• 9.370.314 stemmen

Finders Keepers, Lovers Weepers! (1968)

Misdaad | 63 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Russ Meyer

Met onder meer: Anne Chapman en Paul Lockwood

Plot Finders Keepers, Lovers Weepers!

Paul is de eigenaar van een topless-club, getrouwd en heeft goede contacten met Lavelle die een luxe bordeel bezit. Door een nieuwe aanwinst van Lavelle's club afgemat, valt Paul in slaap. Zijn vrouw zoekt troost bij de barkeeper. Een overval onthult de naakte waarheid..

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Goede maar natuurlijk ook weer een best gedurfde film van Russ Meyer.

Begin vond ik niet zo geweldig, maar naar het einde toe werd het steeds sterker. Vooral het laatste stuk is best indrukwekkend. De acteerprestatie's waren ook helemaal niet zo slecht. De film had ook best een speciale stijl. De muziek is weer bijster goed en dat vind ik toch zeer opvallend bij de Russ Meyer films. De film krijgt van mij een 3,5.

avatar van Theunissen

Alweer (helaas) de laatste film die ik van Russ Meyer nog moest bekijken (er zijn er nog wel één of twee die hij heeft gemaakt maar die kan ik helaas nergens vinden). De opening is weer best fraai en ook de weergave van de namen van de acteurs/actrices en crew op de flessen in de bar/club was fraai en mooi gedaan. In de opening was zelfs voor het eerst een cameltoe te zien Helaas zakt na de mooie opening (na ongeveer 5 minuten) de film wat in elkaar en wordt het ook wat saai en langdradig. Gelukkig wordt de film naarmate het einde vordert wel boeiender, ook soms best grof, als de twee mannen (die in het begin geïntroduceerd worden) toeslaan.

Visueel zag het er dit keer wat minder uit omdat vrijwel alle beelden binnenhuis plaatsvinden. Maar gelukkig was binnenhuis wel een fraai club en het bordeel van Claire (de fraaie Lavelle Roby) waardoor deze film het vooral visueel moet hebben van de vrouwen. Omdat er redelijk wat vrouwen in meespelen zit er natuurlijk ook best veel bloot in deze film. Wel geen rondborstige vrouwen dit keer maar genoeg andere ietwat oudere exemplaren zoals de zeer fraaie Anne Chapman in de rol van Kelly en de eerder genoemde Lavelle Roby. De rol van Paul Lockwood als barman Paul was best goed. Hij was een echte vrouwen charmeur maar behandelde ze wel soms wat vrouwonvriendelijk (grof was hij echter niet).

Op de DVD van deze film stond ook een documentaire genaamd "Pandora Peaks" uit 2001 (die staat niet op Moviemeter). De opnames zijn wel allemaal uit de jaren 90. De documentaire stelt opzicht weinig voor maar de vrouwen die erin verschijnen zijn wel bijzonder want ze hebben allemaal een enorme boezem. Zo speelt er een vrouw in met de naam Pandora Peaks (toevallig ook de filmtitel) die meloenen heeft als borsten (wel nep) en ze is zeer vaak te zien. Ondanks de overdreven grote borsten mocht ze er zeker wezen De documentaire gaat ook vooral over haar.

P.S. de speelduur van 63 minuten geldt voor de Duitse versie, zelf heb ik de Amerikaanse versie van bijna 71 minuten gezien.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Weer een fijne russ meyer. Niet zo grappig als up! Of supervixen, daarom nèt iets minder. Soapy en de classic russ meyer montage wel, dus alsnog leuk. Dit soort films zIjn gewoon heel fijn af en toe.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Blijkbaar had ik deze Meyer overgeslagen. Men mag mij voor gek verklaren waarom ik blijf volharden in het afwerken van de man zijn oeuvre aangezien ze toch bijna allemaal een onvoldoende krijgen van mij. Misschien blijf ik hopen om toch een pareltje te vinden, maar ik vrees dat het ijdele hoop is. En ook deze is weer het gebruikelijke vehikel: saaie seksscènes met sequenties met van alles anders tussendoor die het uiteindelijk nog saaier maken. Het verhaal stelt ook weer helemaal niks voor en overspelig gedrag is zoals gewoonlijk weer het centrale thema. Leuk vond ik wel de opening met de credits op de etiketten van flessen en dergelijke.