• 9.373.651 stemmen

In the Name of the King 2: Two Worlds (2011)

Actie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Dolph Lundgren, Natassia Malthe en Lochlyn Munro

Plot In the Name of the King 2: Two Worlds

"Fight to the End"

Een oorlogsveteraan (Dolph Lundgren) wordt op een nacht aangevallen in zijn huis door ninjas. Hij komt samen met hen in een vortex terecht die hem terug in de tijd stuurt. Ze belanden in de Middeleeuwen. Hij komt er achter dat hij de zoon van Farmer is en naar de 'toekomst' is gestuurd, waar hij opgegroeid blijkt te zijn een weeshuis. Het Koninkrijk Ehb blijkt vernietigd en iedereen is inmiddels dood. Hij is de enige overlevende van het Koninkrijk Ehb en zou het weer opnieuw aan de macht kunnen krijgen.

avatar van Raeboo

Raeboo

Je hebt slecht, slechter, en inderdaad deze film,

Veel fouten, heel veel fouten.

Verkeert hanteren van een pijl en boog.

Van linkhandige vasthouden en de pijl aan de rechterkant van de boog, tot onder het midden vast houden van de boog.

Of zelfs een pijl onder hands proberen te schieten.

Maar ook een “kasteel” meer een ruïne waarvan de muren dunner zijn dat het gemiddelde schuurtje. Inclusief piepschuimen poortdeuren.

Maar het beantwoord gelijk we een vraag van uit mij jeugd; waarom zijn kastelen vaak ruïnes, de file beantwoordt deze vraag feilloos: Blijkbaar omdat ze zo gebouwd worden.

Dan is er nog ondergoed? Met elastiek en gesloten kruis.

Tot het besef van tijd, blijkbaar hebben ze in die tijd al de seconde uitgevonden.

Dan hebben we nog Dolph Lundgren. Toch zeker hier in de rol van actie held. Echter laat in deze film flink zijn leeftijd zien.

In het begin van de film haalt hij nog met gemak een viertal aanvallers neer. Voor de rest van de film zucht steunt en kreunt hij de film door.

Op het laatst nog maar nauwelijks de slechterik bijhoudend.

Helaas geen aanrader om te kijken of te kopen. Hij is te slecht om te kijken en niet slecht genoeg om ooit cult te worden.

avatar van Lennert

Lennert

Heb ik nu in de tussentijd echt zoveel troep gezien dat ik me hier nog redelijk mee vermaakt heb? De eerste film duurde in ieder geval echt veel te lang en had een stuk meer tenenkrommende scenes dan dit vervolg. Goed, een goede film is het absoluut niet en het gemis aan enige vorm van budget werkt de film echt in het nadeel, maar ik heb toch behoorlijk gelachen met de houterige dialogen en een duidelijk verwarde Dolph (niet alleen in character, maar ook over de hele film zelf).

De film focust zich helaas veel te veel op bloedserieuze dialogen en te weinig op de over the top actie die de eerste film nog zo aantrekkelijk maakte. De omgevingen zijn daarnaast zo saai en oninteressant, dat de verveling al snel toeslaat bij de zoveelste saaie boomformatie. Om over die rampzalige draak nog maar te zwijgen. Alsnog had het echt een stuk erger gekund, de mensen met wie ik hem keek riepen in ieder geval dat het een van de meest rampzalige films was die ze ooit hebben gezien, dat lijkt me zwaar overdreven.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke actie/drama/avontuur/fantasie film...

Goed verhaal...

Slecht acteerwerk...

Bekende acteurs Dolph Lundgren en Lochlyn Munro ...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid

(Dolby Digital)...

Te snel camerabeweging...

Geen top film!

avatar van Shadowed

Shadowed

Het is natuurlijk bijzonder dat een film als In the Name of the King een vervolg krijgt, maar met regisseur Uwe Boll aan het roer is dit natuurlijk niet geheel verrassend. Het eindresultaat zit echter niet op het niveau van de eerste film (iets dat met dit goedkope B-materiaal evenzeer niet verrassend is) en doet vooral gehaast en afgeraffeld aan. Dolph Lundgren speelt een wat zoutloze actieheld en de pogingen tot humor monden uit op niets. Boll doet geregeld een poging om de schaal te vergroten, maar daar komen vaak slecht vormgegeven computereffecten bij kijken en het knip-en-plakwerk tijdens de actiescenes maakt daarnaast een onoverzichtelijke indruk. De ietwat lompe inhoud en het hoge tempo zorgen nog voor een zekere hoeveelheid aan vermaak, maar verder is dit een haastig in elkaar gedraaid project met een gebrek aan filmpassie.