• 9.379.055 stemmen

Unknown (2011)

Mystery / Thriller | 113 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Frankrijk / Canada / Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jaume Collet-Serra

Met onder meer: Liam Neeson, Diane Kruger en January Jones

Gesproken taal: Engels, Duits, Turks en Arabisch

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Unknown

"Take Back Your Life"

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?

Dr. Martin Harris

Elizabeth Harris

Ernst Jürgen

Professor Leo Bressler

Herr Strauss

avatar van Zinema

Geen buil.

Een verloren geheugen wekt al decennia mysterieuze filmpjes op die zich prima laten mengen met het thrillergenre. Vele beroemde regisseurs hebben met succes dit thema ingevuld, maar vaak met meer suspense en minder voorspelbaarheid dan deze enigszins onderhoudende thriller heeft te bieden. De zijplotjes lijken er soms bij de haren te zijn meegesleept en een en ander ligt er soms iets te dik bovenop. Een echte buil vallen wordt moeilijk, maar de regisseur zijn andere kopie van een bekend thema pakte met Orphan qua huiverfactor net ietsje beter uit.

Redelijk.

avatar van Insignificance

Insignificance

Voor wie niet weet wat de Stasi was, Neeson geeft het even kort maar krachtig aan. En zo staat de modus wel vaker op uitleggen of bijsturen en helaas beduidend minder op stroomlijnen. Het wordt zowaar genant de ene plotseling iets over Bosnië krijst, waarna de ander maar besluit om een code te kraken. Ja, je moet wat in zo'n drukke club.

Tegen die tijd is deze Unknown allang in uitzichtloze sferen beland. Elke vorm van intrige wordt al meteen de nek omgedraaid door de droevige manier waarop de indentiteitsdiefstal duidelijk wordt. Neeson, en hij is niet de enige, staat zich (weer) belachelijk te maken met even stroeve als infantiele dialogen en een intensief rammelend scenario.

Ontmoetingen met Liz komen niet verder dan zielloos gekeuvel, het accentje van Kruger werkt vooral op de zenuwen en ook de inwisselbare actie weet nergens een enerverend vuistje te ballen. Typerend is een moment waarop er gevaar achter de ruitenwissers opdoemt. Best aardig, maar voordat je het door hebt, wordt er verder geknipt om dieper de afgrond in te sjezen.

Want hoe het nu werkelijk zit, boeit hoe langer hoe minder en uiteindelijk zelfs helemaal niks. Het wordt ook niet gaandeweg onthuld, nee, het wordt doodleuk opgelepeld door een ingevlogen karakter (die er daarna ook net zo gemakkelijk weer uitvliegt) en bedroevende flashbackjes in nota bene de finale. Lichte kost of niet, dit is vooral totaal niet te vreten.

avatar van Mirckje

Mirckje

Vooral het acteerwerk laat te wensen over in deze film. Daarnaast is het verhaal vaak ook te ongeloofwaardig om de spanning en het mysterie wat te verhogen.

Hoewel ik wel goed nieuwschierig werd gehouden naar wat de uitkomst zou zijn. Ook zag ik die niet aankomen wat best goed is, meestal zijn dat soort dingen voorspelbaar.

Aardige film al met al, maar lang niet bijzonder en sterk genoeg.

avatar van -GX.L

-GX.L

Voor mij niet voorspelbaar dus dat houdt de nieuwsgierigheid vast om verder te kijken wat er nou precies aan de hand is. Ook wat momenten die ik echt totaal niet had verwacht zoals anderen al hadden aangegeven de bom die alsnog afgaat.

Vond de puzzelstukjes beetje bij beetje best goed op zijn plek vallen.Toch vond ik het allemaal wat te langdradig. Misschien mijn ongeduld en nieuwsgierigheid.

Eén ding begrijp ik niet. Aan het eind hebben ze allebei een nieuw paspoort en heten ze beide Taylor van de achternaam. Dit zijn weer verzonnen namen toch? Is het een open eind, omdat ze samen vertrekken of zijn ze een een stel en is het eind goed al goed? Ik kom er nog niet helemaal uit. Maar allemaal samen toch wel redelijk goed.

