• 9.374.245 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Nick Moran

Met onder meer: Natascha McElhone, Rupert Friend en Ioan Gruffudd

Plot The Kid

"When you have nothing to lose, you have everything to fight for."

Kevin Lewis had nooit een kans. Opgegroeid in een door armoede geteisterde buurt in Londen, geslagen en uitgehongerd door zijn ouders, gepest op school en in de steek gelaten door de sociale diensten, is het nooit het leven geweest dat hij wilde leiden. Zelfs nadat hij in de zorg werd geplaatst, bevond hij zich op de straten in een criminele onderwereld, die hem kende als 'The Kid'. Toch overleeft Kevin en besluit zijn leven beter te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

Aardig drama maar echt imponeren kon de film me eigenlijk niet. Natuurlijk heeft hij een lange tijd een rot leven gehad maar op het einde kwam het weer allemaal goed. Beetje cliché dus, ik had liever een ander einde gezien.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Goede verfilming van het gelijknamige boek. In het middendeel verliest de film even zijn tempo, maar gelukkig trekt dat in het laatste deel weer bij. Kevin wordt uitstekend en geloofwaardig vertolkt door de mij onbekende Rupert Friend. Natascha McElhone speelt op een huiveringwekkende manier de moeder van Kevin. Dat zo'n mooie vrouw zo'n lelijke personage kan spelen.... Bij de overige personages ontbreekt soms de diepgang, maar misschien is dat gezien de lengte van de film versus het aantal personages ook wel wat veel gevraagd. De muziek is top.

Theunissen schreef:

Natuurlijk loopt het goed af. De hoofdpersoon is uiteindelijk de schrijver van het (autobiografische) boek waarnaar de film is gemaakt.

avatar van stinissen

Koude en kille film over verdriet en pijn van een kind erg rauw geschoten , een echte band met het karakter kreeg ik niet daar vond ik de film te oppervlakkig voor.

avatar van Fortune

Fortune

Aangrijpende film maar niet de topper die ik verwacht had.

Er word wel geweldig geacteerd door iedereen, door de jongens die Kevin spelen maar ook de moeder en vader van hem.

Er zitten een aantal scenes in die aardig gefilmd zijn maar kan niet zeggen dat ik onder de indruk ben.

Het verhaal zelf is misschien wel aangrijpender omdat het echt gebeurd is en omdat je ook echt medelijden krijgt met Kevin en al het leed dat hij over zich heen krijgt.

Goed filmpje maar niet voor herhaling vatbaar.

3.5

avatar van zxstyle

zxstyle

Deze film heb ik laatst bekeken, maar ben er niet stuk van.
Hoewel ik normaal gesproken dramas vaak geniaal vind, vond ik deze enigzins tegenvallen.
Wellicht kwam dat omdat de hoofdpersoon overdreven met zich liet sollen en zich liet gebruiken.

Wat wel verassend is, is dat je in het begin van de film het idee hebt, dat je met een junkie van doen hebt. Maar naarmate de film vordert verdwijnt dit.

Verder vond ik deze film weinig origineel ten opzichte van andere verhalen waarin de hoofdpersoon zich probeert omhoog te werken vanuit niets. Daarom 3*