• 9.376.464 stemmen

Met onder meer: Paul de Leeuw, Karina Smulders en Christopher Parren

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Alle Tijd

Maarten (Paul de Leeuw) en Molly (Karina Smulders) hebben een hele bijzondere band met elkaar. Sinds het overlijden van hun ouders is Maarten verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn kleine zusje. Gesteund door zijn beste vriendin Reina (Lineke Rijxman) heeft hij Molly groot gebracht tot een zelfverzekerde, jonge vrouw. Wél heeft Maarten zichzelf hiervoor compleet weggecijferd. Als Molly plotseling aankondigt dat ze gaat samenwonen, wordt hij geconfronteerd met het zogenaamde 'lege-nest syndroom'. Zowel Maarten als Molly hebben de grootste moeite om te wennen aan hun nieuwe levensfase en raken steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken.

Jessen0wnt

Ga me denk ik hiervoor opgeven voor de ''jouw mening telt'' actie. Kan je je opgeven en dan moet je een mening geven over de film omdat ze het publiek willen vragen of ze er nog wat aan moeten veranderen... Kijken of ik word uitgekozen

Aldus, test-screening

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ziet er best grappig uit. Kan Paul de Leeuw meestal wel waarderen. Goed te zien dat hij weer is een serieuze rol aan het spelen is.

avatar van Quentin

Quentin

Ziet er eerlijk gezegd behoorlijk vreselijk uit.

Jessen0wnt

Trailer ziet er wel oké uit, maakt mij in ieder geval wel nieuwsgierig. Jammer van Karina Smulders, op de een of andere manier kan ik weinig goeds in haar ontdekken

avatar van benthe

benthe

Trailer kwam al vroeg in de bioscoop, gisteren bij Gooische Vrouwen. Natuurlijk ongeveer dezelfde doelgroep. Ik ben niet zo weg van Karina Smulders, vooral in Kom niet aan mijn Kinderen was het niet veel soeps. En Paul de Leeuw. Nee. Maar toch eentje die ik wil bekijken.

avatar van raymon

raymon

benthe schreef:

Idd erg goed ontvangen trailer. Denk dat deze film 't ook goed kan gaan doen in de bios.

avatar van gotti

Beste rol van De Leeuw tot nu toe. En al kent de film hier en daar wel zijn kinderziektes, hij emotioneert uiteindelijk wel.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

best aardig film, maar blijft een beetje Hollandse kneuterigheid vooral kwa acteren.

Alleen Lineke Rijxman doet het overtuigend de rest vond ik middelmatig. Het verhaal kende veel wel erge toevalligheden. Maar was goed te pruimen, veel humor en verdriet.

avatar van mart2004

mart2004

Wat een dramatisch slecht acteerprestatie van Paul de Leeuw, waarom nemen ze niet een echte acteur voor dit soort rollen, echt heel storend.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een aardige film waarvoor ik niet perse voor naar de bios hoef. De film past een beetje in het straatje van "er komt een vrouw bij de dokter".
De cast is fijn om naar te kijken en de personages zijn goed uitgewerkt. Vooral Paul de Leeuw vond ik het prima doen, gezien hij normaal van die "bombastische" rollen heeft en nu juist zijn rol erg klein moet houden.
Qua verhaal is het een echte tranentrekker met een vleugje humor. De humor moet je niet zien in de vorm van grapjes maar meer in het cynisme.
De soundtrack is goed gekozen, de score vond ik daarin tegen wel weer tegenvallen. Deze ontkrachte soms de hele scene.
Wat jammer is, is dat de film vrij voorspelbaar is en daardoor zijn vaart verliest....oftewel...de film komt traag opgang met als gevolg dat het einde weer erg snel gaat.
In feite kun je de film opsplitsen in twee delen. Het introductie deel waar alle personages worden geintroduceert en het tweede deel waar voornamelijk de ziekte, de bevalling en strefte centraal staat.
Persoonlijk vond ik bepaalde keuzes die gemaakt zijn in de film erg onlogisch en daardoor zijn geloofwaardigheid verloor.
Al met al een aardige film, die in mijn ogen erg vrouw gericht is...maar daardoor niet minder intressant voor andere bioscoopgangers.
Het is dat ik gratis naar de voorprimiere kon, want ik denk dat ik voor deze film niet perse naar de bios was gerent.
Deze film krijgt van mij toch een voldoende, gezien de film mij wel heeft kunnen raken.

