• 9.376.310 stemmen

Met onder meer: Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Russisch, Mandarijn en Frans

Releasedatum: 7 april 2011

Plot Limitless

"What if a pill could make you rich and powerful?"

Aspirant-auteur Eddie Morra (Bradley Cooper) lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie. Wanneer een oude vriend hem NZT geeft, een revolutionair nieuw farmaceutisch middel, is hij in staat om zijn volledige hersencapaciteit te benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit heeft gelezen, gezien of gehoord, elke taal in een dag leren en complexe vergelijkingen begrijpen zolang hij het niet-geteste geneesmiddel in blijft nemen. Al snel brengt het middel financieel en sociaal succes en nodigt de magnaat Carl van Loon (Robert de Niro) hem uit om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar Eddie krijgt ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de NZT in handen te krijgen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

best wel een goede film, leuk orgineel uitgangspunt en het verhaal loop lekker vlot en de casting vond ik ook goed in orde. er zat ook een dosis spanning in die zeker voldoende was om te blijven kijken en ik vond het er ook goed uitzien..3-3,5*

avatar van tal1b

tal1b

toch wel aardig in elkaar gezet, met prima acteer prestaties van bradly cooper. de tripbeleving is ook zeer goed in beeld gebracht, lijkt wel 'n eerste xtc beleving

avatar van Rednas 2

Rednas 2

De film begon lekker. Voice over, sfeertje van The Fight Club/Strange Days etc. Dit gaat een toppertje worden dacht ik. Minimaal 4 sterren, misschien wel meer. Tot het einde van de film aanbrak. Ik bedoel wie zou als hij/zij zijn volledige hersencapaciteit zou kunnen benutten de politiek in willen gaan, uiteindelijk president willen worden? En ook nog een soort happy end, zonde... Hierdoor een film die ok is, maar voor mij niet verder komt dan 3,5 ster.

avatar van prinsbernh

prinsbernh

Vol verwachting ben ik gaan kijken.

In eerste instantie boeit de film, maar gaandeweg wordt dat minder.

Echt spannend is het eigenlijk niet geworden. Deze film ben ik snel weer vergeten.

avatar van explainyourself

explainyourself

Mega vetcoole film!

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Thriller, met een boeiend verhaal. Waarvan het gegeven uitgangspunt vrij origineel is. Verder ligt het tempo ook best hoog, maar had er iets meer actie in gemogen. De hoofdrollen worden wel goed ingevuld door Cooper en DeNiro. 3,5 ster.

avatar van Debo

Debo

Leuke film en kijkt lekker weg. Echter, geen spanning of een film die echt meeslepend is. Wel de moeite waard voor een avond als je niets te doen hebt.

avatar van Re73

Re73

Interessant concept en gewoon goed

avatar van Thampon

Thampon

Zat lekker FRESH in elkaar, vond het zeer goed in beeld gebracht

en Bradley Cooper heeft mij totaal verast met een top prestatie.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Leuke goed in elkaar gezette thriller.

Voor diegene die over bepaalde, niet uitgewerkte aspecten beginnen (Blekkerstifte), kijk de film nog een keer. Overal is een antwoord op gegeven.

Grandioos vermaakt alhoewel juist het einde wel wat meer aandacht had mogen hebben.

avatar van usr14112

usr14112

Deze keek lekker weg zeg. Inderdaad verfrissende film. Prima tempo en een leuk verhaal. Acteerprestaties waren dik in orde. Helemaal goed.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Best oke filmpje, had wat verder uitgewerkt mogen worden.

avatar van voeder

voeder

De trailer had ik maanden geleden al gezien en had veel zin in deze film. Maar ik kwam bedrogen uit.. Wat een voorspelbare film! Met dit idee had je zoveel kunnen doen, het is echt beschamend hoe voorspelbaar deze film is.. Een fantastisch idee voor een film, een goed cast, en dan dit resultaat..

Je kan de gehele film voorspellen wat er gaat gebeuren. Ook is het 'totale vermogen van het gebruik vd hersenen' indrikwekkend slecht uitgewerkt. Zoveel details waar je op in had kunnen gaan, en wordt nihil gebruik van gemaakt... Jammer, want met zo'n idee voor een film en deze cast had er veel ingezeten. Maar deze film maakt er niks van waar...

Mocht je hem nog willen kijken, dan krijg je een vlotte film te zien waarin alles elkaar snel opvolgt.. Je verveelt je niet snel tijdens deze film, maar mocht je van goede films houden, met een orgineel verhaal, dan kom je hier bedrogen uit.. Ik snap de rating hier op mm totaal niet. Maar dit kan aan mij liggen..

