Nailbiter (2012)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Patrick Rea
Met onder meer: Joicie Appell, Emily Boresow en Jason Coffman
Plot Nailbiter
"In the shadow of the storm it waits."
Een moeder en haar dochter zoeken hun toevlucht in een schuilkelder wanneer er een gigantische alles verwoestende tornado hun kant op komt. De tornado blijkt echter niet het grootste probleem te zijn: ze worden opgejaagd door een gevaarlijk ondergronds wezen.
Mrs. Shurman
Tom
Janet Maguire
jarno1975 (moderator series)
glimmerman2000
Klinkt interessant:)....Vanavond maar eens zien!....Gek dat er nog geen enkele stem is uitgebracht op deze film:S
glimmerman2000
Prima Horrorfilmpie!...De film heeft een heerlijke sfeer, en ook de spanningsopbouw zit goed in elkaar...Als ze uiteindelijk gaan schuilen voor de storm, en ze er achterkomen dat er ''iets'' achter hun aan zit, weet de film het lang spannend maar vooral mysterieus te houden...''WAT'' zit er achter hun aan, en ''WAAROM''??
KLASSE filmpie, die het lang mysterieus weet te houden, en een uitstekende horrorsfeer:D
Elineloves
Op aanraden van glimmerman2000 gekeken, en tja.. what can I say? Ik was iets minder enthousiast dan hij, maar niet teleurgesteld.
Het is niet slecht te noemen hoor, maar een 'nailbiter' vond ik het niet. Laat ik beginnen met zeggen dat ik het persoonlijk meer thriller vind dan horror. Het was niet bijster eng of spannend, maar toch vraag je je telkens af wat nog komen gaat. Low-budget gehalte is aanwezig, je ziet het er aan af, maar is nergens storend. Cast is niet groot, dat maakt het wat 'intiemer' en daardoor voel je je ook meer betrokken bij de personages. Acteerwerk is overigens best oké.
Special effects iets aan de mindere kant, net als de muziek, maar verder goed te doen. Middelmatig.
glimmerman2000
Ik zal je nog eens een tip geven
Anjin
Dit is meer een clicheverhaal wat je nu ophangt..
Zoiets kun je eigenlijk wel over elke film zeggen...
Of je de film nou wel of niet gezien heb
essepluisje
Ik heb heel de film niet gezien maar ik vond de reactie van Anjin op Eline zo bizar dat ik even wilde reageren. Elke mening op mm is toepasbaar op bijna elke film dus die opmerking gaat nergens over. Ze geeft toch gewoon heel duidelijk aan wat ze er juist goed en minder goed aan vond.
Ik vond het een heel normale review dus Anjin ik vind je opmerking kant noch wal raken.
raza1
Dan zou je ook niet meer hoeven te stemmen want dat kun je ook bij iedere film doen.
brave71
wenig verhaal, te weinig spanning en natuurlijk de beslissingen/acties die onlogisch zijn.
deze film heeft het allemaal net niet, waardoor hij zelfs af en toe saai word
1 keer gezien, niet weer...
Wel érg pover.
Al valt het met het amateurisme deze keer nog wel mee, maar Nailbiter is gewoon een zeer slechte B-film.
Een bekend gegeven, uiteraard met een kleine variatie, maar die slaagt echt werkelijk nergens op. Dan maar hopen op een degelijke uitwerking. Leuke personage, fijne gore, een sfeervolle soundtrack ... zaken die een film als deze weer boeiend kunnen maken.
Jammer enoeg geen van allen te bekennen. Het acteerwerk is dramatisch, stuk voor stuk irritante personages (met als dieptepunt dat iets te makkelijke Amish meisje) waarbij je niet eens de interesse toont om te zien hoe het met ze afloopt.
De effecten zijn ook al niks waard. De creatures zien er ridicuul goedkoop uit, de regisseur mikt op een slechte balans tussen weinig tonen en net teveel laten zien. Het effect is vaak wat lachwekkend. Audiovisueel hoef je hier ook al niks te verwachten, dus wat rest is een wat onnozel concept, erg slecht uitgewerkt.
Noodless
Elineloves schreef :
Volkomen mee eens. 6/10
trueblood
moeder en dochter ? het waren toch 3 dochters een ondergronds wezen ? ik heb ze niet kunnen ontdekken ! niet echt spannend
henkula
Dat is jammer voor een horror film, want je moet boven de 3.5 uitkomen of heel laag, alles er tussen blijft middelmatig en niet voor herhaling vatbaar.
Pazmaster
Baggerfilm. Het verhaal slaat nergens op, er wordt slecht geacteerd en de special FX zien er niet uit. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken. 1,5 ster
jarno1975 (moderator series)
dvdcrusher
horrorfilm die naar mijn smaak iets boven de middelmaat uitstijgt, de spanning wordt goed opgebouwd en ook het einde is vrij geloofwaardig (een euvel bij teveel horrorfilms) en laat eventueel de mogelijkheid op een vervolg toe. Ik vond de acteerprestaties best aardig, de special effects daarentegen waren niet veel soeps en werden ook tot een minimum beperkt. Toch heb ik redelijk kunnen genieten van deze film, al is me niet erg duidelijk hoe het monster is ontstaan. Het is inderdaad meer een thriller dan horror. Toch 3 sterren (bijna 3,5 sterren)
Daan258
Een regenachtige film voor een regenachtige dinsdagavond.
Jammergenoeg was het niet veel goeds.
Het eerste half uurtje is nog best vermakelijk, maar de rest van de film is een flinke drama.
Geen spanning, geen sfeer, slecht acteerwerk, te donkere scene's en een vreselijk verhaal.
Jimske
Het begin is nog oké, maar gaandeweg wordt het steeds duidelijker dat er weinig verhaal en pit in zit. Slappe acteerprestaties van de zussen en moeder. Het ouder vrouwtje was nog het beste. Veel clichés, domme acties vooral van moeder, weinig spannende momenten en alles werd uit beeld gelaten wat erg goedkoop overkwam. Het grootste hekelpunt was de slechte muziekkeuze.. paste totaal niet bij de film en verpeste elke scène. tja, weinig goeds dus, 1.5*
Phantasm
Verhaal zit er bijna niet in en spannend wordt het eigenlijk nooit. Echt horror kan ik dit niet noemen.
joolstein
Budgettaire krappe monsterfilm dus het plot speelt zich af op één locatie. Oef...hoe verzin je zoveel mogelijk vertedering; een van alcoholverslaving herstellende moeder en haar drie dochters gaan op reis om naar huis terugkerende soldaat papa op te halen van het vliegveld. Omdat dit zo ontroerend is, negeren ze loeiende sirenes, zoemende noodwaarschuwingen, verbale waarschuwingen op de radio en bewoners die ramen dicht timmeren.
Om uiteindelijk vast te komen zitten in kelder van een boerderij tijdens een tornado. Maar de schuilplaats wordt een gevangenis want we zitten in een horrorfilm en er zijn dus wezens rondom het huis. Die wezens zijn dapper uitgevoerd met praktische effecten. Helaas is het bloed tam of wordt uit beeld gehouden. Men beoogt de afloop van die scenes meer voor melodrama. De film is wel R-beoordeeld maar reden daarvoor is vermoedelijk de leeftijd van sommige personages. Er werd nog wat wat spanning gecreëerd in deze verder doorsnee horror!

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Bakjwi
Horror / Drama, 2009