Resurrection

Wat in een seizoen van een soap wordt behandeld, komt nu binnen anderhalf uur aan bod. Hoewel het soms vermaakt of enigszins ontroert, blijft het toch een veelvoud aan cliches die op een hoop worden gegooid. Het verhaal is dus niet bijster sterk, maar ook niet vervelend. Waar ik me toch wel aan heb geërgerd, is het feit dat het toch allemaal zeer gestyleerd is. De film speelt zich af in een altijd zonovergoten Den Haag, zelfs als het regent schijnt de zon nog. Maar dit zit ook in kleine dingen (het typische VW busje bij het verhuizen, het filmen van de uitvoering met een 8mm-camera) door dat soort dingen kom het het allemaal wat geforceerd over. Het loopt daarnaast allemaal over van gelukzaligheid, waardoor het leed niet steekt en bekleefd.

avatar van queenie

queenie

Onverwacht een mooie ontroerende film. Tijdens sommige delen van de film was het zelfs muisstil in de zaal. Lineke Rijxman speelt erg leuk, zit ook wat humor in de film. 3,5*

avatar van IcU

IcU

Deze film sprak mij aan door allereerst de sympathieke cast. Paul de Leeuw is wel iemand die over de gunfactor beschikt, en ik was zeer benieuwd naar zijn invulling van een zware rol in een film die hij toch wel moet dragen. Daarnaast ben ik na zijn rol in de pracht serie A’dam en E.V.A een kleine fan van de jonge acteur Teun Luijkx. Ook hij weet mijn interesse naar deze tragikomedie wat te bevorderen. Ook het feit dat Nederlandse drama soms erg mooi kan zijn. Een specifieke vertelwijzen en aandacht voor personages staan meestal centraal, en zijn niet altijd situatie gericht. Ook zie je vaak verhalen met een diepe ondergrond en onderwerpen die je niet altijd in een film tegenkomt, zoals homoseksualiteit en borstkanker, om deze film maar eens aan te houden. Het jammeren is dat zo’n film wel een perfect scenario moet hebben. Jammer in de zin van; dat heeft deze film niet. Helemaal niet. Het scenario werkt de film tegen. Nog meer tegen dan de acteer prestaties van Paul de Leeuw, die zijn best doet maar het ‘net niet’ is.

Zes vrouwen en 1 man (ikzelf, dus). Dat was de vulling van de zaal. Nu sta ik niet raar te kijken dat een zaal van 270 mensen maar 7 bezette stoelen heeft. Het was immers een middag voorstelling, en die zijn vaker rustig. Daarom ben ik erg benieuwd naar hoe deze film gaat scoren. Of deze film goed bezocht gaat worden. Naar mijn idee heeft deze film niet echt en specifiek publiek. Het is geen tranentrekker, train niet je lachspieren of heeft een hele rauw en beladen lading. Wat deze film mij als kijker nu eigenlijk wilt vertellen is eigenlijk ook onduidelijk. Waar gaat de film over, wat is de rode draad?

