- Home
Releasedatum: 22 september 2011
Bekijk via Videoland
Plot Colombiana
"Revenge is beautiful."
Op haar 10de zag Cataleya Restrepo hoe haar ouders in Colombia werden afgeslacht door drugsbaron Don Luis. Ze groeit op als keiharde huurmoordenaar voor haar oom Emilio in Chicago. Maar in haar vrije tijd is ze op zoek naar het enige dat haar drijft: het vinden van de moordenaars van haar ouders.
Cataleya Restrepo
Fabio
Alicia
Mama
thunderball
Deze vanmiddag in Antwerpen gaan zien.
Had er geen hoge verwachtingen van:
ik dacht dat het louter een goedkope schietfilm zou worden -dat was het natuurlijk op een bepaalde manier ook wel- maar toch is de productiewaarde behoorlijk goed te noemen, hebben we een zeer appetijtelijke EN stoere hoofdrolspeelster, een aardige supporting cast en hier en daar een adrealine rush.
Verhaaltje is verder vrij doorsnee en zou je met wat goede wil een kruising van Bessons eigen La femme Nikita en zijn (als producent) Taken kunnen noemen, gooi er een Zuid-Amerikaans sausje over en.... Voila!!
Desalniettemin is de amusementswaarde goed te noemen, loopt het verhaal lekker vlot en moet je de ongeloofwaardigheden maar door de vingers zien (Zo schiet de oom van hoofdkarakter -louter om haar iets uit te leggen en de juiste keuze te laten maken- mensen in een willekeurig voorbijrijdende auto dood en loopt vervolgens doodleuk met haar weg zonder aangehouden te worden. Dit slaat werkelijk NERGENS op!).
Einde was trouwens bijna hetzefde als bij de eerder al aangehaalde Nikita.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
ibendb
Ik had ook geen hoge verwachtingen omdat ik al niet van dit genre hou. Maar ik werd positief verrast. Je wordt al direct meegesleurd in het verhaal van Cataleya. Je wordt zelf verdroeft als haar ouders vermoord worden. En je krijgt een echt wow-gevoel de rest van de film.
Is me ook opgevallen.

Machtige film. 3.5*
martijn205
Aardige film, gisteravond gezien in Belgie waar de film al een tijdje draait.
Film begint al sterk als de namen nog in beeld komen, met sterk beeld en geluid
hierdoor leef je je ook wat sneller in de film. De overgang van kind naar nu
duurt langer dan ik had verwacht en dat geeft niet direct het gevoel dat de film snel is afgelopen.
Met uitzondering van sommige scenes die niet geloofwaardig overkomen
waaronder het schieten van de oom van de hoofdkarakter zoals hierboven geschreven zit er leuke actie in verwerkt en kijkt de film lekker weg.
Jammer genoeg heb je later in de film op sommige momenten wel het idee dat het budget op is en teveel film in te korte tijd moeten laten verschijnen.
De film had in mijn ogen dan ook nog iets langer mogen duren.
Het verhaal zelf heeft niet iets speciaals, en door de scene van de oom krijgt deze film van mij een 3.5
Een leuke film voor een gezellig avondje bioscoop.
Drs. DAJA
Het lijkt alsof Luc Besson als producent/scenarist zijn film Leon eventjes dunnetjes over wou doen. Er zit zelfs praktisch een scene in de film die hij nooit in de Director's Cut van zijn pareltje mocht stoppen. Alhoewel de film sporadisch sprankjes van leuke actie toont haalt hij het niveau van haar voorbeeld nooit. Een essentieel gemis is de lol van het filmen. Waar Leon vol zit met bizarre camerabewegingen, groteske filmische elementen en een verfrissend stukje creativiteit is Colombiana een lading hapklare brokken die het echte actie plezier onaangeraakt vlak voor je neus laat liggen. En dan neemt ie zichzelf nog te serieus ook... Jammer.
Number23
Veel goede recensies hier en een goede score, maar ik vind dit gewoon een 13 in een dozijn wraakfilmpje. Veel ongeloofwaardige scenes en een voorspelbaar verhaal dat ik onderhand wel kan dromen. Zelfs casting is voorspelbaar, met Molla (net als in Bad Boys II, Blow en Knight and Day) als badguy/asshole Latino. Ook 'love interest' Vartan is vermoeiend en onnodig. Tis allemaal net niet, alleen Cliff Curtis en Saldana zelf overtuigen op paar momenten.
