• 9.371.622 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Justin McConnell

Met onder meer: John Fantasia, Steve Vieira en Anna Ross

Plot The Collapsed

"As our world ends, their nightmare begins."

Het einde van de wereld nadert. Een gezin dat bestaat uit vier personen probeert te overleven en besluit terug te gaan naar het plattelandsdorpje Dover's Bend, waar ze ooit woonden. Om in leven te blijven moeten ze zo ver mogelijk uit de buurt blijven van andere mensen en ze besluiten door het bos te gaan. Ze ontdekken dat er naast het gevaar dat andere overlevenden voor hen kunnen betekenen, een nog veel erger gevaar om de hoek loert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Scott Weaver

avatar van beegie

beegie

ze zijn er veel slechter 3* vind ik te veel een 6-

avatar van stinissen

Leuk gegeven maar verder zeer matig.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hoopte een beetje op een verhaal á la The Walking Dead na het lezen van het plot, maar helaas. Acteerwerk is inderdaad erg pover, het script rammelt en de spanningsopbouw.. tsja, die was er eigenlijk niet. Af en toe gebeurde er iets maar dat was niet echt boeiend. Had inderdaad meer in gezeten kunnen hebben, maar de voorspelbaarheid en de clichés doet de film de das om. Low budget hoeft niet slecht te zijn, maar in dit geval was het niet al te best. Het is geen complete bagger, maar ook niet goed te noemen.

Als je een bomen- of wandel liefhebber bent kom je in ieder geval wel aan je trekken, genoeg shots daarvan. Voor mij zelfs op het vermoeiende af.

Te goedkoop.

Het idee en de opzet waren op zich wel goed. Je weet als kijker niks en het enige wat je doet is een gezinnetje volgen doorheen een verlaten wereld. Langzaamaan komen er wat hintjes, maar die vormen eigenlijk nooit een echt geheel. Alles is er dus om een sterk mysterie neer te zetten.

Maar het acteerwerk is pover. Sommige personages zien er iets "te" realistisch uit, zoals die moeder. Zo'n vrouw die in de rij voor je in de supermarkt zou kunnen staan. Echt goed acteren kunnen de 4 ook niet.

Visueel ook erg matig, al poogt McConnell er af en toe wat sfeer in te gooien met links en rechts een aardig natuurbeeld. Soundtrack is zwak, soms bijna grappig terwijl de film daar niet echt om vraagt.

Duidelijke no-budget, en dan brengt McConnell het er eigenlijk nog redelijk vanaf, maar goed is het allerminst.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Dit gaat echt helemaal nergens over.

avatar van Draconian

Draconian

Deze kun je inderdaad overslaan. Versneld gekeken. Wat een troep.

avatar van Boeikens

Boeikens

Echt 3X niets.

Geen spanning, geen sfeer, geen verhaal...

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Slapeloze nacht , dus dacht ik : laten we maar eens een film kijken die vrouwlief zeker niet wil kijken ... euh ik had beter ook niet gekeken

Er was een begin en een einde en daar heb je het ook mee gehad. Absurd moment in de film : 4 leden van een familie op een panische vlucht voor weet ik veel wat omdat weet ik veel wat met de wereld is gebeurd, struikelend en angstig rennend door de bossen. En dan heeft de dochter 10 minuutjes privacy nodig ... OM HAAR BENEN TE SCHEREN LOL

Dat sloeg bij mij alles. Flutfilm van het jaar dus !

Een halve ster ter ere van de crew om dit door te staan

avatar van Phantasm

Phantasm

Rammelende scriptopbouw en verder gebeurt er niet zo veel. Gewoon saai over het geheel.