. Maar kon toch veel beter.

avatar van stinissen

Redelijk en vermakelijke B-film die tot m'n verbazing best onderhoudend was echt een film voor een regenachtige middag met een zak popcorn op de bank.

avatar van dennislaport

dennislaport

Ik heb me prima vermaakt met deze 10 in een dozijn film

2,5

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Slecht.

B-film in een deftige jas.

Matig tot tenenkrommend acteerwerk met een bij elkaar gesprokkeld script.

Loopt uiteindelijk uit in een ongeloofwaardige slotscène

De enige welkome pluspunten komen van de deelname van Carly Pope en Shannon Kane voor mij.

Laten liggen deze

avatar van riinyosa

riinyosa

Een (in)direct vervolg op S.W.A.T. dat eigenlijk niets met het origineel van doen heeft.

Dertien in een dozijn film; niet goed maar in het genre van de straight to dvd en B-film circuit prima te pruimen. S.W.A.T.: Firefight wordt op den duur zo vermakelijk (slecht acteerwerk, hoofdrolspeler met het charisma van een stinkdier) dat ik de film betitel als guilty pleasure.

Leuke dingetjes om eens onder de loep te nemen:
- waarom stuurt L.A. zijn (ogenschijnlijk) beste S.W.A.T. Officer naar Detroit?
- waarom blijft dit personage in de straten van Detroit lopen in zijn eigen vest (met een groot logo van SWAT LA erop)?
- waarom begroeten de SWAT-leden elkaar telkens maar weer met die uitgebreide handgebaren?
- waarom moet één lid leren om ondersteboven met zijn sniper rifle te schieten?
- sinds wanneer is een zijwaartse (!) stomp met een handwapen sterker dan wanneer een atleet de boksbal frontaal ramt?

Je zou bijna gaan denken dat er niets positiefs te melden valt maar dat valt reuze mee. Het script is beter dan dat van de gemiddelde B-film (met een evenwichtiger tempo kon het zelfs nog beter) en de spaarzame actiescenes zijn vlot gefilmd (goede gimmick zijn de camera's die op de shotguns en volautomatische geweren zijn geplaatst). Bovendien krikt de aanwezigheid van een schmierende Robert Patrick het geheel net ietsjes op maar man, wat is hij toch snel lelijk worden. Niet dat ik hem ooit een knappe man heb gevonden maar dat terzijde.

avatar van NeXtGen

NeXtGen

Ik snap niet wat mensen hier lopen te zeuren? Het is een nette B film, ik heb me serieus geen moment echt verveeld wat bij A films soms wel is. Voldoende spanning actie, zeker als je na gaat dat het een B film is!

Gewoon een leuke actie film waar je niet te veel bij na moet denken, een soort tussendoortje dus! Het kan niet op tegen de toppers, maar dat hoeft ook niet.

avatar van Lestat

Lestat

ik ben meestal vrij positief in mijn commentaar maar bij deze kan ik kort zijn : ze moesten verbieden zo'n barslechte films op de markt te brengen

avatar van jollyjoker

jollyjoker

niet te vergelijken met swat 2003 welke groots en prof. van opzet was, maar heb me best vermaakt. Ik heb de laatste tijd slechtere films gezien. Af en toe beetje over the hill maar toch grotendeels goed acteerwerk en the action was keurig uitgewerkt waaronder the explosives.

Zeker ook niet zo slecht als sommige willen doen overkomen, maar ieder zijn eigen mening.

avatar van joostus

joostus

Veel te simpel allemaal.. Valt best tegen.

avatar van erpunited

erpunited

Nee deze is niet te vergelijken met het 1e deel. Die was helemaal geweldig. Deze is in vergelijking een stuk minder, maar toch vermakelijk. Gewoon een lekkere actiefilm. Simpel verhaal, niet te moeilijke film. Redelijk acteerwerk. Gewoon een lekkere actiefilm waarbij je je eigen niet verveeld. Dus zeker vermakelijk om een keer te kijken

avatar van WietseN

WietseN

een middelmatige actiefilm. beetje standaard maar wel leuk sfeertje in de film neergezet. niet echt vernieuwd maar wel vermakelijk. ook wel spannend.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Aardige nachtvuller. Zwak in z'n logica maaar wel vermakelijke actie.

avatar van Melvv

Melvv

Leuke film! *4,0

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De special-effects zorgen er voor dat ik deze film nog krap aan een 2 geef, maar voor de rest is dit een ontzettend kinderachtige vertoning met een zeer slap en voorspelbaar verhaal.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik heb deel 1 nooit bekeken, en ik ging maar op goed geluk deze film bekijken, helaas viel dat lichtelijk tegen. Ik had toch op een voldoende gehoopt. Ook al had ik geen hoge verwachtingen.

Het verhaal is niet geweldig origineel, maar het kijkt wel lekker weg. De speelduur is dan ook lekker kort. Het begon allemaal vrij lekker maar dat zakte weer in. Het werd wat saaier en minder interessant. De hoofdrolspeler zei dat hij nog geen slachtoffers heeft gemaakt tijdens een poging om gijzelaars te helpen bevrijden. Dan ga je natuurlijk denken dat er straks wel een slachtoffer valt. Ik was daar bang voor, omdat ik vreesde voor veel dramatische scenes waarbij hij in de put raakt omdat hij haar niet heeft kunnen redden ipv actie. Maar dat viel gelukkig wel mee. Natuurlijk weer een voorspelbaar einde, met veel clichés.

De personages waren vooral irritant en het acteerwerk was erg matig soms. Gabriel Macht is opzich wel een lekkerding, maar soms stoorde ik mij erg aan hem. En zo moet er ook weer een mooie vrouw tussen gestopt worden, die sexy uit de auto moest stappen, maar totaal mislukt. Was erg irritant en niet goed genoeg.

Toch vermaakt, en het blijft toch net onder het gemiddelde steken.