Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 22 september 2011
Bekijk via Videoland
Plot Colombiana
"Revenge is beautiful."
Op haar 10de zag Cataleya Restrepo hoe haar ouders in Colombia werden afgeslacht door drugsbaron Don Luis. Ze groeit op als keiharde huurmoordenaar voor haar oom Emilio in Chicago. Maar in haar vrije tijd is ze op zoek naar het enige dat haar drijft: het vinden van de moordenaars van haar ouders.
Cataleya Restrepo
Fabio
Alicia
Mama
JanLo
Je kan een film pas irrittant vinden als je het gezien hebt.
De man heeft al jaren geen topfilms meer afgeleverd, maar er is nog altijd een heel groot verschil tussen een schrijver en een regisseur. Als groot fan weet je bar weinig waar de man mee bezig is, want dit is één van de vele waardeloze aktiefilms uit zijn koker waar de luie Besson al een decennia lang zijn poen mee verdient. Maar je kan hem niet afrekenen op een produkt wat hij geschreven heeft en zijn naam aan verbindt om er meer geld mee binnen te halen. De regisseur Besson levert dan al een tijdje geen topkwaliteit meer af, maar uitgezonderd van de kinderfilms die hij maakt is het nog altijd vele malen beter dan de b-films die hij produceert of schrijft.
Terug naar Colombiana; een topfilm onder de hersenloze aktiefilms waar we mee doodgegooid worden. Ga je het vergelijken met het echte werk en letten op de details en je daaraan irriteren dan moet je echt niet kijken.
Jan met de pet
Lekkere vlotte actiefilm die geen moment inzakte, met plezier naar gekeken:4,0
DragQueen
Vermakelijke Actiefilm, die lekker wegkijkt. Het verhaal is niet bijster origineel, maar wel prima uitgevoerd. Ook de actie was goed, en vakkundig in beeld gebracht. Saldana bracht haar rol verder erg aardig. 3,5 Ster.
booyo
Zo'n prachtig nummer als Hurt, in zo'n slechte film.. De heer Cash zou zich omdraaien in zijn graf!
ivsivris
Vermakelijke actiefilm. Verhaallijn was niet bijzonder of orgineel, maar wel lekkere actie scenes. Prima vermaak, 3,5 / 5.
konynewortel
Lekker snelle actiefilm.goed verhaal . goed geacteerd
Plezier om naar te kijken
johnrambo
Dikke over de top actiefilm die het wel kan hebben, Het acteerwerk van de hoofdrolspelers is goed genoeg voor een film van dit genre.Het acteerwerk in enkele bijrollen zoals die van Cliff Curtis is soms tenenkrommend slecht. Er is zelfs een moment dat hij tevergeefs Tony Montana probeert na te doen. Al met al een vermakelijke, goed uitgewerkte actiefilm.
Naomi Watts
Typische Bessonesque film. Script is zeer evenwichtig en het is de zoveelste soort kloon van Leon maar ben niet van plan de films constant naast elkaar te leggen want dat is een klassiek geval van de plank mis slaan. Visueel goed, fijn kleurenfiltertjes en je ziet zaken die je in de meeste films niet terug ziet. Saldana is verrassend overtuigend als koele assassin, een goede Curtis en met James doe je het altijd goed met mij. Saldana doet haar jobs gewoon in haar ondergoed, erg knap. Dan gooit Megaton ook nog Reem Kherici in de mix
. Aangename verrassing.
Qua stijl staat het als een huis maar de actie scenes overtuigen helaas niet en ook het hele backstory verhaaltje van Cataleya (waarom heet ze Cataleya en geen Cattleya?) werkt ook voor geen meter. Een beetje motief is niet erg maar die zeikerige kant hoeft het niet op te gaan. Vooral erg genoten van de visuele stijl, Lennie James en Reem Kherici. Erg vermakelijk maar er wordt toch iets te weinig uitgehaald.
barcam
Zeer vlotte vermakelijke wraak actiefilm met bloedmooie tot de tanden toe bewapende meid als éénmansleger in de hoofdrol. Verstand op nul en genieten.
m1701
Hele goeie film, maar vond em af en toe wat netjes... had wel iets groffer gemogen.
Voor de rest een super film, absoluut niet verwacht!
