• 8.710.160 stemmen

Behind the Red Door (2003)

Geregisseerd door: Matia Karrell

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Kyra Sedgwick en Stockard Channing

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Behind the Red Door

Natalie wordt herenigd met haar broer Roy. Als ze elkaar ontmoeten stort de wereld van Natalie in, Roy is stervende. Ze gaat haar broer helpen maar zijn abnormale woede uitbarstingen brengen haar tot waanzin. De situatie verergert als Natalie onder ogen moet zien dat haar moeder vermoord is door haar vader.

avatar van lorelei

lorelei

niet echt een supergeweldige drama-film. Maar Kiefer speelt wel goed. En het is echt zo'n tranentrekker.

avatar van beaster1256

beaster1256

doorsnee film met een goeie kiefer en ook kyra sedgwick speelt aangenaam, maar een topper is het zeker niet , daarvoor is het verhaal te zwak en zijn de karakters niet genoeg uitgewerkt

avatar van no xqqq

no xqqq

Kiefer als homo ....

avatar van Materny

Materny

no xqqq schreef:

Kiefer als homo ....

En zelfs die rol weet hij fantastisch neer te zetten.

Het verhaaltje wekte geen intresse of emotie bij me op, alleen Kiefer.

Dat was ook de voornaamste reden waarom ik deze dramafilm keek ( wat sowieso al zelden gebeurd ).

Maar zoals ik al zei, Kiefer speelt de sterren van de hemel, wat ook wel gezegd kan worden van z'n tegenspeelster.

Alleen jammer dat het plot me niet echt beviel.

2.5* daarom.

avatar van Sutherland

Sutherland

Alweer een hele tijd geleden bekeken, maar toch even reageren. Een hele mooie, ontroerende film met een fantastisch spelende Kiefer Sutherland! Mooi om te zien dat broer en zus elkaar na jaren weer in de armen kunnen sluiten, al gaat dat eerst niet van harte natuurlijk. De rol die Kiefer speelt en de ziekte die hij heeft, is zeker niet gemakkelijk om te spelen. Maar Tom Hanks heeft het goed gedaan, en Kiefer Sutherland doet zeker niet voor hem onder!

3.5 *

avatar van Puck.

Puck.

Al weer zo'n goede drama-film. 5*

avatar van Yvetje

Yvetje

Acteerwerk is zeer goed : Kiefer Sutherland Script vond ik minder origineel, maar zeker het kijken waard. 4 sterren.

avatar van Bloem

Bloem

Tegenvaller.. had er meer van verwacht.

Zelfs geen kippenvel gekregen. Jammer

2.5* voor het acteerwerk

avatar van gauke

gauke

Een onderhoudend, emotioneel en sentimenteel melodrama, dat vooral overtuigt door zijn ijzersterke cast. Kiefer Sutherland is (oscar)geloofwaardig in de rol van perfectionistische homo en speelt uiterst subtiel en roerend. Een groter contrast met "24" is haast niet denkbaar. Het decor imponeert: een ronduit schitterend huis met adembenemende vergezichten.

Betr. PB

Mooi familiedrama.

Helaas niet zo bekend, maar zekers een mooie film. Vooral Sutherland speelde heel erg goed, hoewel Sedgewick ook heel erg sterk was. De zwartwit opnames zorgde er ook voor dat de inhoud erg heftig aankwam.

Een mooie maar zeer heftige film die helaas veel te weinig mensen hebben gezien.

4,0

avatar van terschelling

terschelling

Helaas niet zo eens met mijn voorganger. Als je aids indringend neergezet moet worden dient toch wel aan kaliber films als Philadelphia gedacht te worden.

Het begin was sterk, maar ik vroeg me juist af waar de film toch zijn waardering onder de drie punten aan had verdiend en dat bleek wel uit de rest.

Je maakt je echt belachelijk als je herhaaldelijk het temperaturen van iemand laat zien en zo heeft hij nog 40 en enkele seconden later is het al weer gezakt op de thermometer. Dit soort medische details brachten het echt om zeep, niet nodig, had in de grove lijnen blijven filmen en blijf bij de intermenselijke zaken hangen en laat het aids vraagstuk aan de zijlijn meelopen.

Sutherland spelde als gay overtuigend, Sedgwick als te luchtig onderdrukt zusje.

Voorts mag je Sutherland niet vergelijken met Hanks, die is zijn film van een andere planeet.

avatar van frans123

frans123

Een mager verhaal maar een erg indrukwekkende Kieferland. Flink door gezapt, er zitten veel onnutte gedeeltes in.

Krap 3*.