Quentin
Visueel heel degelijk en een aardige cast, maar het scenario is vreselijk slecht. Megaton heeft er nog iets van gemaakt (alhoewel de vechtscenes ook niet altijd overtuigen), maar de kern van deze film is behoorlijk verrot.
purekillah
Strakke actie/wraakfilm.
Hoewel ik niet van het type kijker ben die voor iedere scene puur naar realisme kijkt, stoorde ik me hier en daar toch wel aan de geloofwaardigheid in sommige vechtscenes waaruit het bleek dat mevrouwtje ineens over superheldin-achtige krachten beschikt.
Het laatste 'rambo' gedeelte was ook een beetje over de top.
Voor een film met Stallone in de hoofdrol kan het nog, maar een Zoe Saldana....hmm
'Cute little princess with bad childhood goes Rambo on steroids'..
Toch een 4 voor het verhaal en de spanning.
arno74
De film is onderhoudend, toont redelijk goede actiescenes en heeft een goed script, maar biedt niets wat we niet eerder gezien hebben. De dialogen zijn niet bepaald diepgaand (op enkele scenes na). Het begint sterk maar halverwege zit er een behoorlijk saai stukje in.
Het is een film waarbij je niet teveel moet nadenken, en ook niet jezelf moet afvragen of alles wel zo realistisch overkomt (het realisme heeft soms een niveau dat meer in een actiekomedie thuishoort dan in een actiethriller). Het verhaal deed me denken aan de film Léon, maar deze is bij lange na niet zo goed. Soms had de hoofdrolspeelster ook wel wat weg van Lara Croft.
Kortom, onderhoudende actie met een goede script, maar dat niet altijd even geloofwaardig overkomt. In ieder geval wel het zien waard, maar ga niet met hoge verwachtingen erop af.
John Lee Hooker
Hier en daar zit een lekkere scène maar over het algemeen komt deze actiethriller vrij basic uit de verf. Nergens ben ik echt verrast en het kwam neer op een simpele goodguy-badguy verhouding. De achtervolging op de kleine Cataleya was best leuk maar ik heb het gevoel dat het niveau van dit moment niet meer geëvenaard werd in de rest van Colombiana. De ontsnapping uit het cellenblok was ook wel degelijk in beeld gebracht maar op een gegeven moment ging de voorspelbaarheid toch domineren. Daarnaast vond ik dat er teveel overbodige shots in zaten en de montage was ook niet bepaald subtiel. Het keek gemiddeld weg, maar een goede herinnering heb ik er niet aan overgehouden.
Macmanus
Aardig.
Typische Besson geproduceerde actiefilm. Aantal fijne punten, altijd modern, sterke montage. Ook Saldana vond ik leuk. Kon het wel waarderen dat ze toevallig net in haar onderbroek moet zien te ontsnappen uit een pand. Ook niet helemaal mee eens dat de film zichzelf heel serieus neemt. Tussen de linies door weten ze best waar ze mee bezig zijn. Neem het einde nou. Meneer waarschuwt dat ze een soort sluwe ninja is die ongezien je afmaakt en dan knalt ze er in met een bazooka keihard in.
Nadeel blijft dat Besson niet een Crank achterna durft te gaan en er toch wel weer wat veel onzin inzit. Vooral haar vriend was pijnlijk overbodig en alleen bedoeld om wat gaten te dichten.
Jammer. Aardig wegkijkertje blijft over. 3 sterren.
wwelover
Opmerkelijk dat Luc Besson dit geschreven heeft. Colombiana is by far de slechtste film die ik dit jaar heb gezien, ik kan er bijna niks positiefs over zeggen. Ten eerste is het hele karakter van Cataleya gewoon niet geloofwaardig. Een meisje van 10 dat amper rouwt gaat vervolgens wel uit op wraak, vervolgens kan ze met gemak in een compleet andere wereld (de VS) haar weg makkelijk vinden. Ik heb niks tegen over the top actie, maar daar deze komt er niet doorheen. Sowieso zijn de actie scenes erg lelijk, vooral omdat het steeds versneld werd waardoor je alsnog amper iets zag. Spanning is vrij weinig aanwezig omdat alles van zijn leien dakje gaat. Het einde met de honden vond ik nogal wel het domst. Lekker makkelijk bedacht en wederom niet realistisch.
Verder zaten er wel wat (schoonheid)foutjes in. Zo speelt een groot deel van de film zich af in 2007, dus vraag ik me toch erg af waarom ze op het CIA kantoor een grote foto van Obama hebben hangen, die toen nog geen president was. En de haaien waren al helemaal om te janken.Verder was Zoe Saldana met haar veels te magere postuur totaal niet realistisch als killer-lady.
De zoveelste gelikte maar middelmatige aktiefilm uit de pen van producent Luc Besson. Regisseur Megaton weet alles mooi in beeld te brengen, maar hij monteert de boel behoorlijk stuk, waardoor de aktiescenes een spannende opbouw missen en alles er uiteindelijk behoorlijk doorsnee uitziet. De cast is ook niet bijzonder. Saldana doet haar best in de hoofdrol maar weet fysiek niet echt te overtuigen als doorgewinterde moordenaar. Al met al een nogal dertien-in-een-dozijn wraakfilm, vol stereotiepe personages en slechts sporadisch een effectief moment.
Neder0001
Niets speciaals, dit is al vaker gedaan en beter. Sommige scenes weer eens zwaar overdreven en onrealistisch dus verder dan een kleine voldoende komt ie bij mij niet.
Roel82
Verstand op nul is eigenlijk nog te hoog, verstand beneden nul en het komt nog wel goed. Vooral door het begin viel mijn mond met verbazing open. Het springt van de hak op de tak en zeer ongeloofwaardig.
Later in de film begint er toch iets in de film te komen wat op een verhaallijn lijkt. Uiteindelijk is het best een aardige film geworden maar met wat betere script writers had hier meer, heel veel meer ingezeten.
Gemiste kans!
RickZ
Harde wraakfilm met onwerkelijke actie en voorspelbaar dun verhaal. Het geheel is wel vermakelijk maar dan brainless zodat de over-the-top actie nog behapbaar blijft. Maar de monotone actie krijgt geen diepgang en blijft de hele film van hetzelfde vlakke niveau.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Mwaah. Vond het begin nogal matig, Doordat de moord op haar ouders niet in beeld komt en zij er maar emotieloos bij zit, komt dat niet echt over (een beetje meer introductie met het gezin had ook nog wel gemogen). Beetje free-running ben ik verder niet vies van, maar kwam ook niet helemaal lekker uit de verf, en dat ze daarna direct uitgekomen was waar ze moest zijn was ook wat vreemd. Eenmaal wat later komt er wel wat emotie bij haar vrij, maar eigenlijk te laat om nog bij de kijker aan te komen. Njaah, tot zover de introductie.
Nadat Cataleya eenmaal groot is geworden loopt het allemaal wat vlotter, wat vermakelijke actie en een Zoe Saldana die, ik niet helemaal passend vind voor de rol, maar het er toch goed vanaf brengt. Vooral de laatste streak was vrij vermakelijk, al was de love-story wat onnodig.
david bohm
Het uitgangspunt van de film vind ik interessant en het ziet er best goed uit in deze film, maar wat is het acteerwerk matig. Met name op het laatst zit er genoeg actie en vaart in het verhaal maar het acteren verpest een hoop. Geen aanrader.
Camorra
Never forget where you came from
Colombiana.
Colombiana, vrij aardige film. Simpel verhaal, veel actie, Chick with guns kijk plezier gegarandeerd.
Het verhaal is wat simpel maar is gewoon een leuk verhaal wat goed te volgen is zelfs als je bijv. met wat vrienden ook wat aan het praten bent. De actie is mooi niet verwacht goed, ik dacht eerst dat dat vrij hard tegen zou vallen maar er zitten zeker leuke onverwachte stukken in. De manier waarop mensen door haar vermoord worden zijn leuk op gegeten door haaien of bijv. verslonden door honden enig. die dingen maken de film redelijk onverwacht. voor de rest wel voorspelbaar ''the good girl always wins'' verder gewoon niet te veel bij nadenken bij het kijken en gewoon genieten.
3 Sterren.
blurp194
I just missed your heart
Oh wacht, nee, dat is die andere film, Hanna (2011). Maar de quote past toch wel heel goed, want Cataleya kruipt net niet genoeg onder je huid om echt te raken. Net mis, dus. En dus moet het verhaal het vooral van de spectaculaire actie hebben.