Saldana verraste me ook, ze deed het erg goed.
Vooral het begin hebben ze zeer goed gedaan
ps.jammer dat ik deze film niet in de bios heb gezien
Hereistom
Mooie film, heb ervan genoten!
Bijna alles is er al over geschreven, dus gewoon kijken als je dat nog niet hebt gedaan!
esoxlucius
Die hoge beoordelingen begrijp ik niet zo goed.
Ik heb de film gisteren gekeken maar ben hem nu al bijna vergeten.
FMHZ
Mwah... popcorn vermaak. Ik had hier niet zo veel van verwacht, gelukkig maar, want het viel ook behoorlijk tegen. Eigenlijk vond ik alleen de eerste scenes van de volwassen Cataleya leuk, in die gevangenis. Vooral vermakelijk Voor de rest was het een standaard wraak filmpje, met een totaal overbodige romance en niet overdreven goed acteer werk. Verder enige plus puntje: Zoe Saldana ziet er zeker niet verkeerd uit.
schram101
Hoewel visueel erg aantrekkelijk, is de film toch niet helemaal wat ik er van verwacht had. Een aantal vreemde zaken stoorden mij hier en dat kost de film toch wel punten.
Waarom rent die agent in de gevangenis alleen naar háár cel om te controleren of ze er wel in zit?
Waarom word die agent die bij het lichaam zat, met het moordwapen in zijn handen, direct geloofd? Het was immers vrij duidelijk dat hij de moordenaar moest zijn.
Waarom schiet die oom zomaar op straat iemand dood en komt daar gewoon mee weg? Nu is dat laatste op zich niet het ergste maar de manier waarop irriteerde mij. En uberhaupt de reden dat hij zomaar een burger neerknalt paste niet echt in de film.
Toch bied de film uiteindelijk best wel wat vermaak en het is tenslotte ook maar een simpele actiefilm.
Overigens was ik na The Losers al verliefd geworden op Zoe Saldana en dat is nu alleen maar meer.
Stijn B.
Als Luc Besson de producer is weet je wat je kan verwachten: B-actiefilms die als het meevalt lekker vette actie opleveren (zie onlangs nog met From Paris with Love) maar hier is het accent téveel op oppervlakkige schoonheid gelegd: het oogt allemaal mooi om naar te kijken, maar het is allemaal te afgelekt, te braaf en vooral (maar niet echt onverwacht voor een Bessonproductie) zeeeeer voorspelbaar.
dwid
Vermakelijke film, punt van kritiek is de eenvoud en nepheid van de acties van de hoofdrolspeelster... Het gaat allemaal net iets te makkelijk en eenvoudig...klimme op rechte muren bijvoorbeeld....pffff
Maar goed, algeheel leuk !
bennie1982
Ik heb me eigenlijk wel vermaakt met deze film. De verwachting was in eerste instantie niet veel maar het tegendeel is gebleken. En het is uiteraard ook geen straf om naar Saldana te kijken.
Harmonica Man
Heb hem net gekeken en heb me prima vermaakt. De hand van Luc Besson is duidelijk te zien en aangezien ik fan van hem ben vond ik dat helemaal niet erg. Lekker tempo.
essepluisje
Ik verbaas me een beetje over de matige score ik vond dit echt een goede actiefilm.
Saldana is subliem! Dit zie ik tig keer liever dan een Angelina Jolie.
Ze heeft me zeer aangenaam verrast, ik wist natuurlijk wel dat ze lenig en pittig etc was door Avatar maar ze vertolkt deze rol erg goed.
Goed verhaal, goed acteerwerk, goede actie. Helemaal toppie!
RonMathijs
Vond het een bijzonder goede film! De factor "toeval" had wel een zeer groot gehalte maar het vermaak was op en top! Viel binnen het genre Tomb Raider, maar ik vond deze veel beter..
Acteerwerk was top van Saldana. Vond de muziek erbij ook zeer goed, met name het afsluitend nummer, iemand die mij kan vertellen hoe dit nummer heet?
thuisteler
wat een hoop recensenten hier... vermaak me kostelijk om de commentaren..
Kennelijk zijn er toch nog mensen die zichzelf heel serieus nemen..
