51 (2011)
Met onder meer: Jason London, Bruce Boxleitner en Rachel Miner
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot 51
"Welcome to the Future"
Vanwege politieke druk krijgt een groepje bekende verslaggevers exclusieve toegang tot Area 51, de meest geheime basis ter wereld. Een van de "langdurige gevangenen" van de basis ziet dit onverwachte bezoekje echter als een goede gelegenheid om zichzelf en z'n mede-aliens die gevangen gehouden worden, te bevrijden en al snel verandert de basis in een bloedbad.
Sgt. Hannah
Aaron 'Shoes' Schumacher
Col. Martin
Claire
Sam Whitaker
TragieStar.*
Kan die trailer nog vager, en gruwelijker?
Het verhaal stelt ook niet veel voor, alles is 1 groot mysterie.
dominion
Daar staat nergens bij dat die trailer van 51 is
TheThirdMark
Het idee is leuk, de rest is echt bagger.
Heb niet vaak het idee dat ik beflikkerd ben aan het eind van een film, maar hiervoor zou ik graag de rekening van mijn tijd opsturen naar de makers.
rotjuh
hmmmm nou dit belooft niet veel goeds, maar goed ik weet dat iedereen een eigen beeld van een goede film heeft dus ga hem toch kijken en hoop een ander stem en forum bericht te kunnen plaatsen.... wordt vervolgt!
Zeer matige sf-film gemaakt voor de tv jammer dat Bruce Boxleitner in zo een ramp productie mee doet.
Heb echt wel veel slechtere gezien dan deze film.
Andere had ik door gespoeld of stop gezet deze heb ik gewoon uitgekeken.
Sommige stukken waren best goed.
acteerwerk was redelijk.
2,5 ster
boozebelly
- 1908 stemmen
Nou...
zo erg was deze film eigenlijk helemaal niet hoor.
Ik stond er zelf ook wel van te kijken, maar eigenlijk was het allemaal nog wel vermakelijk.
Ok, de cast bevat geen bekende koppen, maar diegenen die het moeten doen die doen het toch allemaal wel goed hoor. Je moet er wel even aan wennen in het begin, maar een echte B-film sfeer heb ik op het acteervlak amper kunnen ontdekken.
Ook viel het camerawerk mij reuze mee. Lekker vlot, leuke shots en dit alles leuk gemonteerd.
Het tempo was ook wel lekker rap. Na een vrij aardige opbouw begint na ongeveer 20 minuten het horror/SF gebeuren al. Door dit tempo ging het mij echt niet vervelen ofzo.
De aliens zelf zien er dan weer niet al te best uit, maar toch, ik heb ze vele malen slechter gezien. Hetzelfde geldt voor de rest van de special effect's.
Van die typische clichés heb ik in deze film ook niet kunnen ontdekken, zoals stomme romances, dat je weet wie er dood zullen gaan, moralistische boodschappen, etc, etc... De film maakt zich daar zeker niet schuldig aan.
Naarmate de film vordert, neemt het verhaal helaas wel wat belachelijke wendingen. Zo had dat geleuter met die 'oude, wijze' alien voor mij niet gehoeven, maar op het einde wordt wel duidelijk waar zijn inmenging in het verhaal allemaal voor nodig was. Dat einde was trouwens volstrekt belachelijk en werkte, in tegenstelling tot de rest van de film, aardig op de lachspieren
De gehele tijd zat ik gewoon op een degelijke 3,0 sterretjes, maar omwille de pakweg laatste 20 minuten kan ik er toch net geen voldoende voor geven.
Al schiet je me dood!, Zowaar 2,5*
henkula
Bruce Boxleitner zit wel meer in dit soort films, meestal zijn ze iets beter dan deze, maar hij is voor mij al een naam aan het opbouwen voor gegarandeerde prut.
Niks mis met prut, kan vermakelijk genoeg zijn op z'n tijd.
