• 9.371.621 stemmen

Geregisseerd door: Ian Clark

Met onder meer: Alex Reid, Chris Larkin en Steve Evets

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Facility

"One new drug. Seven volunteers. Seventeen hours of hell."

Elk jaar worden er in het Verenigd Koninkrijk 1200 medische proeven op mensen gehouden. De meeste proeven zijn cruciaal in de strijd tegen virussen. Het gaat maar zelden mis. In 2010 werden proeven met een nieuw medicijn genaamd Pro-9 gehouden. Acht vrijwilligers zullen voor hun leven moeten vechten als de proef volledig uit de hand loopt.

Adam Shawcross

Katie Strong

Arif Lokesh

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Cool. Guinea Pigs zijn eigenlijk altijd leuk, benieuwd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Heeft dit iets te maken met de beruchte Japanse serie?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Het is geen vervolg oid. Volgens mij hebben ze ook weinig met elkaar te maken, maar geeft ook niet, guinea pigs zijn gewoon fun!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

The Facility kwam ik eigenlijk bij toeval tegen want ik had er nergens nog niks over gehoord en aangezien ik wel graag een horror film kijk op z'n tijd dacht ik,toch maar even checken.

Het is nou niet bepaald een film die het van de gruwelijke scenes moet hebben wat toch vaak het geval is bij horror films, maar ik vond het toch goed te doen. Ik zal verder niks verklappen van de film maar als je hierboven het verhaal leest dan kun je zelf wel invullen wat er gaat gebeuren. Het is geen hoogvlieger The Facility en het aprubt eind vind ik persoonlijk nog de grootste teleurstelling.

avatar van cor1946

cor1946

redelijke film, met veel bloed. Is waar gebeurd zeggen ze

avatar van stinissen

Britse B- Horror de verrassend goed op de been blijft en lekker weg kijkt en de aandacht goed weet vast te houden. Het verhaal kennen we nu wel maar desondanks is de The Facility (2012) geen mislukking geworden , dat het op feiten is gebaseerd verbaast me niets de farmaceutische industrie is een letterlijk een ziek wereldje . Kortom een voldoende dus 3*

YouTube - The Facility (2012) - Official Trailer [HD]

avatar van Elineloves

Elineloves

Best oke.

Voor een B-film is het goed te doen. De personages zijn een tikkeltje oppervlakkig (Maargoed, wat verwacht je) maar het acteerwerk is solide. De spanning wordt aardig opgebouwd en ook wel vastgehouden. Dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd maakt de sfeer nog iets sterker. Naar het einde toe zwakt het wel steeds meer af, maar je blijft benieuwd naar de ontknoping. Hoewel je niet aan het gevoel ontsnapt dat er 'meer' uitgehaald had kunnen worden, is het wel nog steeds beter dan andere formulewerkjes.

avatar van Noodless

Noodless

Tegenvallend op verschillende vlakken, desondanks is het gezien dat het verhaal op ware feiten berust eigenlijk verontrustend en niet verrassend dat zoiets gebeurt.

Maar de uitwerking viel me wat tegen. Het verhaal wist me niet zo te boeien en de personages zijn vrij vlak en niet echt interessant. Qua horror is het maar magertjes, maar daar reken ik de film niet op af gezien de gebeurtenissen die zich zouden hebben plaats gevonden.

Echt spannend wordt het op geen enkel moment. Ik heb vorige jaren een betere film gezien met ongeveer hetzelfde concept ( en die beter was ), maar de titel ontglipt me op het moment. 4/10

avatar van K. V.

K. V.

'k vond dat de film goed begon, maar 'k vond dat hij hoe verder de film evolueerde, hoe minder hij me kon boeien. 'k had het ook wel wat spannender verwacht.

De cast deed het niet slecht en kwam wel overtuigend over ondanks dat er niemand bekend mee deed. Visueel was er ook niks op aan te merken.

Tja, ondanks de korte speelduur ben 'k niet zo onder de indruk van deze film. Een beetje een gemiste kans.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Doorsnee Brits thrillertje. Oftewel: kleurloos. Het is jammer dat er niet meer werd gefocust op het body-horror aspect in plaats van dat eeuwige gejammer over het hoe-en-wat-nu?! Die zombie-achtige state of mind waarin de slachtoffers belanden had namelijk best wat potentieel en lelijk geschoten is het absoluut niet.

avatar van jordandejong

jordandejong

Enorm ondergewaardeerd Brits topwerkje!

The Facility kent een vrij rustige opbouw maar door de bijna documentaire achtige manier van filmen blijf je geboeid. Na 20 minuten, die voorbij vliegen, heb je uiteindelijk alleen nog maar zitten kijken naar 7 mensen die om de beurt een injectie krijgen. Niks bijzonders dus, maar op een of andere manier blijft de aandacht er toch bij.

Enkele uren na de injecties slaat de vlam in de pan. Meerdere testpersonen krijgen vreemde bijwerkingen wat er uiteindelijk tot leidt dat ze een soort van hondsdol worden en aan het moorden slaan. De spanning is op sommige momenten ongekend. Ian Clark maakte optimaal gebruik van de duistere gangen in het verlaten ziekenhuis en de sfeer is om van te smullen. Verwacht geen gore fest, al zit er wel hele aardige make-up effecten tussen. The Facility richt zich meer op sfeer en pure spanning.

Veel van deze spanning wordt gecreëerd door geluid. Door middel van gillende mensen of andere galmende geluiden op de donkere, stille gangen wordt vaak heerlijk de spanning opgebouwd. Daarnaast ook nog een paar puike schrikeffecten (De scene met die flitsende fototoestel ).

Een ander pluspunt zijn de realistische characters. Je hebt werkelijk het idee dat je naar ''echte'' mensen zit te kijken die dit overkomt. Dat komt mede door het absoluut prima acteerwerk van de acteurs. Zeker Steve Evets als Morty was tof om te zien.

Dat ''Based on Real Events'' moeten we maar even aan ons voorbij laten gaan neem ik aan? Op internet kan ik niks vinden over dit soort ''experimentjes'' die fout gaan.

Anyway, top werkje dus die zowel hier op MM als op IMDB gruwelijk ondergewaardeerd is.

avatar van bjerik76

bjerik76

tegenvaller, vooral die zeer slimme zwerver/werkloze man wekte irritatie en kwam ongeloofwaardig over.

Verder uiteraard een bangerik, puber en allerlei soorten types die meededen.

het eind was wel heel erg simpel afgerond...

avatar van Boeikens

Boeikens

De recentere After Affect vind ik beter.

Deze heeft wel een redelijke sfeeropbouw maar is me verder net iets te traag en te braaf. Eerder thrillertje dan horror.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ben niet zo onder de indruk van deze film, had er wel wat meer van verwacht.

avatar van lang pee

lang pee

Was geen oscar winnaar, maar ondanks de zeer slechte beoordelingen vond ik het toch een leuk weekendfilmpje...