Een 7.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een goed onderhouden film. De vaart zit er lekker in.
Echte actie scenes zitten er niet in (had ik wel verwacht gezien Liam de "nieuwe actieheld" wordt genoemd).
Acteerwerk is niet van iedereen even goed, maar voldoende om alles meer dan goed vol te kunnen houden.
Het verhaal is leuk om naar te kijken en kent een goede/leuke plotwending.
Het enige minpuntje van de film vind ik dat er een aantal dingen niet kloppen in de film, die gewoon fysiek niet mogelijk zijn. Voorbeeld: Martin en zijn voortvluchtige iligale vriendin vluchten uit het apartement, uit het raam kijkt de huurmoordenaar...Martin rijd met een rotvaart weg en nog een paar seconden later komt de huurmoordenaar hen achterna gezeten!!! Zo waren er nog een paar voorbeelden te noemen.
Was dit een groot nadeel?? Nee, ik vond van niet. Ik vermoed niet dat ieder dit zal opvallen gezien de vaart die de film kent.
Kortom, een lekkere wegkijk film die je wel eens gezien moet hebben.
Van mij een ruime voldoende. 3,5*

avatar van Spetie

Aardige film, waarbij vooral het eerste uur goed werkt.

Dat gedeelte van de film is het meest mysterieus en vraag je je soms af hoe alles nu precies in elkaar zit. Het tweede gedeelte van de film is een stukje minder, vooral omdat de film ook reeds diverse bereden paden bewandelt.

Veder bevat de film behoorlijk wat toevalligheden om echt goed te zijn. Toch is het allemaal behoorlijk onderhoudend en kent de film ook zeker zijn goede momenten. Neeson doet het prima en laat wederom zien in een film als deze zijn mannetje te kunnen staan. Kruger vond ik dan weer matig acteren, terwijl Bruno Ganz wel een mooie bijrol heeft.

Al met al geen slechte film, vermakelijk bij tijd en wijle, maar ook een film die je zo weer vergeten bent.

avatar van BBarbie

BBarbie

Spannend verhaal, waarin de regisseur in zijn enthousiasme nogal wat gaten laat vallen. De catastrofale incidenten waarbij Neeson en Kruger betrokken zijn (zoals in de parkeergarage en met de gestolen taxi) maken blijkbaar geen enkele indruk op de politie, want daar hebben zij blijkbaar totaal geen last van. Ook het slot, hoewel je dat van verre aan ziet komen, past eigenlijk niet erg bij de rest van het verhaal: een jonge vrouw, die zo maar een relatie begint met iemand, waarvan ze weet dat het een huurmoordenaar is?
Niettemin een zeer onderhoudende trhiller met mooie rollen van Liam Neeson, Diane Kruger en vooral Bruno Ganz.

avatar van blurp194

blurp194

Bloedstollend, spannend, en verrassend.

Het verhaal is op zich best goed - wel wat gezocht, en achteraf zitten er misschien wel wat rammeltjes aan, maar tijdens de film is het te spannend om je af te laten leiden door wat er misschien wel niet klopt. Het enige wat mij tijdens de film echt opviel was dat de Duitse hulpdiensten zo ontzettend efficient zijn - de sirenes komen al opzetten voordat de actiescene echt afgelopen is.

Diane Kruger staat bij mij nou beslist niet op het lijstje goede actrices, ik vind het een prachtige vrouw, maar voor haar acteren zou ik niet naar de film gaan. Tot nu - want hier laat ze echt wel wat zien. Liam Neeson ook - maar van hem verwacht ik dat ook wel. En dat geldt achteraf ook natuurlijk voor Bruno Ganz - waarvan me ruim halverwege de film pas duidelijk werd waarom ik hem nogal griezelig vind, ik herkende hem wel ietwat maar had zijn naam niet op de titelrol gezien. Dan krijg je zo'n effect van 'wie is dat ook alweer'. Nou, hem dus. Eng goed gespeeld weer, echt een topacteur - hij speelt hier heel anders weer dan in de rol waarvan we hem allemaal kennen.