Noodless
Mawh, ik heb me niet verveeld en in de reeks van After Dark films van 2011( dit keer wel een zwakke reeks ) is het ook nog één van de betere films. De film heeft natuurlijk heel wat minpunten, maar met verstand op nul is het een aardige science-fictionfilm met hier en daar wat bloederige momenten. De aliens vielen wel mee, al vond ik dat klein wezentje wat belachelijk uitzien. 6/10
dutchtuga
De bijzonder slechte openingsscène zet direct de toon van dit tv-prul. Van sfeer is er geen sprake en van spanning al helemaal niet. zelfs voor een tv-productie niet te harden.
Decec
Geen goede film...
Horror is mijn smaak niet...
Overdreven SF, veel bloederige...
Geen moeite waard...
Tja wie houdt van horror?
Dan moet je maar kijken...
Tonypulp
Helemaal niet onaardig, typisch Syfy tv-voer. Vermakelijke mix tussen SF en horror waarin er geen verrassingen op de loer liggen, maar er genoeg bloederige momenten ontstaan. Vanessa Branch is verdomd lekker... leuk meegenomen
. Alien-spul ziet er verder wel heel tof uit, althans... het werkt tot op een bepaalde hoogte.
John Lee Hooker
Slechte poging tot horror met behulp van een afgesloten militaire basis waarin een schepsel al vijfentwintig jaar op scheikundige wijze gevangen wordt genomen en toevallig tijdens het bezoekje van een aantal journalisten de tent afbreekt. Acteurs zijn belabberd, er is op bepaalde momenten sprake van overbelichting en het buitenaardse leven ziet er aanstellerig uit. Ook hebben ze hetzelfde idee van The Thing overgenomen waarbij het kwaadaardige monster zich kan transformeren in een menselijke gedaante (maar dan met de ogencheck met een zaklamp i.p.v. de bloedtest in plastic schaaltjes). En die paddestoel met zijn magische krachten leek zo uit Star Wars te komen. Qua camerabeelden zitten we continu opgescheept met medium shots net als bij een GTST aflevering en dat komt erg gehaast en afgeraffeld over. Erg cheap en er is zowel een gebrek aan spanning als originaliteit.
erik1677
het is niet echt slecht gemaakt, maar helaas boeide met het totaal nog niet 1 moment.
Gauw vergeten deze prul.
Pazmaster
Tv filmpje dat is duidelijk. Een matig verhaal, matige acteurs en matige special fx. Toch is het ook weer niet heel erg slecht. Leuk om een keer te kijken als je niets te doen hebt. 2,5 ster
kalehein
Proest!! Dit is dus lachwekkend slecht.
Het begint al met de openingscene vrouwtje voor de hekken van area51, zogenaamd "live" maar hier slaat de regisseur al de plank volledig mis! Over duidelijk te zien dat het in een studio is opgenomen, cameraverlichting overduidelijk te herkennen aan de schaduw die van alle kanten over haar gezicht valt... dat heb je buiten (live) niet.
Gaan we even door over de rangen van de personen die meedoen. Naar mijn mening een nogal overdreven sergeant gehalte. Een NCO gaat dus écht niet op wacht staan, daar heb je soldaten en géén militair OR-5 rang en een OR-7 rang./spoiler] Even verderop in de film is er nog iets over de rangen waar ik mijn vraagtekens bij zet. je bent wel een heel erg dom persoon als ja als lager in rang zijnde een hogere in rang gaat uitdagen om een robbertje te gaan vechten
Dan de film zelf haha. patient zero, is een plastic zak over een mens heen en moet zo voor een alien doorgaan, hoe verzinnen ze het. Hij kan gedaantes aannemen van anderen, moet de regisseur wel toegeven, ze hadden goede tweelingen gecast! Aan het eind is het stroomschok en pats kogel door de kop en alle gedaantes komen nog even voorbij. en dan mini-devil, proest! SF uit de jaren 70 is nog beter. De cameraman (fototoestel, kom op we leven in de 20e eeuw!) is overigens ook iemand met een verstandelijke beperking. Even stil gaan staan om de beste foto te maken en dan, flats een staart (of wat dan ook) door het hoofd te krijgen
Voor de rest gaat het verhaal lekker snel en is het aardig te volgen.
Het eindigt zoals het begonnen is alleen dan met een hobbit.
Wil je lachen dan is dit absoluut een aanrader, denk je dat je hier te maken hebt met horror of SF... nee.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus