• 9.370.370 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Doc Duhame

Met onder meer: Sarah Christine Smith en Ryan Doom

Plot The Open Door

"Be careful what you wish for..."

De teenager Angelica is razend kwaad omdat uitgerekend op deze avond al haar vrienden de party van het jaar vieren en zo mogelijkerwijze een rivale haar roodgelakte klauwen kan leggen op Angelica's droomtype. Nu moet zij thuis blijven, onder huisarrest van haar moeder. Een kleine troost is de radioshow waar ze naar luistert en waarin gevraagd wordt om ze te bellen. Angelica opent haar hart en laat haar wraakfantasieën de vrije loop. De presentator belooft om haar te helpen bij het ochtendgloren, en in tegenstelling tot haar verwachtingen, komt hij zijn belofte na...

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuk tussendoortje die helaas op bijna elk vlak wat tekort schiet.

Een typisch high school filmpje waarin feesten centraal staat. Helaas heeft Angelica huisarrest waardoor ze niet kan gaan. Hierdoor loopt ze een afspraakje met haar vlam mis en daar wil haar geniepige beste vriendin van profiteren. Een mysterieuze radiozender biedt Angelica een wens aan en ze grijpt die kans. The Open Door heeft een best lange intro waarin het kijken is naar zuipende jongeren. Vind het persoonlijk nooit erg om naar dat soort scenario's te kijken, maar de film wordt wat aantrekkelijker wanneer de wens is gedaan.

Het acteerwerk is niet anders dan andere filmpjes over jongeren, al vond ik de scene tussen Angelica en haar ouders wel erg slecht gespeeld. De radiostem bracht wat sfeer in de film, klonk lekker mysterieus. Deed me een beetje denken aan de radiolippen uit The Warriors. Helaas is het kwaad in deze film niet zo overtuigend. Het is een onbekende geest die bezit neemt in lichamen. Er is echter nauwelijks sprake van angstaanjagende make-up of gore scenes. Wanneer de geest in het huis is neemt de film wat toe aan spanning, maar weet het af te sluiten met een wel erg standaard einde. De film voelde nergens aan als een echt volwassen horror. Erg storend was het verder allemaal niet.