Je komt moeilijk in deze film. Dit is vooral te danken aan het feit dat je de acteurs, en vooral Paul, ziet acteren. Ze zijn hun personage gewoonweg niet. Teun Luijkx en Karina Smulders zijn nog het meest overtuigend, waarvoor mijn complimenten. Want het matige tegenspel wat vooral Karina voor haar kiezen krijgt is niet mals. Daarnaast zit de moeite hem in het chaotische, ongeleide projectiel wat de eerste helft van de film heet. Ik kan dan ook hard op zeggen dat pak weg de eerste drie kwartier moeilijk te verteren zijn. Deze drie kwartier zijn gewoon slecht. Dit komt doordat de film nergens naar toe werkt. Er is geen uitgangspositie. Het kabbelt een beetje voort en steunt op een ongeloofwaardige ‘liefdes’ relatie van Paul en zijn Belgische Nederlander (ook weer zo’n raar verhaal) Alwin Puelinckx. Die laatste speelt vrij aardig. En de relatie tussen Paul en zijn zusje Karina. Deze relatie is aandoenlijk, maar bijzaak. Bijzaak waar het hoofdzaak had moeten zijn.

De film wordt onderworpen door te veel relatie problemen tegelijk. Niet werkende relatie met iemand die niet weet of hij wel of geen gevoelens heeft voor mannen. Een relatie met samenwonen en aanzoek tot vervolg. Vreemdgaan, nieuwe relatie, toch geen nieuwe relatie of toch wel. Relaties van andere die in de weg zitten. Stoppen maar. Het is gewoon te veel. De film gaat te veel van zijn doel af; namelijk een mooi verhaal vertellen. Hierdoor moet de kijker zich druk gaan lopen maken over te veel liefdesperikelen, de ene nog oppervlakkiger dan de andere. De film neemt, hoe ironisch het ook is, niet alle tijd om dit op een goeie manier uit te werken. Het verhaal springt van hot naar her en weet niet naar een doel toe te werken. Waar eindigt dit? Het is raar om te zeggen, maar het was maar goed dat er iemand een ongeneselijke ziekte krijgt. Hierdoor komt de film op de rails om naar zijn eindbestemming verder te reizen.

Hoe warrig en ongecontroleerd de eerste helft was, zo eerlijk, oprecht en ‘to the point’ is het laatste half uur. Nog steeds gaat het allemaal wat snel, maar het verhaal weet wat emotie over te brengen. De relatie tussen Maarten en zus komen tot hun recht, en er wordt nog best prima gespeeld. Er is een momentje in de film dat Paul de Leeuw een heus brok in mijn keel bezorgd. De relaties zijn nog even oppervlakkig en onrealistisch als voorheen, maar zijn tot rust gekomen. Dit komt ten goede en er wordt nu echt een verhaal verteld. De lijn is duidelijk. Er gaat iemand dood. Dit komt helaas veel te laat in de film. Maar gelukkig zit het in de film. Hoe voorspelbaar het ook allemaal is, je gaat er in mee. Het weet je eindelijk te pakken. Maar wederom; dit komt veel te laat.

De casting was prima. Hoewel je je vraagtekens kan zetten bij de regie. Allereerst zie je als ex- castindirector als eerste dat Paul de Leeuw het erg moeilijk heeft. Je hoort gewoon de zinnen uit het scenario. Het wordt nog net niet opgelezen. Daarnaast neemt Job Gosschalk nergens zijn tijd. Er is geen moment waar er echt wordt stilgestaan bij een ontwikkeling van een personage of situatie. Ik denk dat dit gebrek aan lef is. Hoewel dit wel een geschikte film was voor lef. Hiermee onderscheid je je van andere tragikomedies, waar er al zo veel van gemaakt worden.

Ik had echt gehoopt op een mooie film. Maar helaas. De potentie had het zeker, maar het scenario is te ongecontroleerd en wat te oppervlakkig. Hij weet niet wat er nu verteld moet worden, en maakt van bijzaken te veel trammelant. Prima spel van de verscheidene acteurs weet je nog enigszins te boeien, en zelf publiekslieveling Paul de Leeuw heeft zijn momenten, hoewel ik hem nog steeds liever met een gel pruik ‘Hallo Boppers!!’ hoor schreeuwen.

avatar van bjerik76

bjerik76

Paul de leeuw geef ik een dikke 10 voor al zijn mooi weer de leeuws.

Keek altijd, of ik nam het op. geweldig hoe hij dat presenteerd keer op keer.