Nog een paar spannende actiescenes moeten het verhaal dan als de aap uit de mouw is nog boeiend houden. Dat lukt eigenlijk maar net, en de uiteindelijke ontknoping is dan misschien net wat te makkelijk. Maar dat doet niet af aan dat het toch een leuke film blijft. Vakwerk.

avatar van Onslaught

Onslaught

Eindelijk weer een fijne actie thriller.

Ook ontzettend fijn om Liam Neeson in deze rol te zien.

Als actie en Thriller fan hoor je deze film dit jaar niet te missen.

avatar van booyo

booyo

Absoluut een vermakelijke film, maar niet bijzonder genoeg om het als topper te bestempelen. In het begin was het nog op aardig op weg naar die titel, ik werd helemaal in het verhaal gesleurd. Maar op een gegeven moment wordt het steeds meer popcorn actie en verliest het daardoor aan realisme en daardoor ook aan spanning. Waarom moeten er toch altijd van die auto achtervolgingen in dit soort films bijvoorbeeld? Maakt het allemaal weer zo standaard. Toch blijft het allemaal verre van vervelend, en de twist richting het einde vond ik toch verassend.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En alles wat je maar fout kan doen in een thriller gaat hier zo ongeveer mis: een plot dat we al tig keer zagen (amnesie, identity-theft ... u bedenkt het verhaaltje zelf wel even), oninteressant karakter als hoofdpersoon en de allergrootste fout die je in uberhaupt welk filmgenre nooit mag maken: de film is gewoon saai.
Paar aardige auto-achtervolgingen maar voor die 5 minuten hoef je ook niet te gaan kijken.
Opmerking: Wil de heer Bruno Ganz er voor waken niet (net als eerder Armin Mueller-Stahl) om maar iedere keer dat ze in een Hollywood-film een Duitser of Oost-Europeaan nodig hebben subiet maar op te komen draven...z'n sterfscene was hier zo ongeveer het dieptepunt van de film en dat voor een bijrol die echt helemaal niets toevoegt.
In de allerlaagste regionen van de 2011-film-produktie.

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Interessant mysterie, goede spanning en een leuke twist. Tot zover de positieve punten van deze film. Daartegenover staan echter de matige acteerprestaties, de onnodig onrealistische actiescenes en alle toevalligheden in de verhaallijn.

Al met al geen film om te onthouden. Ik twijfel tussen 2,5* en 3*, maar neig naar laatstgenoemde omdat de positieve aspecten toch iets zwaarder wegen. Interessant verhaal, maar er had veel meer mee gedaan kunnen worden mijns inziens.

avatar van schram101

schram101

Niet bijster origineel concept, maar wel een interessant concept. Helaas weet Unknow, ondanks dat ik de plotwending niet direct zag aankomen, niet boven de middelmaat uit te steken. Neeson staat op de automatische piloot en word ondergesneeuwd door Bruno Ganz, wat een held is die man toch!

Grootste minpunt van de film is toch het mysterie zelf, het is gewoonweg niet spannend genoeg over de hele speelduur te boeien. Het raakt nergens de ondergrens, maar is ook absoluut geen uitschieter.

Makkelijk kijkvoer dus, een echte aanrader is het niet te noemen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Gaat wel, deze thriller met een degelijke Neeson en Kruger. De Berlijnse winterse setting is een pluspunt, de rest eromheen is een beetje spannend, maar telkens had ik het gevoel te kijken naar iets wat vele malen vaker gedaan is.

avatar van K. V.

K. V.

'k wist niet direct wat te verwachten bij deze film, maar 'k ben aangenaam verrast door deze film.

Een intrigerend en spannend verhaal, met toch enkele verrassende wendingen die je tot het einde alert houden. Ook de cast kon me bekoren.

Zeker het bekijken waard.

avatar van flaphead

flaphead

de eerst helft van de film is ijzersterk; spanning, verrassing, verbazing en vooral geen idee hebbende waar je het zoeken moet qua plot. het is lang geleden dat ik een film zag waarbij ik zolang 'in het ongewisse' moest blijven.
echter gooit de film daarna haar eigen ruiten een beetje in; te snel achter wordt het 'dubbelganger'-zijnde ontkracht en bevestigd dat dat harris zijn identiteit klopt. hoewel je weet dat de film nog even duurt, krijg je al een gevoel van een einde. net te laat maakt de film een twist, waarmee het het laatste half uur vult. eigenlijk had het beter over de film verdeeld kunnen worden óf alles in het laatse kwartier.
ander minpuntje zijn de ongeloofwaardheden in het verhaal, die een kritische kijker (zoals ik) een beetje gaan irriteren. tuurlijk was die auto-achtervolging prachtig voor het beeld. en tuurlijk is het mooi voor het verhaal dat gina besluit een auto te stelen en achter harris aan te gaan en dan ook nog eens de 2 bad guys uit te schakelen. neh. persoonlijk blijf ik Neeson als hoofdrolspeler in een thriller/actie niet op zijn plek vinden (zoals in het tenenkrommende Taken), maar daar zal ik daarheen moeten leren kijken.

kortom, een goed te kijken actiethriller, die nog veel hogere ogen had kunnen gooien als het het niveau van de eerste helft vast had kunnen houden, maar je moet wel de 'slordigheden' voor lief nemen.

avatar van Lennert

Lennert

Interessante film die qua uiteindelijke twist toch net een beetje tegen valt. Verder op zicht geen probleem, want de cast is ijzersterk en de spanning zit er goed in.

Ik had persoonlijk toch liever iets meer gehad dan de twist van het feit dat Neeson een huurmoordenaar was die nu ineens wel goed is geworden na het ongeluk. Het maakt zijn motieven wat vreemd, in feite is hij gewoon de badguy die een verandering van gedachten heeft door een hersentrauma. Maar goed, het is allemaal mooi gefilmd en is behoorlijk onderhoudend. Neeson, Kruger en Ganz zijn erg goed, January Jones vind ik persoonlijk een vrij emotieloos actrice. Fijn filmpje voor een keer!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na Taken en The A-Team laat Neeson weer zijn kant als actieheld zien.

Unknown begon al meeslepend, om te beginnen vond ik de grauwe, besneeuwde shots van Berlijn alvast een prima decor voor dit verhaal. Neeson speelt dit keer dokter Martijn Harris die samen met zijn vrouw naar Berlijn gaat, maar aangekomen bij het Hotel moet hij noodgedwongen alleen terug naar het vliegveld om een vergeten koffer op te halen, waarnaar er een ongeluk gebeurd en vanaf dat moment mogen we weer eens kennis maken met een dijk van een thriller waarbij je weer erg benieuwt bent naar de oplossing van de Puzzle. Door het ongeluk raakt Harris in coma en na het ontwaken keert hij terug naar zijn vrouw, die hem niet schijnt te herkennen en een andere man zijn id schijnt overgenomen te hebben. Vanaf dat moment stort Harris zich in een paranoide en machteloze toestand en zal en moet weten wie hem erin heeft geluisd.

Al gouw word hij doelwit van een zooitje huurmoordenaars en krijgt hulp van de taxichauffeuse die hem gered heeft en vanaf dat ogenblik gaat de vaart er stevig in. Het word weer een soort Bourne achtige thriller, waarbij de actie/vecht en achtervolging-scenes sterk de loef af steken. De conclusie van het hele mysterie vond ik wel behoorlijk knap als blijkt dat Harris in Berlijn is voor een huurmoord en dat die hele gedoe rond zijn indentiteit al van te voren is gepland, alleen door geheugenverlies van dat ongeluk wist ie dat niet meer. Het verhaal slaat in het laatste kwart wel een graad of wat om. Verder waren de vrouwelijke rollen van January Jones en vooral Diana Kruger ook erg fijn. En het was ook weer leuk om Adian Quinn te zien na The Assignment.

En dat maakt van Unknown weer een erg genietbaar filmpje waar Neeson, na Taken er weer lekker tegen aan gaat. Mooie grauwe Berlijn-locaties, verrassende wendingen, actie. Niks mis mee. Nu Neeson pas tegen zijn 60ste nog een actieheld wil worden kan je ook maar zeggen: Je bent er eigenlijk nooit te oud voor.

avatar van Film Pegasus

Voor elke goeie rol die Liam Neeson speelt is er wel een film waarin hij totaal de mist ingaat. Unknown valt gelukkig in de 'goeie' categorie. Het verhaal deed me in eerste instantie denken aan de reeks Nowhere Man waarin een man naar de wc gaat, terugkomt en niemand hem nog kent. Z'n vrouw, z'n familie, z'n werk, ... Gaandeweg gaat Unknown een andere richting uit wat de film wel spannend houdt. De film is mooi gemaakt met enkele goeie acteerprestaties. Maar het wil nergens echt extra uitblinken als film. Het had allemaal net iets meer gemogen en ik miste de echte wow-momenten. Resultaat is een kwalitatief uitgewerkte thriller, maar het mist de frisse elementen om een echte topper te worden.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Dit is zeker een goede film om te bekijken. Het verhaal blijft vanaf het begin af aan spannend. Uiteindelijk blijkt het plot niet al te origineel te zijn maar dat mag de pret niet drukken want het blijft een spannend geheel. Ik heb al eens eerder een film of serie gezien waarin iemand met geheugenverlies een huurmoordenaar, spion of agent te zijn. Alleen weet ik hier helaas de titels niet meer van.

Desondanks blijft het spannend en word je ook voortdurend getrakteerd op mooie beelden. Het acteerwerk van Neeson is zoals altijd goed op pijl. Hij staat niet in mijn top 10 van favoriete acteurs maar hij doet het zeker niet slecht.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Degelijke film. Het is geen Taken, noch qua verhaal noch qua kwaliteit, maar zeker goed vermaak. Ik ben een redelijk gemakkelijk plot-slachtoffer (ik zit vaak mis qua voorspellingen) maar in dit geval raadde ik halverwege al hoe het zat, wat ik zelf wel jammer vond.

Desondanks zeker een aanrader binnen het mystery genre en dan met name het "who am I" genre. Zie ook: The Bourne Identity, North by Northwest en nog enkele anderen.

Concentreer je niet te zeer op het plot, want er is genoeg te zien. Spannende montage (maar niet te flashy), degelijk acteerwerk, sfeervolle sets. En als bonus een goeie Bruno Ganz als oud-spion die is blijven hangen in de koude oorlog. Nice!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Hap - slik - weg.

Na een matig openingskwartier wordt Unknown heel even een bovengemiddelde actiethriller. Helaas wordt het na een tijdje matig formulewerk. Het plot is niet wat ik ervan gehoopt had en alle spanning is na een tijdje dan ook weg. Rest een hoop onzin die hoogstens af en toe vermaakt.

Ik begin ook stilletjes aan uitgekeken te raken op Liam Neeson, althans op de rollen zoals hij die hier neerzet. Een Amerikaans accent past hem niet en emoties tonen en/of diepgang in zijn personages brengen (ook wel afhankelijk van het plot) lijkt ook geen sinecure.

In de bijrollen passeren nog een aantal bekende namen, al is enkel Bruno Ganz overtuigend. Diane Krüger en January Jones hebben niettemin andere troeven, ook wel leuk.

Verder kijkt Unknown redelijk weg, al is het visueel niet veel soeps, met zo'n ijzerachtige groenige filter als "specialeke". Auto-achtervolgingen zijn ook hier vrij saai: ongeïnspireerd in de actiechoreografie, zwak in beeld gebracht en vooral veel te lang.

2,5

avatar van frolunda

frolunda

Sterke en sfeervolle thriller die door het krampachtige einde nog bijna wordt verpest,Gelukkig redden de prima acteurs (Leeson,Ganz) en de stad Berlijn de film.

avatar van Leno

Leno

Spannende thriller in de lijn van Frantic. Het is lastig om de spanning erin te houden omdat vroeg of laat er een verklaring moet komen, en die meestal tegenvalt. Ook hier is dat niet het sterkste punt uit de film, toch blijft de film vermakelijk zij het niet erg geloofwaardig. De sterke setting draagt goed bij aan de spanning en de bijrolspelers mogen er ook zijn overigens.

avatar van Kondoro

Kondoro

Net op de tv gezien,

Erg mooie film, met een leuk verhaal waar je.ook nog eens bij moet na denken.

4.0

avatar van Decec

Decec

Een goede thriller/actie/mysterie film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Liam Neeson en Frank Langella spelen goed...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van scorsese

Aardige film waarin een dokter zich niet alles meer goed kan herinneren na een auto-ongeluk. Redelijk onderhoudend, maar de film wordt pas spannend als de ware identiteit duidelijk wordt. Helaas is dit pas ver over de helft van de film. Ook is het plot nogal vergezocht. Een aantal aardige auto-achtervolgingen door Berlijn en ook de cast doet het prima.

avatar van arno74

arno74

Een goede actiethriller, waarbij het verhaal duidelijk beter is uitgewerkt dan bij doorsnee actiefilms. De acteerprestaties zijn overtuigend, en de film weet ook de spanning vrij constant vast te houden.

Leuk ook om een Hollywoodproductie te zien die zich in Duitsland afspeelt. Ook de personages zijn interessant, o.a. de Duitse detective. De dialogen konden beter, maar dat mag de pret wat mij betreft niet drukken.

De film leent zich minder voor een tweede kijkbeurt, maar de eerste keer was zeker spannend.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Degelijke film met een interessant gegeven aan de basis. Hoe het gegeven vervolgens uitgewerkt zou worden is wat voor mij de film spannend maakte. Wie is Martin Harris? Het blijft een hele tijd gissen of Martin zelf heel erg in de war is of dat iedereen tegen hem samenspant - en zo ja, waarom. Het verhaal heeft een paar aardige wendingen en wordt nooit té ongeloofwaardig (voor een actiefilm dan) of te voorspelbaar.

Daarnaast is het fijn om een film eens buiten Amerika te zien afspelen, met Duitse personages die zowaar door Duitsers worden gespeeld (extra complimentje daarvoor). De meeste acteurs leveren goed werk (January Jones vond ik niet fantastisch, Bruno Ganz was daarentegen wel erg goed) en ook de sfeer zit er goed in. Ik vrees echter wel dat deze film de reputatie van Berlijn als grauwe stad alleen maar bevestigt. Hoewel het ook wel fijn is dat je niet het gevoel krijgt dat je naar een verkapte reclamespot zit te kijken.

Dit is een actiefilm zoals ik ze graag zie. Niet perfect, maar precies wat ik wil als ik zo'n film opzet. 3,5 ster.

avatar van Montorsi

Montorsi

Ramon K schreef:
[...]

Typisch Hollywood. De hoge score op MM is ook weer vreemd.

Vind ik nauwelijks vreemd te noemen. Snel, opgeklopt, mysterieus. Typisch filmpje dat dan zo rond de 3,5 scoort.

Verder wel eens met het voorgaande, maar vond hem nog minder. Neeson vond ik zelfs best slecht, maar dat zal wel komen omdat hij tegenwoordig vrijwel altijd in dit soort 'Taken'-rollen lijkt op te duiken. Gelukkig voor hem deed Kruger (die als Duitse in een half Duitse productie ineens een Bosnische speelt) het nog heel wat slechter.
Verder een flauw script, waar je wel een oogje links en rechts moet dichtknijpen. Een mega goeie geheim agent... die dan zo knullig zijn blijkbaar zeer belangrijke koffertje vergeet...

Zijn omslag is inderdaad wel heel gemakkelijk verlopen. Opzich kennen we dit wel uit vergelijkbare films als de Bourne-reeks, maar daar worden dit soort zaken toch wel iets subtieler en beter in het plot verwerkt. En sowieso moet je wel heel erg mee gaan wil je geloven dat iemand met geheugenverlies en (blijkbaar) louter de herinnering van het maken van een fotootje op een set zijn hele huwelijk invult. Waar is verder uit gebleken dat ze getrouwd zijn?? En sowieso is dat hele einde natuurlijk maar raar, hoe hij ineens allemaal valse paspoorten uit de lucht tovert...