Al met al, een film die goed wegkijkt, maar verwacht er zeker niet te veel van, want dan gaat het je tegenvallen!

avatar van bigwillem

bigwillem

zeer goede film natuurlijk erg on realistisch wel nep eind en er had idd best wat verder uitgewerkt mogen worden.

maar uiteindelijk dikke voldoende.

avatar van scumfrog

scumfrog

Origineel uitgangspunt wat in de toekomst best nog wel eens, zij het wat beperkter, realiteit zou kunnen worden. Ik heb me prima vermaakt....

avatar van nairobi

nairobi

Zeer absurde thriller.

Ik ben er eigenlijk nog niet echt over uit of het terecht is dat ik deze film 4,5** geef.

Op dit moment vind ik hem op de 1 of andere manier geniaal, vernieuwend en vond ik alle karakters zeer goed spelen. Vooral mijn held De Niro natuurlijk.

Toch ben ik nog niet echt overtuigd en ga hem dus nog een keer kijken.

Maar absoluut een aanrader dus!

avatar van IcU

IcU

Prima vermaak met een verhaal dat gedachten op roept in de lijn van ' wat zou ik doen'? Montage vond ik alleen opvallend slap en er zaten wat lelijk uitgevoerde effecten in. Bradley Cooper laat zien dat hij makkelijk een film kan dragen en Robert De Niro was inwisselbaar. De film is spannend, snel en kijkt lekker weg, maar is niet meer dan een tussendoortje.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het is weer een film met een vast aantal ingrediënten: een nobody, een mooie vrouw, een katalysator voor het plot: een tijdreismachine,een boek, een kaart en in dit geval een pil. Dit plotelement kan supernatural zijn, maar het hoeft niet. In deze film is het heel geloofwaardig. Gooi tot slot nog enkele mannen in pakken erbij, die jacht maken op de voornoemde nobody, en je hebt weer een film.

De laatste tijd is dit een erg populaire formule, van Wanted tot The Adjustment Bureau, tot Eagle Eye, tot Limitless. Gelukkig smul ik er altijd van, hoe oppervlakkig de film ook is.

En oppervlakkig is deze film wel, maar het is tegelijkertijd entertainend kijkvoer met de alombekende "wat zou jij doen" gedachte. Altijd boeiend. Wel jammer dat De Niro niet echt uit de verf komt.

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Verrassend goed filmpje dit! Origineel, spannend en interessant!

Goh, als zo een pilletje toch echt bestond!

avatar van kirby12

kirby12

sterk verhaal!

Film die je tot nadenken zet over je eigen acties en wellicht dromen. Eindeloze mogelijkheden die uitgebeeld worden op een realistisch niveau. Sterk acteerwerk en verrassende wendingen, gewoon een goede film.

avatar van scorepio

scorepio

Verrassend goede film die erg fris en vernieuwend aanvoelt.

Verhaal , manier van filmen en aktiescenes waren erg origineel. Ook heb ik meer moeten lachen dan met de gemiddelde komsche film van de laatste jaren. (en dat is positief bedoeld )

Heel sterke rollen van Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro.

avatar van Picker

Picker

Prima film, lekker vlot en boeiend. Helaas kan ik er mede dankzij het einde niet meer dan 3* van maken.

avatar van teaso

teaso

Limitless is een geslaagde film voor mij, al had ik er nog meer van verwacht.

Vooral omdat ik dit een erg goed gevonden concept vind. Persoonlijk vind ik wel

dat ze dit onvoldoende hebben uitgewerkt, er was nog veel meer mee te doen.

De film had enkele sterke punten.

Ten eerste is het erg leuk in beeld gebracht wanneer Bradley onder invloed is van de medicatie. De lichtwerking zorgt voor een zekere duidelijkheid in de film wat structuur schept. De ogen van Bradley wanneer hij onder invloed is, vond ik ook leuk gedaan. Ten tweede acteert Bradley Cooper tijdens de hele film op een erg hoog niveau, en bewijst hij dat hij absoluut één van de coming men is voor mij. Hij lijkt een erg verschillende rollen zonder problemen aan te kunnen.

Het doet wel een beetje pijn dat De Niro niet meer de grote man is zoals hij dit vroeger geweest is. De rol van Bradley had vroeger voor hem geweest... Ach ja,

dat is normaal zeker eens iemand een bepaalde leeftijd bereikt heeft.

Zoals ik eerder gemeld heb vond ik onvoldoende het potentieel van de film uitgewerkt.