Gewoon 1x per week op de buis maar zeker niet elke dag.

Qua film heb ik nog nooit een leuke/goede film gezien met Paul in de hoofdrol

Filmpje, Spion van Oranje...vreselijk slecht.

liever dan een gastrolletje, maar hou het maar bij mooi weer de leeuw wat mij betreft en zingen.

avatar van mniemeijer

mniemeijer

Mooie aangrijpende film met een goede dosis humor.

De serieuze onderwerpen en de humor lopen goed door elkaar heen.

Ook heel goed acteurwerk van Paul de Leeuw, je ziet een hele andere kant van hem die je niet zo van hem kent. Of die je in ieder geval niet van hem gewend bent.

Verder krijgt het film door het einde toch een beetje het idee van een film die om kanker draait. Zoals bijvoorbeeld 'Komt een vrouw bij de dokter', terwijl dit volgens de regisseur niet de bedoeling was. Volgens hem draait het niet om de ziekte maar om relaties tussen mensen. Door het einde wordt dit wel een beetje onduidelijk maar het blijft een boeiende film!

avatar van Kippie.

Kippie.

Matig. Paul de Leeuw probeert het echt en dat is te zien, maar hij is géén drama-acteur. Karina Smulders daarentegen zet wél een overtuigende rol neer als cynische doch emotionele Molly en natuurlijk 'Teun', 'Melvin' en 'Reina' zijn mooi op hun plaats in deze film.

Vervelen doet het ook niet, maar overtuigen bij vlagen ook niet. Er zijn ook wat onlogische dingen in het verhaal waarbij je vraagtekens kunt zetten. Volgens mij al ergens genoemd hier.

Het moment dat Molly bekent maakt haar kind Finn te willen noemen en wil dat hij twee vaders krijgt is sterk. Ook het moment dat Maarten ontdekt dat Molly zojuist gestorven is heeft me toch een brok in mijn keel bezorgd. Op die momenten overtuigt Paul de Leeuw wél. Helaas zat de hele zaal huisvrouwen om me heen voortdurend te sniffen en snotteren waardoor er een zucht aan me ontsnapte. Maar goed, iedereen heeft andere 'emotiegrenzen'. Ook gelachen, een homofiele hond? Ja, de cast was goed en het verhaal ook, maar het scenario en andere dingen laten soms te wensen over. Voldoende voor mij.

avatar van AxeCrazy

AxeCrazy

erg sterke film.

Prima spel.

Mij heeft paul zeker ook overtuigd dat hij een dergelijke rol goed uit de verf laat komen.

Maar deze film gaat veel verder dan alleen de rol van paul.

Reina was helemaal geweldig en ook molly deed het meer dan goed.

Heerlijk meegegaan in het verhaal een aanrader

avatar van Summerlinda

Summerlinda

Mooie film, Paul deed het heel goed naar mijn mening. Karina deed het voor mij helaas niet... Lineke Rijxman was ook erg goed!

Juist het feit dat ze zo laat in de film pas ziek wordt vond ik sterk, daardoor overheerste de ziekte de film niet en is het dus geen "er komt een vrouw bij de dokter" deel 2 geworden. Fijne lach momenten, en zeker ook wel emotie, prima film!

avatar van sas86

sas86

ik vond het een hele mooie emotionele film. Goed geacteerd door Paul de leeuw. Hij kwam geloofwaardig over,

