• 9.370.277 stemmen

Varg Veum - Skriften på Veggen (2010)

Misdaad | 85 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Varg Veum - The Writing on the Wall / Varg Veum: Teken aan de Wand / Varg Veum 2

Oorsprong: Noorwegen

Geregisseerd door: Stefan Faldbakken

Met onder meer: Trond Espen Seim, Petronella Barker en Nikolaj Lie Kaas

Gesproken taal: Deens, Engels, Japans en Noors

Releasedatum: 31 mei 2012

Plot Varg Veum - Skriften på Veggen

Veum werkt niet langer meer als detective, maar heeft een vaste baan als leraar. Hij heeft zijn leven naar rustiger vaarwater geleid en geniet van het samenwonen met zijn nieuwe vriendin Karin. Zijn ideale leventje is echter van korte duur wanneer Veum een wrede ontmoeting heeft met zijn verleden. Zijn aartsvijand Kniven is net vrijgelaten uit de gevangenis en zint op wraak. Hij is op zoek naar een ieder die heeft bijgedragen aan zijn veroordeling voor de moord op een tienermeisje.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kaassmaak.

De inmiddels zevende Veum is zeker niet slecht, maar veel meer dan een doorsnee episode is het niet geworden. Het wraakverhaaltje is uiterst voorspelbaar en onorigineel, maar het is met name Veum zelf die tekort schiet. Zijn character lijkt tegen het einde nogal te ontsporen. Gelukkig brengt Kaas een klein beetje smaak aan deze verder vrij steriele krimi.

Redelijk.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Uhm, is dit geen misdaad-reeks? Mag dit dan eigenlijk wel op de site?

avatar van Zinema

Ja hoor. Het betreft bioscoopreleases die niet eerst op TV verschijnen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Oké, dan is het duidelijk. Bedankt!

avatar van Neith

Neith

Weten jullie waar ik deze nieuwse Varg Veum kan vinden misschien?

Hier.

De BluRay bevat tevens de DVD. De losse DVD is momenteel onbestelbaar op Amazon.

avatar van stinissen

Middelmatige Varg Veum film zeker niet slecht voor een regenachtige middag.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Zelf snap ik de lage waardering niet zo. Ik heb genoten van alle Varg Veum's en vond deze reuze spannend. Mooie twist ook. Prachtige rol van Nikolaj Lie Kaas die hem ook geweldig invult. Ben het wel enigszins eens met de beschrijving van Zinema over Veum zelf. Maar al met al toch volop genoten.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ook deze begint straks op Ned. 2, maar niet te vinden in het MM-overzicht...

avatar van Film Pegasus

De eerste Varg Veum van de 2e reeks boekverfilmingen is een complete ommekeer in de reeks. De stijl van de eerste bioscoopfilm is grotendeels verdwenen. Het personage Varg Veum is uiteraard nog altijd interessant maar zijn wereldje gaat enorm overhoop. En dat is soms met gemengde gevoelens omdat die eerste films zo goed waren. Al snap ik wel dat de films willen blijven verrassen.

Het is in elk geval een apart verhaal en zeer boeiend. Ik zal toch de boeken eens moeten lezen denk ik. Deze film valt best wel mee, maar dat komt omdat ik nog in de sfeer zit van de vorige films en daardoor meer kan inleven in het personage van Varg Veum. Geen idee of dit ook te genieten valt als je geen voorgeschiedenis hebt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Puike eerste film van de tweede reeks.

Ik vond de ganse opzet van het verhaal wel goed, en het beloofd weer voor de volgende 5 filmen uit deze reeks.

Ik heb alvast veel plezier beleefd aan deze prent dat op hetzelfde elan verder gaat als de eerste reeks.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik heb gekeken en een halsmisdaad begaan: op een gegeven moment ben ik de film aan dubbele snelheid beginnen te kijken. Dat illustreert een beetje mijn probleem met het misdaadgenre: eens je begint te kijken, wil je nu wel even weten 'wie het gedaan heeft', maar veel meer heeft het allemaal niet om het lijf.

De fotografie is best fraai, de obligate droogkloot van een commissaris is een van de betere in zijn soort, maar voorts weegt het allemaal toch te licht om veel meer te betekenen dan wat zaterdagavondvertier op tv.

Daarnaast vind ik Espen ook gewoon een irritant mannelijk fotomodel die veels te hip gestyled is. Zorgvuldig 'slordig' haar en stoppelbaard incluis. Het soort knapperd waar ik niks knap aan vind. geef mij dan maar Kaas.

avatar van panax

panax

het begin was weer rauw en grauw

maar verder was het weer een spannende aflevering

met een bijzonder einde

en mooie locaties en het regent veel in bergen