• 9.372.679 stemmen

The Man in the Moon (1991)

Drama / Romantiek | 99 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Robert Mulligan

Met onder meer: Sam Waterston, Tess Harper en Reese Witherspoon

Releasedatum: 12 juni 1992

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Man in the Moon

"Remember when you couldn't wait for your life to begin... and then, one day, it did?"

Een klein stadje in Louisiana, aan het einde van de jaren 50. Dani, een meisje van veertien, heeft behoefte aan een zekere onafhankelijkheid. Haar ouders geven haar ook dat stukje vrijheid. De moeder van Dani kan immers elke dag bevallen. Dani heeft een nauwe band met haar oudere zus Maureen, een 17-jarige tiener die het hoofd van vele jongens op hol doet slaan. Op een dag krijgen ze nieuwe buren: Marie Foster met haar zeventienjarige zoon Court. Dani is verkikkerd op Court. Tot op de dag dat Court verliefd wordt op Maureen.

Danielle "Dani" Trant

saske

mooie film

avatar van ItaliaLatinaMche

ItaliaLatinaMche

Ik vond het een mooie film. Vond het erg leuk om als reese fan te kijken naar een film waar ze nog zo jong is. 4 sterren.

avatar van scorsese

Eerste film van Reese Witherspoon. Zag deze film ook voor het eerst in 1991. Toen kon je al meteen zien dat Reese 'het' gewoon heeft. Wat een ontwapenende rol zet ze hier neer.

avatar van mikey

mikey

Kleine reese is verliefd op haar buurjongen. Maar die ziet haar oudere en wat rijpere zus wel zitten en gelijk heeft ie. ook veel romantische plaatjes over het amerikaanse boerenleven. Een hard maar eerlijk leven! 2.5

Channa84

Mijn favoriete film!! Zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Mooie, ontroerende film!! Goed geacteerd ook.....ik heb een traantje weggepinkt;-) Een 4.

avatar van Bonemans

Bonemans

Idd mooi drama, maar niet bijzonder of uniek in zijn genre. Beetje recht- toe-recht-aan verhaal over twee zusjes die beide verliefd worden op dezelfde buurjongen.

Het klinkt een beetje vreemd maar, hoewel het verhaal aan tempo ontbeert, gebeurt er toch wel veel (en echt één en al drama!). Misschien is dit juist wel een pluspunt. 3 verdiende sterren!

avatar van J.Bell

J.Bell

Prachtig deze film.

helaas kan ik hem hier in de buurt niet meer krijgen, ik zou hem graag nog eens willen zien.

***,5

avatar van taxi driver

taxi driver

Weet iemand misschien waar deze te krijgen is, ik zoek hem al zo lang. alvast bedankt

Channa84

Ik heb deze film op dvd. En ik heb 'm via Ebay gekocht. In de winkel is hij helaas niet te krijgen.

avatar van tsjidde

tsjidde

Channa84 schreef:

Hoezo nergens te krijgen?

Channa84

Als je naar FreeRecordShop gaat hebben z'n niet te koop. Via internet is de dvd wel te koop. Gelukkig. Want kan de film nu kijken wanneer ik wil.

avatar van Purmerend

Purmerend

Bijna alles van het "gewone" leven gebeurt in deze film. Prachtige natuur en met Elvis! 3*

avatar van otherfool

otherfool

Mulligan's laatste film is een mooi geschoten tearjerker dat net niet overtuigend genoeg is om je echt bij te blijven. Grappig om Witherspoon zo jong te zien. 2,5*.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Zopas gekocht voor 8 EUR in MediaMarket. Prachtige romantische film. Een aangrijpend drama over tienerliefde. Over de drempel tussen jeugd en volwassenheid. En nu maar hopen dat Mulligan's "SUMMER OF 42" binnenkort ook verkrijgbaar is, want die is minstens even goed.

4.5 sterren voor MAN IN THE MOON.

avatar van niethie

niethie

Inderdaad een erg mooi coming of age drama, waar de gevoelens van de tieners goed weergeven worden. Het verhaaltje is inderdaad niet zo erg bijzonder, maar toch is het heel aardig uitgewerkt. Erg leuk om zo'n jonge witherspoon te zien (je kon al duidenlijk zien dat ze talent had, en ze was hier al een klein natuurtalentje). Voor de rest heel erg mooie natuuropnames en prachtig gebruik van kleur. Kortom een mooi filmpje, die lekker wegkeek en me nergens verveelt heeft.

3,5 sterren

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie sublieme liefdesfilm, wat was ze nog jong die Witherspoon. Dit is ook 1 van de beste romantische films.

avatar van kanjertje

kanjertje

Eindelijk heb ik deze te pakken gekregen en kunnen bekijken.

En 'k moet zeggen dat het echt de moeite waarde was.

De eerste film waar de pîepjonge (14-15j) Reese Witherspoon in meespeelde is echt een aangrijpend meeslepend en romantisch drama.

Sterke acteerprestaties van zowat iedereen.

4,5

avatar van soom

soom

Ik wil en wou deze film erg graag nog eens zien. En op vakantie in België (Bredene) kwam 'ie zomaar voorbij op de televisie. Dat zouden ze in Nederland eens moeten doen, vind ik.

Ik kon me niet veel meer van deze film herinneren, behalve dan het einde, en de reactie van de oudste zus daarop. Man in the Moon is ongelooflijk teder, echt een film over een mooie eerste verliefdheid. Reese is sinds Man in the Moon natuurlijk gegroeid als actrice (bewijs daarvan staat in mijn top 10), maar een mooiere en schattigere tieneractrice is nauwelijks meer voor te stellen. Net als Drew één van de schattigste kindsterretjes zal blijven voor mij, dankzij E.T.

Met recht 4,5*.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

een fantastische prent, ik heb hem onlangs voor een prijsje gevonden en hem nog eens herbekeken en meteen nam hij me terug mee.

avatar van rep_robert

Soms iets te zoet, maar over het algemeen kan ik heerlijk genieten van films als dit. Het platteland leventje in Amerika wordt heerlijk weergegeven, een omgeving waar ik in films wel van houd.

Tel daarbij een heerlijke Witherspoon plus aardige karakterontwikkelingen op en je hebt een leuke coming of age film.

avatar van Movsin

Movsin

Romantisch-dramatische film waarbij elementen als sentimentalitiet, familietrots, correctheid en eerste liefdeservaringen uit Robert Mulligan's "To kill a Mockingbird" en "Summer of '42" best herkenbaar terugkeren.

Filmisch best geslaagd, erg duidelijk en evenwichtig opgebouwd met goede acting.

Knap debuut van Reese Whiterspoon, die ondertussen al wel een mooi palmares bezit.

avatar van melvddonk

melvddonk

‘If I do what I feel, I'll burst into million pieces and go flyin' the space’

Het filmpje begint allemaal heel erg rustig, met een fijn boerenlandssfeertje, en er gebeurd in het begin vrij weinig. Je krijgt ruim de tijd om kennis te maken met de personages, die niet heel boeiend zijn. Het leek een beetje een standaard tienerliefde-verhaaltje te worden en het was allemaal niet echt verrassend. Toch komt daar op een gegeven moment verandering in als zich ook andere problemen voor gaan doen.

De kleine Whiterspoon doet het erg leuk. Haar personage doet me een beetje aan mezelf denken op die leeftijd. Een crush op een oudere jongen, impulsiviteit, naïviteit en thuis niet alle regels even serieus nemen.

De muziek was een tegenvaller. Alles werd hierdoor een beetje te melodramatisch, wat erg jammer was. Sommige dingen hadden van mij ook iets subtieler gemogen. Het einde vond ik veel te zoet en dat had ik liever anders gezien.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Absoluut slecht.

Witherspoon deed het wel oké en de romantiek was niet al te klef, daar is het beste dan ook mee gezegd. Tijd/plaats waarin dit zich afspeelt vind ik absoluut onboeiend, boerenleven, ouderwetse waarden. De stukken drama zijn vreselijk cliché, over-sentimenteel en melodramatisch. Enige vorm van subtiliteit ontbreekt en sowieso is de muziek erg slecht.

Ik wilde nog een ster geven omdat ik in het eerste kwartier nog zo naïef valse hoop koesterde dat het niet zou verlopen zoals het verliep. Echter waren de laatste tien minuten wel zó vreselijk. Dat wijze geneuzel, brrr.

avatar van The One Ring

The One Ring

Op zich geen slechte film. Het is allemaal gewoon prima uitgewerkt, met voornamelijk geloofwaardige karakterontwikkelingen en overtuigende acteurs. De relatie tussen Court en Maureen had wat beter uitgewerkt kunnen worden dan slechts een handvol scènes die meer om lust dan om liefde draaien, maar dat is ook de enige concrete kritiek die ik erop weet te geven.

Het probleem is vooral dat dit verhaal me al niet heel erg aanspreekt en dat de uitwerking ook niet bijzonder genoeg is om daar verandering in te brengen. Ik ben al geen fan van verhalen over puberliefdes, want ik hou niet van die aanstellerij die er vaak bij komt kijken en voor mij wordt het er niet beter op als het in een voornamelijk brave vertelling (m.u.v. de scène waarin de vader de dochter slaat en de dood van Court) met enkele volkswijsheden wordt verpakt. Ik kan me voorstellen dat mensen dit wel leuk vinden en voor diegenen is dit waarschijnlijk een goede film, maar mij deed het gewoon weinig.

avatar van BBarbie

BBarbie

Net als in een paar van zijn andere films weet regisseur Robert Mulligan een prima tijdsbeeld te schetsen van het rauwe plattelandsleven in het altijd wat broeierige zuiden van Amerika, dat dient als achtergrond voor dit sterk geschreven romantische drama.

Boeiend en goed geacteerd, met een verrassend goed debuut van de piepkleine Reese Witherspoon. Ook Emily Warfield zet een heel aardige rol neer. Vreemd dat haar filmcarrière nooit echt van de grond gekomen is.

avatar van brief encounter

brief encounter

Prachtige film met een ontroerend mooie Reese. Vertoont overeenkomsten met Summer of 42. In beide films zit het Ferne Geliebte-motief en ook het element dat de hoofdrolspelers voor altijd anders in de liefde zullen staan. Staat in mijn top 10!

avatar van 93.9

93.9

Zeer traditionele film, maar desondanks niet onaardig. Net een voldoede.

avatar van coumi

coumi

Wat overgewaardeerd in de beschouwingen hierboven. Mierzoet verhaal, een soort ode aan de bewoners van het platteland zoals ze in de jaren tachtig en negentig wel vaker werden gemaakt. Dankzij Witherspoon, die in deze debuutrol werkelijk van het scherm afspat, lijkt het allemaal wat meer dan het is.

Niveau van een redelijke tv-film, niet meer of niet minder.

avatar van Bakshi

Bakshi

coumi schreef:

Niveau van een redelijke tv-film, niet meer of niet minder.

Juist.