• 9.162.932 stemmen

Geregisseerd door: Michael Schultz

Met onder meer: Taimak, Vanity en Christopher Murney

Releasedatum: 18 juli 1985

Plot The Last Dragon

"His family thinks he's crazy. His enemies think he's no challenge. But she knows he's THE LAST DRAGON."

Een zwart martial-arts talent, is zo bezeten van zijn hobby dat hij zich precies kleedt en zich precies zo gedraagt als wat hij denkt dat de Chinese traditie is. Hij wordt verliefd op een sexy zangeres, maar gangsters verstoren hun leventje wanneer een crimineel zijn eigen zangeresje wil promoten ten koste van alles.

Leroy Green

Daddy Green

Johnny Yu

avatar van tattoobob

tattoobob

GEWELDIG...........brengt zoveel herinneringen op!!!!!!!!

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Vooralsnog alleen officieel op regio 1 te verkrijgen. De raadselen in de wereld blijven groot.

avatar van Poeha

Poeha

Toch altijd wel een leuke B-film gevonden met een prettig ogende Vanity

Helaas is zij gisteren overleden. Tja ze heeft ook niet bepaald een rustige levensstijl gehad.

avatar van scorsese

Redelijke film over een karate leerling die op zoek gaat naar een meester. Niet bepaald een standaard karate-film, maar een nogal bonte mix van actie, muziek, romantiek en komedie. Wel een simpel verhaaltje. Een kleurrijke jaren 80 aankleding (de outfits en de muziek). Het kijkt verder wel gemakkelijk weg.

avatar van Lebarron

Lebarron

The Last Dragon is a kungfu movie with soul! Hij gaat over de Afro-Amerikaanse jongen Leroy Green (Taimak) uit Harlem. Leroy is een kung-fu-expert die leeft volgens de Chinese tradities en zich ook zo kleed gelijk aan zijn idool Bruce Lee. Leroy is echter niet de enige martial arts expert in Harlem. De straten van Harlem worden onvelig gemaakt door de arrogante karate-expert Sho' Nuff (Julius Carry) en zijn bende. Sho'Nuff noemt zich dan ook The Shogun of Harlem. Sho'Nuff wil Leroy uitdagen voor een gevecht maar dat is tegen diens erecode in. De zaken worden nog complexer wanneer Leroy bij toeval de bekende VeeJay, Laura Charles(Vanity) uit de klauwen van wat Goons redt die ingehuurd zijn door een louche platenproducent om Laura onder druk te zetten omdat ze weigert de plaat van zijn talentloze vriendin te pluggen.

Geweldig is de film niet daar is het verhaal te ongeloofwaardig voor en de komedie te flauw. Berry Gordy heeft duidelijk meer verstand van soulmuziek dan kung fufilms. Toch is de film erg vermakelijk want hij biedt voldoende actie en entertainment om de kijker tot het eind geboeid te houden. Taimak Guariello is goed gecast als de introverte maar gedisciplineerde Leroy. Zangeres Vanity is in deze film op haar mooist, Sho'Nuff is een weirde villain en de film is tevens een mooi tribute aan Bruce Lee. Door dit alles heeft hij een cultstatus verworven. Ik heb hem in mijn pre-teen years vaak gekeken omdat ik een groot Bruce Lee fan ben maar destijds ook een pre-teen crush op Vanity had. Vanity (Denise Matthews) was destijds een prachtige, exotische schoonheid. In de early '80's timmerde ze al aan de weg als actrice onder de naam D.D. Winters in b-films als Tanya's Island tot Prince ontdekte dat ze kon zingen. Hij formeerde de groep Vanity 6 waarvan zij de leadsinger was. Hun bekendste hit was Nasty Girl. Door haar zangcarrière steeg haar bekendheid en kreeg haar acteercarrière ook een boost. Ze kreeg rollen in films als 52 Pick Up, Action Jackson en deze Last Dragon. Helaas raakte ze in de '80's ook verslaafd aan crack. Eind jaren '90 kickte ze af en brak met de showbiz. Ze werd een born again Christian en verdween volledig in de anonimiteit tot ze in 2016 is overleden op 57 jarige leeftijd vanwege de lichamelijke schade die gevolg waren van haar jarenlange crackverslaving. Veel te vroeg natuurlijk.

