• 9.378.508 stemmen

Unknown (2011)

Mystery / Thriller | 113 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Frankrijk / Canada / Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jaume Collet-Serra

Met onder meer: Liam Neeson, Diane Kruger en January Jones

Gesproken taal: Engels, Duits, Turks en Arabisch

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Unknown

"Take Back Your Life"

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?

Dr. Martin Harris

Elizabeth Harris

Ernst Jürgen

Professor Leo Bressler

Herr Strauss

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Dat wel, maar wat dit buiten Neeson met deze film te maken heeft...

avatar van gdebilde

gdebilde

een erg vermakelijke film waarbij je tot het einde geboeid blijft zitten waar het heen gaat.

avatar van cor1004

cor1004

goeie film vanaf het begin tot het einde

avatar van SamDekker

SamDekker

Deze film heeft me door een gedeelte van een lange vliegreis gesleept. Het heeft me zeker geboeid. De scene tussen Jurgen en die 'jarenlange vriend' van Martin Harris was wel onduidelijk; Wilde Jurgen nou die andere gast vergiftigen met cyanide maar dronk het zelf op, bewust of per ongeluk.. I dunno..

avatar van rotem

rotem

Liam Neeson is the 2011 "Steven Seagal", hahahaha.

Iig wel betere films en met Neeson in de hoofdrol ben je gegarandeerd van een goede film!

Aanrader!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

sofripa schreef:
Waar 'Taken' gaat over absolute controle gaat 'Unkown' over een volstrekt gebrek daaraan. Constante in deze is Liam Neeson.

Mjah, je zou het ook om kunnen draaien, in beide films gaat het over iemand die de controle verliest in eerst instantie, maar terug vecht en uiteindelijk de rollen omdraait. In die zin lijken ze weer meer op elkaar.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Taken is natuurlijk baas boven baas, maar dit is ook wel een aardige thriller.

avatar van 4Runner

4Runner

Fijne thriller, ik zag zelf de plotwending niet aankomen, bijzonder dat veel mensen deze film voorspelbaar vinden

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Vermakelijke film, geen hoogvlieger. Plot is redelijk onverwacht maar toch geen "wow, dus zo zit het" momenten. Zelfs het eind was goed te doen.
Leuk om ook Stockinger (Commissaris Rex) weer eens gezien te hebben.

Ohja ze deed er wel èrg lang over om bij die parkeergarage te komen en ze hoorde hem toevallig? Dat was wel ietsje te ver gezocht.

avatar van CarverS

CarverS

Aardige film, net een voldoende. Vond de rol van Leeson niet super. Heeft wel rollen gespeeld met meer overtuiging zoals in Taken en The Other Man. Als alles onder je voeten weg valt, ben je denk ik iets emotioneler dan dat hij speelde. Verder veel jatwerk uit de film van Matt Damon's The Bourne serie. Wel redelijk vermaakt, maar vond het eigenlijk geen moment spannend. Camerawerk van de aktiescenes had wel iets beter gekund.

avatar van Waku

Waku

Prima actie/thriller die lang het mysterie van onbekendheid weet vast te houden.

Maar ook nadat de indentiteit van Dr. Harris wordt ontrafeld blijft "Unknown" boeien.

Bijna 2 uur spannend vermaak met een degelijke Liam Neeson als Dr. Harris.

3.5*/4*

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Ik snap niet dat deze film voor 16 is!!!!!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Opzicht is het verhaal prima, maar de film bleef voor mij niet boeiend genoeg.

avatar van stappie

stappie

Redelijk goede film. De plot-twist kwam net op tijd want de flm stond op het punt langdradig te worden. Tot die plot-twist heb je wel het idee naar jatwerk van de Bourne-serie te kijken. Verder zorgt het sobere Berlijn een goede achtergrond voor deze film. Maakt het in ieder geval geen standaard Hollywood-film. 3.5*

avatar van dulcinea

dulcinea

Waku schreef:

Bijna 2 uur spannend vermaak met een degelijke Liam Neeson als Dr. Harris.

3.5*/4*

volledig mee akkoord! Twijfelde ook een beetje tussen 3,5 of 4 maar deze verdient eigenlijk gewoon 4 sterren.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Goede film. Liam Neeson is wel de juiste man voor dit soort rolletjes.