zker 3 sterren!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Beste lezers, laat ik jullie eerst vertellen dat ik Paul de Leeuw-fan ben vanaf de eerste "Schreeuw", dus al jaren. Ik heb nog nooit een programma of film gemist wat Paul presenteerde of waar Paul inzat. Ik vind hem (en nog steeds) één van de grootste talenten qua televisie-makers die Nederland ooit heeft gekend. Daarnaast heb ik twee "solo"-programma's in het theater gezien en de rest ook, dus de musicals, de toneelstukken, de "concerten". Noem maar op. Dit gezegd hebbende was ik natuurlijk reuze benieuwd naar deze film. In deze ietwat moeilijke tijd voor de Leeuw (er word flink gebashed op hem vanwege zijn niet zo goed lopende, maar toch erg leuke Madiwodovrijdagshow) was ik benieuwd of de pers hiermee zou doorgaan. Als ik de recencies lees van deze film komt de Leeuw er niet altijd goed uit, maar overwegend zijn de recencies gemiddeld en met dat beeld in mijn hoofd ging ik naar de bioscoop. Blijkt maar eens weer dat de rececenten het weer eens niet bij het rechte eind hebben. Dit is een Nederlandse drama-film van een hoog niveau. Het tempo van de film is haast moordend te noemen, maar dat houdt je aandacht er juist lekker bij. Daarnaast word er uitstekend geacteerd, ook door Paul, al steelt hij hier niet de show. Dat doet "Reina". Zij zet haar rol neer vol allure en kleine details, erg fijn om naar te kijken. Ook "Mollie" is zeer zeker een waardige rol. De film zelf kabbelt voor de pauze een beetje door, maar na de pauze grijpt hij je echt bij de keel. Veel sterkere film dan al die Johan Nijenhuis-rotzooi, waar echt heel slecht in geacteerd word. (Ik bedoel: heb je "De Storm" gezien? Zelden zoiets slechts mogen aanschouwen.) Nee, "Alle tijd" is zeer zeker een goed weg te kijken drama, al zullen er zeker mensen zijn die er geen bal aan vinden, maar dat blijf je toch houden. Of je nu van Paul de Leeuw of Debbie houdt of niet.... 4 *

avatar van MissyNador

MissyNador

Niet echt mijn soort film. Verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse is me toch te groot!

MissyNador schreef:

Begrijp ik dan goed dat je zegt dat alles wat te veel van het Amerikaanse afstaat slecht is?

avatar van wwelover

wwelover

Ik had niet erg hoge verwachtingen van de film, omdat de trailer nou weinig goeds liet zien, met name op gebied van acteerwerk. Wat ook wel betekend dat ik niet heel tevreden ben over het acteerwerk in de film. Sommige dialogen kwamen er gewoon niet lekker uit. Met name Karina Smulders vond ik niet echt goed, was allemaal too much. Ook Paul de Leeuw moet oppassen dat hij niet doordraaft met zijn rol, maar hij wist me toch meerdere malen te raken. Het verhaal was al behoorlijk op tafel gegooid in de trailer, dat is toch wel erg zonde. Maar het was een aardig verhaal, niet heel origineel maar wel ontroerend en geestig hier en daar.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

MissyNador schreef:

HUH? Verklaar je nader....

Resurrection schreef:

Dit is gewoon vissen. Maar is dit dan een NL-remake?

Jessen0wnt schreef:

Dit is gewoon vissen. Maar is dit dan een NL-remake?

Hoezo is dit vissen? Ze stelt dat dit niet haar soort film is en dat onderbouwt ze met het argument dat deze film (die ze niet leuk vindt) te veel af staat van de Amerikaanse film. Ergo, films die te veel af staan van de Amerikaanse film zijn niet haar soort films en kan ze minder waarderen (als ik haar argumentatie volg).

Jessen0wnt

Ze heeft het waarschijnlijk meer over de structuur van de film. Daarnaast zijn zulke reacties er alleen maar om te negeren, en zie ik geen reden om bij zulke reacties flink de film critici uit te hangen. Maar ik kan het mis hebebn.

Jessen0wnt schreef:

Ik zie MovieMeter toch als een discussieplatform, als je dan niet meer mag reageren op een reactie kun je beter de stekker eruit trekken. Reacties plaatsen waar niet op gereageerd hoeft te worden (á la Twitter) getuigd van de nodige ijdelheid wat mij betreft. Door deze oprechte vraag te stellen die vrij is van enige bijbedoelingen, hoop ik dat de gebruiker haar stelling nader uitlegt, zodat ik die op zijn minst kan begrijpen.