Bovendien komt deze film af en toe op het randje van het langdradige, er gebeurt eigenlijk niet super veel in en zijn er nogal veel toevalligheden in de film. Echte fouten kan je het niet noemen, gewoon een erg grote mate van toeval.

Al bij al ben ik wel tevreden van de film, vandaar 3.5 sterren.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Tegenvaller, in de zin van dat ik er meer van verwacht had.

Het idee van de film sprak me op voorhand enorm aan: eindelijk nog eens een origineel verhaal, dacht ik. Qua originaliteit zat het dan ook niet slecht in de film, maar naar mijn gevoel werd er niet genoeg gedaan met het concept. Het had allemaal wat beter uitgewerkt kunnen worden, zodat de film in zijn geheel wat boeiender zou zijn. Nu vond ik dat sommige stukken wat langdradig waren en dat de film zich een beetje naar zijn einde voortsleepte. Ook de eindscène, wat op zich wel een leuke actiescène was, vond ik wat tegenvallen.

Pluspunt van de film is natuurlijk de cast. Bradley Cooper heb ik nog niet zo gek veel aan het werk gezien, maar hij heeft me toch al weten te overtuigen van zijn capaciteiten als acteur. Hij zit goed in zijn rol en acteert dan ook erg overtuigend. Robert De Niro is natuurlijk een topacteur, maar in deze film komt dat niet echt uit de verf. Hij acteert zeker niet slecht, maar zijn bijdrage in deze film vond ik toch wat aan de magere kant. Ook de rest van de cast doet het zeer aardig.

Al bij al een leuke film dus, maar zeker geen topper.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Redelijk vermakelijke loser-tot-hotshot-film die net de finishing touch mist om echt goed te zijn.

Wat ik vooral mistte was een beetje humor. De paar pogingen tot one-liners kwamen niet echt uit de verf en voelde eerder verplicht aan. Burger lijkt de film wat diepgang en een donker randje te willen geven maar het verhaal en de rollen (Russische gangsters) lenen zich daar niet bepaald voor. Cooper speelde overtuigend in de rol van gladde prater in een maatpak, wat hem natuurlijk ook op het lijf is geschreven. De Niro speelt op 1 kleine scene na een vlakke rol en lijkt niet op z'n plek als geldmagnaat.

Door middel van kleurgebruik en camerawerk wordt geprobeerd de film visueel te verfraaien. Het idee is goed en sommige effecten zijn aardig maar werken niet altijd even goed om iets toe te voegen los van de scenes wanneer men de pil heeft genomen.

Leuke film die lekker vlot wordt verteld en helaas op en met het eind een beetje de mist in gaat.

avatar van RickZ

RickZ

Misdaadthriller over smartdrugs, goed te volgen en redelijk spannend verhaal. Lekkere orginele wegkijker met acceptabel plot.

avatar van Slam_Duck

Slam_Duck

Fantastische film,

Door onze maatschappij dat alles sneller en beter moet gaan is het een film met een fantastische verhaal dat perfect in deze tijd past. Het verhaal bevat zowat alles van actie tot een klein stukje romantiek, zeer afwisselend.

Verfilming is geniaal, tussen afwisselingen in de snelheid in de film van moe/saai/traag leven naar snel/slim/ alles wetend... prachtig verfilmd, goede technieken in verwerkt en geen losse einden in het verhaal die niet beantwoord wordt.

Personages komen zeer tot hun recht in deze film, de vlotte talk van Bradley Cooper dat perfect op zijn lijf is geschreven.

Mooi stukje staal van Neil Burger en krijgt om deze redenen een 4,5 van mij en een top 10 plaats.

avatar van Rascal

Rascal

Beetje tegenvallend uitgewerkt, Concept is erg leuk. Ik zou zeggen 35% brain activity wordt er gebruikt i.p.v. 100. De hersens zouden uit mekaar ploffen man. Hier had veel dieper in mogen gaan. Interessant gegeven though

avatar van jeeke21

jeeke21

Toch wel een interessant gegeven ! Heb toch genoten van deze film....

avatar van renske

renske

Heel aardige film op fantastisch, duizelingwekkend idee. Zo'n pil zou ik zoooo niet kunnen weerstaan. Maar goed dat het niet bestaat.

Duidelijk werd mij niet waarom zijn vriendin Lindy de verleiding wél kon weerstaan, na een pil, als je immers 20% van je potentieel maar gebruikt. Ik vind het heel moeilijk te begrijpen dat ze dat rationeel af kon doen als 'dat ben ik niet echt'.