Beetje vergelijkbaar met Taken. Deze was ook zeer vermakelijk.

avatar van Monkey68

Monkey68

Sterke ouderwets spionage-achtige thriller met een hoog ''je voelt hem al aankomen'' gehalte maar dat is niet storend. Jatwerk is niet erg als het maar goed word uitgewerkt. Alles voldoende in deze film.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

Vermakelijke spionage film met spannende wendingen, voorspelbaar...misschien...toch leuk ingevuld op een redelijk originele manier...Het jatwerk van een Bourne film???die begrijp ik niet...daar is het stuntwerk, SE toch meer op de voorgrond...

avatar van jipt

jipt

Aardige film. Komt moeilijk op gang, maar vanaf het moment dat Langella's personage in beeld kwam werd het echt boeiend, helaas duurde de film toen nog maar een half uur. 3*

Snap de vergelijking die iedereen met Taken maakt niet, behalve Neeson.

avatar van DibeQue

DibeQue

Redelijke film, maar viel me wel wat tegen. Aardig wat saaie momenten gehad tijdens de film. Net een voldoende.

avatar van JEFFHANGSAROUND

JEFFHANGSAROUND

Redelijke actiefilm. Het houdt je geboeid tot het einde, maar de plotwending was wel te verwachten. De film toont veel gelijkenissen met The Bourne Trilogy, dus het verhaal is ook niet echt origineel.

avatar van JPTV

JPTV

Ik heb genoten van deze zeer vermakelijke en spannende film, en voor idereen die zogenaamd al na een paar minuten wist hoe dit zou aflopen... tjonge jonge wat flauw om dat te zeggen, ik heb er maar een woord voor: Zwets!

Interesant doen en uit je nek kletsen... Barnum effect, van de hoogmoedigen, oh dat dacht ik wel, wat ben ik toch goed... hahaha!

De film heeft heelijke wendingen en is lekker spannend, ik zou er zo nog wel een paar dozijn van willen!!!

KIJKEN DUS!!!!

avatar van JPTV

JPTV

JEFFHANGSAROUND schreef:

Kom op jongen zo lust ik er nog wel een paar, kun jij een film bedenken waar met geen enkele andere film overeenkomsten zijn??? Wakker worden het is 2011 met inmiddels miljoen films op de plank...

avatar van ViesPatrick

ViesPatrick

Bruno Ganz altijd +1

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik vind Liam Neeson nooit echt een type voor dit soort rollen. Ook al vind ik Taken een vreselijk ongeloofwaardige maar goede film, ik vind het niet iets voor Neeson. Ik vind hem altijd beter op zijn plek in films als Gangs of New York, Rob Roy en Schindler's List. Heb er verder geen verklaring voor.

Unknown is een vrij spannende film met hier en daar een leuke twist. Ik zie het ook maar als een ode aan de spionagefilms van vroeger. Het is voor mij altijd de manier waarop en de manier waarop vind ik hier prima. In tegenstelling tot een film als Salt, want dat vind ik al een heel stuk minder geslaagd.

Ik denk dat de meeste mensen wel aan hun trekken komen met deze film.

avatar van freakmachine

freakmachine

Prima film, leuk verhaal. Niet voorspelbaar en boeiend.

avatar van boemboem27

boemboem27

goede en spannende film die echt tot het einde boeit.

zeer zeker de moeite waard..

avatar van wege

wege

Heerlijke film met Liam Neeson.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Ik moet zeggen dat ik langzamerhand wel een fan ben geworden van Neeson. Hij acteert altijd strak.

Na Taken gezien te hebben, verwachte ik veel van deze film. Ik had wel in mijn achterhoofd dat het geen actiefilm was, maar toch gaat dat niet verhelpen dat ik deze film echt slechter vond. De spanning is veel anders en de pace van de film is een stuk trager.

Ook vond ik het plot en de hele climax een beetje flau. Net alsof ik het allemaal al een keer eerder gezien heb. (Het feit dat hij eigenlijk een Assassin is). Ik verwachte dan ook meer actie, wat ik niet kreeg. Dit lag niet aan de film dus moet ik het daarom er ook niet op afrekenen. Ik vond het nog wel even prachtig om Neeson nog even wat moves der uit te zien rammen aan het einde.

Maar de spanning zat er in principe de hele tijd goed in en de film bleef wel boeien. Daarnaast wou ik nog even zeggen dat Bruno Ganz gewoon ook hier weer optimaal acteert. Uiteindelijk wel een leuk filmpje, maar had er echt meer van gehoopt.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Zeriel schreef:
Blij verrast met deze film, bij een spontaan filmbezoek in den vreemde. Neeson is weer lekker op dreef, net als in Taken.

Vette actie-scenes.

Hoogtepunt van de film als ie zegt;
, hoe Neeson dit uit zijn strot spuugt, met zoveel venijn. wow!

Jupp, heerlijk!

Doet me beetje denken aan het stukje in Taken Dat hij aan de telefoon is met de bad-guy aan het begin van de film.