• 8.709.420 stemmen

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot T-Men

"Terrific... and true!"

Agenten O'Brien en Genaro infiltreren in een bende valsemunters die gevaarlijk zijn vanwege de goede kwaliteit papier die ze hanteren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Diana Simpson

Chief Carson

avatar van Biosguru

Biosguru

Persoonlijk vindt ik dit de minste van de de drie Anthyony Mann film noirs die ik gezien heb:

T -Men (1947), He Walked by Night (1948) Raw Deal (1948)

Deze film is volgens mij in opdracht gemaakt van het amerikaanse treasure department. Het acteerwerk is bij tijd en wijle erg beroerd.

avatar van neo

neo

Strategic Air Command dus niet gezien. Al is die niet slecht geacteerd op zich

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Naar verluidt één van Tarantino's favoriete films...........

avatar van boerenpummel

boerenpummel

De dvd kost in de VS werkelijk niks.

avatar van Wouter

Badalamenti schreef:

Naar verluidt één van Tarantino's favoriete films...........

Je kan zien dat hij en Scorsese er door beinvloed zijn.

Klassieke noir.

Wouter schreef:

Je kan zien dat hij en Scorsese er door beinvloed zijn.

Klassieke noir.

Waar gezien Wouter? Is er een fatsoenlijke dvd uit dan?

Ramon K

Thanks. Die had ik al op het oog, maar ik kon geen dvdreview vinden.

Biosguru schreef:

T -Men (1947), He Walked by Night (1948) Raw Deal (1948)

He Walked By Night is niet van Mann.

Ik heb T-Men nog niet helemaal kunnen zien (doe ik vannacht) maar de camerastandpunten en het gebruik van licht (coole schaduweffecten) zijn erg mooi. Exemplarisch alhaast voor het noirgenre. Film valt me nog niet tegen.

Ramon K

He Walked By Night is niet van Mann.

Aha. Blijkbaar heeft ie toch delen van de film geregisseerd, maar wordt ie niet vermeld op de credits..

T-Men is trouwens een dijk van een docu-noir gebleken. Wel een beetje propaganda maar plot, acteerprestaties (vooral van O'Keefe) en de visuals staan als een huis. Scene waarin O'Keefe machteloos moet toekijken hoe zijn partner wordt neergeknald en de afrekeningsscene in de sauna zijn juweeltjes.

avatar van louisvf

louisvf

Regio 2 niet te vinden?

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Ramon K schreef:

Yep, heerlijke noir met die kenmerkende voice-over (doet erg denken aan The Killing van Kubrick) en prachtige fotografie van John Alton.

Twee scenes die je daar aanhaald doen sterk denken aan respectievelijk Reservoir Dogs en Eastern Promises.

avatar van Jesper187

Jesper187

Volledig op Youtube, via OpenFlix.

avatar van wihu61

wihu61

Vond hem sterker dan het wat melodramatische "raw deal".

avatar van missl

missl

Goede film over agenten die undercover gaan om zo vals geld makers op te sporen.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Schitterende noir. Begint als een promo film voor de overheid (Treasure department) maar daarna worden we verwend met pure cinema. De opening waarin Mc Graw uit de schaduw komt en de verklikker doodschiet is reeds groots. Anthony Mann en zijn camera man John Alton gebruiken een creatieve visuele stijl met een formidabele contrastrijke fotografie. Veelal een dwingend kader met op voorgrond close ups en diepte in de achtergrond. Het verhaal van T men (ontmaskeren van een valsmunterij) heeft die opbouw van een methodologisch onderzoek (zit als sub genre in de categorie van 'procedurals') maar toch gaat er emotie en spanning van uit mede dankzij het knappe scenario van John C. Higgins. Maar het is vooral de vormgeving die uitblinkt. De moorden zijn zeer dreigend in beeld gezet (vb in de sauna, zijn partner). Het mag dan misschien de allures van B film hebben (klein budget, korte duur, inhoudelijk simpel van goeden tegen slechten) maar toch geeft T-men een artistieke waarde dat vele films missen. Mann bekende ook dat zijn noirs een goede leerschool waren voor zijn latere westerns en blockbusters. Zijn economisch denken van filmen (juiste shot met zoveel verhalende elementen) maakte van Mann een graag geziene professional bij anderen. T-men is een film die perfect voldoet aan de term 'hardboiled' waarin moord, verraad en afrekeningen op een knappe suggestieve manier in scene zijn gezet.