The Last Dragon is een sympathieke actie-komedie die bestemd is voor een jeugdige doelgroep. Hij krijgt van mij 3,5* voornamelijk omdat het jeugdsentiment is.

avatar van Basto

Basto

Zag m ooit in de nachtvoorstelling ergens halverwege de jaren 80. Vond het toen een vreselijke prul. Had er ook mee te maken dat dit een filmpje was dat probeerde te cashen op het succes van films als Karate Kid, Purple Rain en Electric Boogaloo. En daarnaast is de film natuurlijk ook van zeer bedenkelijk niveau.

Maar goed, kon de blu ray in de aanbieding voor weinig op de kop tikken en de trailer had een hoog camp gehalte. Dus dacht, laat ik het een kans geven.

En ja, het is nog steeds heel slecht. Maar ook een erg idioot over the top 80’s product. Eigenlijk best vermakelijk. Verhoogd naar 3*

avatar van teigertje

teigertje

Een van de aller beste, en zeer speciale eighties film.

In het rijtje van de tijdloze en meest sfeervolle films gemaakt.

De hoofdrol spelers zijn uitmuntend leuk in deze tijdloze magnifieke film.

En de herinneringen aan deze classic zijn onbetaalbaar.

Een feel good movie van de bovenste plank.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Am I the meanest?

Am I the prettiest?

Am I the baddest mofo low down around this town?

Well who am I?

Who am I?

I can’t hear you…

Sho’nuff!!!

Deze martial arts cult klassieker herzien op 4K met dolby atmos. De prachtige muziek komt nu nog beter tot z’n recht.

Wij hadden deze vroeger op vhs, een opgenomen (geknipte) tv versie incl reclame. Pas jaren later toen ik de bluray kocht kwam ik erachter dat deze veel langer was, ik gok zomaar 10min.

Tijdloze film vol jeugdsentiment die ik kan blijven kijken. Alleen al de scene in de dojo als de leerlingen aan het sparren zijn. Achterin de zaal hoor je al die Bruce Lee geluiden, en dan maken we kennis met Johnny Yu: “Give ‘em a little move, a little scream and lotsa attitude. Check this out.” Krijgt meteen een trap voor z’n muil. Prachtig

Debuutrol voor de toen 19 jarige Taimak.

In de Disney animatie film Raya and the Last Dragon zegt Sisu: ‘I got the glow’, a shout out naar deze film.

Met een budget van ong 10mil haalde de film 33mil binnen.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

teigertje schreef:

Een van de aller beste, en zeer speciale eighties film.

In het rijtje van de tijdloze en meest sfeervolle films gemaakt.

De hoofdrol spelers zijn uitmuntend leuk in deze tijdloze magnifieke film.

En de herinneringen aan deze classic zijn onbetaalbaar.

Een feel good movie van de bovenste plank.

Helemaal mee eens! Film word helaas door een hoop mensen ondergewaardeerd en verdiend meer credits.

avatar van teigertje

teigertje

80&90’s Nostalgia schreef:

Am I the meanest?

Am I the prettiest?

Am I the baddest mofo low down around this town?

Well who am I?

Who am I?

I can’t hear you…

Sho’nuff!!!

Debuutrol voor de toen 19 jarige Taimak.

Met een budget van ong 10mil haalde de film 33mil binnen.

Ja legendarische eighties film.

Hoog bij mijn meest favorieten.

Zulke mooie herinneringen aan.

Om je gek, te lachen.

Sho'nuff !!