Columbiana: niet teveel nadenken en gewoon consumeren.. zeker als je van actie houd zonder een al te moeilijk verhaal... Wel ff chips en cola erbij..
erikm
Film kijkt goed weg, is een leuke actiefilm maar net niet bios waardig mijns inzien.
Het einde vond ik een beetje slap met de honden die de grote baas opvreten maar voorderest niks mis mee.
gizmo_o
Stoere, visueel aantrekkelijke, vlotte actiefilm, waarbij Saldana (als Cataleya) haar rol goed vertolkt (vond haar in The Losers ook al positief opvallen). Het verhaal is niet bijzonder, goed te volgen en het rond af met een passend slot. Je moet gewoon (zoals ik bij veel actiefilms doe) het verstand wat tandjes omlaag schakelen en relaxed onderuit gaan zitten met wat chips en een biertje.
Overigens vond ik de Don niet goed gecast. Molla presteert net zoals in Bad Boys II prima.
Barry83
Nee deze film was een beetje teveel van het goede, en dan negatief bedoeld. Leek net of ik naar een vrouwelijke variant, wel een mooie trouwens, van Rambo aan het kijken was
Achja leuk om een saaie avond mee te vullen.
DiDa
Rising star Zoe Saldana steelt de show in deze nieuwe actieknaller van Luc Besson. En dat Colombiana uit de koker van Besson komt wordt al snel duidelijk. Zijn voorliefde voor de vrouwelijke actieheld straalt al snel van het scherm. Zoe Saldana is dan ook zeer charismatisch in haar rol als Cataleya. Cataleya verliest op 10 jarige leeftijd haar ouders. Deze worden namelijk voor haar ogen vermoord door de meedogenloze Marco (Jordi Molla), de handlanger van drugsbaas Don Luis. Cataleya besluit haar leven te wijden aan het zoeken naar wraak op de dader(s) en besluit al heel snel dat ze huurmoordenaar wil worden. Zo gezegd, zo gedaan...
Dat moet ook regisseur Olivier Megaton (The Transporter 3) gedacht hebben. Want de ontwikkelingen die daarop volgen zijn allesbehalve geloofwaardig. Zonder enige moeite weet Cataleya haar targets op te ruimen. Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel hier niets negatiefs mee. Megaton staat bekend om zijn popcornvermaak en niet om de doordachte plotontwikkelingen. En popcornvermaak geeft hij ons dan ook.
De film opent met een intens gemonteerde, spannende achtervolging die je op het puntje van je stoel houdt. Ook worden de eerste 20 minuten gebruikt om het raamwerk van de plot op te zetten. De grootste fout die Megaton dan maakt is om zich niet meer op de hoofdplot (Cataleya versus Don Luis) te concentreren, maar om over te schakelen naar een agent die probeert Cataleya (die inmiddels 22 moorden op haar naam heeft staan) te vangen. Daarnaast wordt deze klungelig en rommelig in beeld gebrachte zoektocht afgewisseld door een aantal nietszeggende opdrachten die Cataleya uit moet voeren. Opdrachten die puur als opvulling dienen en die niets met de hoofdplot te maken hebben. Dit is jammer, want er wordt te weinig gebruikt gemaakt van de charisma van bad guy Marco (Jordi Molla, ook bad guy in Bad Boys 2). Marco is namelijk het enige personage dat niet zomaar uit een clichéstrip ontsnapt is. Gevolg van dit al is dat Colombiana na een geweldige eerste 20 minuten inzakt en langzaamaan saai begint te worden. Pas de laatste 20 minuten wanneer de de hoofdplot weer opnieuw wordt aangehaald en de actie pas echt losbarst wordt Colombiana weer interessant. Want Megaton weet wel hoe hij vette actie in beeld moet brengen.
Colombiana is een vette actiefilm, die helaas niet de hele speeltijd weet te boeien. Zoe Saldana is zeer cool in haar rol als Cataleya. Zij weet er daardoor voor te zorgen dat je in het middenstuk niet geheel de aandacht verliest. Colombiana is beter dan de gemiddelde actiefilm, maar ook niet echt heel goed…3 sterren
nitsuj2
Heel lekkere film! lekker veel actie en een niet te gecompliceerd verhaal. Daarnaast was ik al erg fan van Zoe Saldana en in deze film was ze, voor mij, ook weer geweldig.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen