• 9.371.694 stemmen

ChromeSkull: Laid to Rest 2 (2011)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: ChromeSkull: Laid to Rest II

Geregisseerd door: Robert Hall

Met onder meer: Brian Austin Green en Thomas Dekker

Plot ChromeSkull: Laid to Rest 2

"Death Polished."

Tommy, die worstelde met zijn traumatische ontmoeting met de gemaskerde moordenaar ChromeSkull, is nu verdwenen dankzij de maniakale Preston, een mysterieuze man met een sinistere verbinding met ChromeSkull. Intussen heeft de moordenaar zijn zinnen gezet op een nieuw meisje, Jess. Nadat zij is verdwenen moet detective King beginnen aan een race tegen de klok om haar en Tommy te vinden voordat het te laat is, en proberen een einde te maken van de dodelijke praktijken van ChromeSkull.

Tonypulp

Deel 1 was wel aardig, kan een herziening gebruiken.

Ik zie dit tweede deel wel zitten, poster is iig al schitterend

avatar van 606

Kijk eens aan, die moet ik ook zien.

Jemig, een vervolg

Het origineel is een van de slechtste films die ik ooit heb mogen aanschouwen. Hoezo maken ze hier in godsnaam een vervolg op.

Wat een rare wereld....

avatar van dominion

dominion

Plot klinkt ook wel interessant maar eerst ga ik deel 1 kijken .

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van dominion

dominion

De relaese is in Amerika op 31 Oktober .

Kijk nou deel 1 maar voordat je zo'n blije smiley doet

avatar van ASman

ASman

De film heeft een NC-17 rating op zijn dak gekregen van de Mpaa. Het enige dat ik hierop kan zeggen is :

Een moddervette proficiat aan Rob Hall om ons een film te geven ( of hij nu goed is of niet) die ballen toont.

avatar van Halcyon

Halcyon

Jezus, hebben ze werkelijk een vervolg uitgebracht op dit prul?

avatar van Shinobi

Shinobi

Interessant, alleen is dit dan een prequel? Aangezien de killer in deel één doodgaat.

Heavy violence.

Sinds Wai Dor Lei Ah Yut Ho (2010) heb ik niet meer zo'n extreem vertoon van blood & guts gezien. Ik zou Chromeskull, zoals wel meer bronnen dat doen, tot de smerigste (Amerikaanse) slashers ooit rekenen. Sterker nog, het is dé hardste slasher uit deze hoek van de wereld. Europa kan er wat van, Azië laat het graag zien... maar Robert Hall die doet het nu ook!

Je zou het van Ittenbach wel verwachten, dit soort keiharde over-de-top mutilaties die volledig ON-screen worden vertoond. Verdomd knap en bikkelhard. Het is dan ook verrassend om te zien dat dit me nu zo weet te overtuigen, terwijl 2 jaar terug het eerste deel mij niet kon imponeren. Dat zou nu wel anders zijn aangezien het personage op een hoop waardering kan rekenen van mij.

Danielle Harris komt ook nog even opdraven. Dé coolste horror vixen op dit moment. Met het derde deel van Hatchet (2006) op komst is dit tussendoor natuurlijk geweldig om in op te draven. Al heeft ze geen aanwezige rol. In het derde deel zal dit denk ik iets anders gaan liggen!

Al met is dit een heerlijke duistere slasher die werkelijk nergens voor terugdeinst. Chromeskull zal uitgroeien tot cultfiguur en een fanbase voor dit werk van Hall zal zich zonder problemen vormen. De positieve en negatieve reacties zullen voorspelbaarder dan ooit zijn hier. Probeer er gewoon lekker vanaf te blijven als je de eerste al helemaal niks vond

Tony's Cinema Trash: Chromeskull: Laid to Rest 2 (2011) - tonypulp.blogspot.com

avatar van voomzap

voomzap

Deel 1 vond ik niet overtuigen maar stukken beter dan menig populair horrorfilmpje uit dat jaar. Het sfeertje, de typetjes en de situaties uit dat eerste deel waren wel veelbelovend voor toekomstig werk van deze regisseur. Hopelijk lost hij die verwachtingen in met dit tweede deel.

Tonypulp schreef:

Belangrijkste vraag die rest is voor mij dan ook of de gore ook realistisch overkomt. Zo'n "ranzige Ittenbach" doet mij weer erg weinig omdat de gore gewoon verschrikkelijk fake overkomt(Dard Divorce).

Ben nu wel benieuwd of het waardeloze eerste deel overtroffen kan worden.

Tonypulp

Vreemd dat je Ittenbach fake vind, dat is het tegenovergestelde van z'n reputatie in de underground scene. Vooral Dard Divorce wordt nogal eens geroemd om z'n harde/brute mutilaties, komt in rijen met August Underground, Guinea Pig e.d qua effecten voor.

Gewoon laten liggen dit joh, een ezel stoot zich immers geen twee keer aan dezelfde steen...ofwel ?

avatar van rep_robert

Dard Divorce was echt verschrikkelijk fake qua effecten joh Rubberen lijken die in een bad worden gesneden, mensen die 20x op hun hoofd worden geslagen maar je ziet er geen deukje in verschijnen of spatje bloed in verschijnen(pas na een cut). Werkt eerder op mijn lachspieren dan dat ik het realistisch vind, heb het veel vaker realistischer en goorder gezien. Daarom vraag ik me af of dit richting het Ittenbach niveau gaat of dat de gore echt realistisch overkomt. August Underground vond ik walgelijk slecht, maar de effecten waren i.m.o. wel realistischer dan Dard Divorce.

En ik ben een ezel

Tonypulp

Dard Divorce staat op plek 33 in een nogal lugubere countdown van top 50 sickest and most disturbing films of all time. Filmpje is een tijd geleden verspreid en is niet echt aan te raden als je een teer zieltje hebt. Of eigenlijk überhaupt niet...

Als je die wilt zien moet je even googlen, alles wat ik er van kan zeggen is dat Dard Divorce érg hardcore is (de schep-martel scene wordt geshowed) en deze Chromeskull best een plekje zou mogen in de lijst . Misschien moet Duitse horror net je ding zijn, maar dat iemand het fake en lelijk vind heb ik echt nog nooit gelezen (op de geschikte fora), snap het ook totaal niet nu ik het even terug zie. Waar heb je zoiets extreems dan nog beter gezien ?

avatar van rep_robert

Lees het verhaaltje van Onderhond maar Ben het daar wel mee eens. Qua laten zien gaan ze natuurlijk lekker ver, alleen als je alles laat zien moet het er ook gewoon echt uitzien. Ik blijf het nep vinden en iedereen bij mij op de bank ook toen we het keken. Daarnaast vind ik gore in zoveel films beter, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. In de Franse horror cinema vind ik ze bijvoorbeeld erg sterk. Maar ook een film als Grotesque vind ik erg ranzig en nergens fake overkomen.

Probleem met dit soort films is dat er geen budget in zit, maar dat ze er wel van alles in gooien qua gore. Ik kan films als Dard Divorce juist makkelijk uitzitten omdat het zo nep is. Ik hecht dan ook niet heel veel waarde aan zo'n lijstje.

Tonypulp

Maar jij bent dan ook, met alle respect, niet de doelgroep. Het zijn bepaalde eigenschappen en werkwijzen waarop de film vaak wordt afgerekend waar jij duidelijk ook niets van wilt weten. Dat je met Franse cinema aan zou komen verwachte ik al, maar dat is dan ook echt compleet iets anders. Ander doel, ander middel

Ik hecht dan ook niet heel veel waarde aan zo'n lijstje.
Mja ik uiteindelijk toch wel Het is niet samengesteld door de eerste de beste leek. Ze zitten diep in deze scene en o.a Ittenbach levert precies af wat er binnen deze groep wordt verwacht, evenals Hall dat nu doet voor de Amerikaanse hardcore crowd.

Ik wil overigens niet zeggen dat dit in de stijl van Ittenbach is. Het is meer zijn lef en ideeën die ik hierin terugvind. Ik zie je lage cijfer wel tegemoet, kijk ik ondertussen even of ik op een coming of age werkje kan pissen !!

Tonypulp schreef:

Maar jij bent dan ook, met alle respect, niet de doelgroep.

Nep blijft nep lijkt me. Kan me niet voorstellen dat jij het wel realistisch vindt. Dan is de opzet van een ranzig werkje toch al mislukt? Dan is het gewoon leuk vermaak i.p.v. dat je weg moet kijken vanwege de ranzigheid.

Het gaat me er gewoon om dat die films ranzig worden genoemd, terwijl ik (en vele andere) gewoon slechte gore zien. Misschien hebben die Franse films bijvoorbeeld wel een ander doel en middel, maar de gore ziet er wel echt ranzig en realistisch uit en dan zijn ze wel in hun opzet geslaagd. Het was verder een voorbeeldje, ik laat de kwaliteit van de overige aspecten uit een film verder buiten beschouwing.

Tonypulp

Frans is ook gewoon véél subtieler, btw.

dat je weg moet kijken vanwege de ranzigheid.
Dat is überhaupt niet mijn beweegreden, lukt een film ook simpelweg niet.

Kan me niet voorstellen dat jij het wel realistisch vindt
Het zijn dan ook geen realistische ideeën. Het komt aan zoals het bedoelt is, goede gore dus

Vooral een verschil in referentiekader uiteindelijk.

avatar van ASman

ASman

De gore in Dard Divorce ging best wel lekker

Het acteerwerk en het script daarentegen...

avatar van rep_robert

Toegegeven Jeroen, de gore werkt best lekker in deze film. Vind het van een veel meer aanvaardbaar niveau dan de film waar we het hier eerder over hadden. Wat dat betreft zit het allemaal wel snor in ChromeSkull. Ook is het acteerwerk wat minder slecht dan het eerste deel en lopen de slachtoffers niet als kippen zonder kop rond in dit deel. Wat dat betreft een verbetering t.o.v. deel 1. Iets wat an sich niet lastig is, want dat was gewoon een kutfilm.

Toch blijft het een erg slechte film dankzij dat lome sfeertje, debiele moordenaars, domme momenten(als je iemand ontvoert kan je op z'n minst de zakken even controleren op een mobieltje), die nerd in de hoofdrol met zijn eyeliner, zeer slechte Fruity Loops muziek(let maar is op in de aftiteling) en een teleurstellend einde van de film die veel te gemakzuchtig is. De horrorclichés worden weer flink uit de mouwen geschud.

Ik zie in deze film wel het vermaak dat jullie trachten te zien in deze film, maar het blijft toch kommer en kwel hoor. Vooral zo'n megahoge 4,5* beoordeling is een belediging in het gezicht van vele andere topfilms

1* en ik zit misschien nog wel aan 1,5* te denken.

avatar van voomzap

voomzap

4,5 - Omgerekend naar het rapportcijfer 9 - is inderdaad wel erg hoog. Een 1 wel erg laag. Desalniettemin vind ik dat er ondanks de beperkingen in het script, de regie en bij de meeste acteurs (waarvan sommigen wel heel heel abominabel slecht) ook wel een heerlijke laag absurditeit aangebracht is. Los nog van de kwalitatief goed verzorgde gore, vele malen beter dan in deel 1.

Toch blijft het een erg slechte film dankzij dat lome sfeertje, debiele moordenaars, domme momenten, die nerd in de hoofdrol met zijn eyeliner

Vond ik juist allemaal pluspunten!

Er valt veel over te klagen maar voor het enthousiasme en de toch ook wel eigenzinnige stijl (net als deel 1) kan ik niet anders dan er toch een 3 voor geven.

avatar van erik1677

erik1677

ga hem vanavond maar eens kijken, deel 1 beviel me in ieder geval al wel.

avatar van jadolino

jadolino

jeroentjuhhhhh versus rep_robert 4,5 -1. Puntenwardering liggen erg uit elkaar, gemiddeld rond de 2,5 hier, ongeveer gelijk bij IMDb . Een te verwachtte score bij horror.

Net trailer gezien .....

Nou ik ga me er maar aan wagen om hem te zien. Ben benieuwd.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Veelbelovend. Had het niet verwacht dat Hall zo over de schreef zou gaan. Fijn dat het gemis van Luther met kundigheid wordt opgevangen. En dat Chromeskull eindelijk de carnage krijgt die hij verdient. Underrated killer. jeroentjuh vind hem goed, r_r niet. Dat kan niet fout gaan .

avatar van erik1677

erik1677

Damn!! BRUTALL AS HELL!!

Zo kun je deze film wel noemen,want wat een slashpartij.

Mooi vorm gegeven kills en ook nog eens lekker duidelijk.

Godsamme wat is dit lekker bloederig, en ook weer niet een doorsnee trailer/vakantie verhaaltje.

Nee gewoon die gast van Beverly Hills 90210 opvoeren in een super evil rol.

Wat genieten was dit.

Alleen vond ik het camerawerk wel bagger.

Het beeld was af en toe net of ik naar een soap of goedkope actiefilm zat te kijken.

Dat vond ik dan wel minder, maar voor de rest. Top!!

avatar van fritsy

fritsy

Begint een chat site te worden hiero.