• 9.373.024 stemmen

Geregisseerd door: Sam Levinson

Met onder meer: Ellen Barkin, Ezra Miller en Kate Bosworth

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Plot Another Happy Day

"At this wedding, the F-word stands for Family"

Wanneer Lynn Hellman en haar zonen Elliot en Ben het huwelijk van haar oudste zoon – die ze als gevolg van een bittere echtscheiding niet heeft zien opgroeien – op het landgoed van haar ouders in Maryland bijwoont, heerst er de gebruikelijke chaos. Zo moet Elliot doen alsof hij de laatste maanden in Zweden heeft doorgebracht terwijl hij in werkelijkheid in een ontwenningskliniek zat, gaat de pacemaker van haar vader Ian onophoudelijk af en proberen Doris, haar optimistische moeder, en Donna, haar zus en controlefreak, alles er perfect te laten uitzien. Wanneer de festiviteiten aanvangen verschijnt Lynns ex-man met z’n knappe jongere vrouw, en de twee vrouwen krijgen ruzie over wie de bruidegom naar het altaar mag begeleiden. Dan komt Alice aan, de dochter van Lynn, en Lynn vreest dat ze niet klaar is om als bruidsmeisje te fungeren – of om haar vader te ontmoeten die ze al zeven jaar niet meer gezien heeft. Maar Alice, het enige familielid dat Elliot echt vertrouwt, blijkt niet zo breekbaar te zijn als haar moeder wel dacht.

avatar van gauke

gauke

Emotioneel, overdreven (melo)dramatisch en gecompliceerd familie(karakter)portret van drie elkaar verstikkende generaties, gespeeld door een uitstekende cast, dat helaas een goede samenhang mist en een teveel aan confrontaties kent (waardoor de film zijn geloofwaardigheid en betekenis verliest en een lege indruk achterlaat).

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Boeiend genoeg. Zomaar weer eens slechts 1 zelf ingelaste pauze genomen.

Behoorlijke sfeertekening van een getroubleerde familie met goede acting.

avatar van stinissen

Zeer gecompliceerd familie portret met de nodige elende en toch werd het nergens echt hoogstaand, de film berreikt wel dat je de film wilt afkijken en dat is dan wel weer een pluspunt.

Verder ook nog met een mooie rol van Ellen Barkin als Lynn , Thomas Haden Church als Paul , Demi Moore als Patty en good-old George Kennedy als Joe en de veel belovende erg jonge acteur Daniel Yelsky.

avatar van GUYR

GUYR

Waaw, deze film heeft mij diep geraakt! Niet alleen door de muziek, maar ook door het prachtige intense verhaal en het acteerwerk van de jonge Ezra Miller!

Zeker een film voor de liefhebbers van Festen, We Need To Talk About Kevin en Olafur Arnalds!

Ondanks de zwaar melancholische sfeer, heb ik er van genoten!

avatar van dimi303

dimi303

De soundtrack van de hand van één van IJslands grootste componisten nl. Olafur Arnalds. Schitterende muziek terug en in het bijzonder 'Everything Must Change'!!!

avatar van scorsese

Matige film waarin een familie voor een aantal dagen bij elkaar komt ivm een aanstaand huwelijk. Een film over een disfunctionele familie dat iets te vol zit met ook te veel personages waardoor alles niet even goed is uitgewerkt. Een goeie cast met aardig wat bekende namen in dit regiedebuut van Sam Levinson dat impact mist.