Gelukkig lukt dat prima. Zoe Saldana doet kruip-door, sluip-door op een manier die ik buiten games nog maar weinig gezien heb - en in games ook niet zo heel vaak. Met alle geweld van grafische kaarten worden de rondingen toch nog niet zo mooi als die van Zoe, tenslotte. De sfeer die de beelden oproepen doen me wel erg aan shooter games denken.
Geloofwaardig moeten we het maar niet gaan vinden, maar spectaculair is het zeker, en het verhaal is ook behoorlijk spannend. En prachtig in beeld gebracht.
En er is nog iets speciaals aan deze film, dat ik nog niet goed onder woorden weet te brengen. Maar ik weet echt nu al zeker dat ik bij een herziening meer in deze film ga zien dan bij de eerste keer. Daarom nu alvast een half puntje extra. Is het misschien dan toch dat Cataleya me in m'n hart geraakt heeft?
hoffhaan
Onrealistisch, maar gewoon een film met veel actie en spanning en goed in beeld gebracht. Aanrader als je van dit soort actie films houd. 3.5
martijn011
- 2034 berichten
Weer eens fijn om naar een hersenloze actiefilm te kijken. Nu geen man in de hoofdrol, maar een zeer goede Zoe Saldana.
Weer eens een keer wat anders dan een gespierde, knappe vent in de hoofdrol. Een vrouw als hoofdrolspeelster werkt prima, zeker met het charisma van Saldana. Het is niet alleen leuk om naar haar te kijken, ze overtuigt ook nog. Ook al stelt het verhaal weinig voor, de actie is leuk en goed!
De beste scene vond ik toch wel die gevangenisscene. Mooi om te zien hoe ze zich een weg baant naar haar doel en het uiteindelijk vind. Ook haar ontsnappingsmethodes waren prima, waardoor het toch wel wat geloofwaardig lijkt. Ik zeg met nadruk 'lijkt', want natuurlijk is het realisme weer ver te zoeken.
Toch heb ik me zeer zeker vermaakt en een voldoende verdiend de film zeker.
Leuke maar zeer eenvoudige actie film. Het verhaal (wraak) is vrij cliché en stelt niet zoveel voor. De uitvoering is wel aardig en er zit ook best veel actie in. Het gedeelte (eerste 20 minuten) met de jonge Cataleya (Amandla Stenberg) was best goed. De introductie van de volwassen Cataleya (Zoe Saldana) was leuk en ook best spectaculair (had wel iets weg van de Mission: Impossible films). Daarna zakt de film echter in elkaar (o.a. door de overbodige romantische onzin) en moet het het alleen nog hebben van de actie, het spectaculaire en de fraaie Zoe Saldana want de rest eromheen (verhaal) stelt weinig meer voor.
P.S. wel grappig die onzin met het geheugenkaartje in het begin, anno 1992 bestond dat helemaal niet (toen had je nog 5¼ en 3½ inch floppy's). Men pakte het ook op en stopte het daarna gewoon in een floppy-drive
Maar ja voor de film was het natuurlijk handiger om een geheugenkaartje in te slikken dan een floppy-disk (probeer dat maar eens door te slikken). De voornamelijke doelgroep voor deze film zal misschien niet eens weten wat een floppy/diskette is.
candymancandyman
Simpele wraakfilm. Niet echt bijzonder. Hier en daar deed het me wel denken aan Nikita van Besson. Vooral de scenes tussen Cataleya en haar vriend leken er verdacht veel op. Veel ontoevalligheden ook en waarom die vriend van haar vriend nou die foto moest opsturen naar de politie snapte ik ook niet, alsof het een verdachte foto was. Lekkere vriend is dat.Ook vind ik het vaak vreemd in films dat de hoofdpersoon 15 jaar ouder is geworden maar de rest van de cast niet. Had hier meer van verwacht, jammer.
Ruxxspin
Je pakt 2 oude scripts van 2 toppertjes, voegd deze samen.Maar dan heb je 4,5uur film ,dat is te lang.Dus je haalt alleen de wat betere dialogen eruit(moet actie worden)snappen de actie film kijkers toch niet..Dan voeg je wat hersenspinsels toe en verkoop je het aan hollywood .Omdat er weinig goede scripts op vooraad liggen sponser je luc besson een beetje maarja de man is op leeftijd en kan niet meer de kassa laten rinkelen .Jammer ik was een hele grote fan van luc besson maar nu niet meer zo om alles te kijken wat ik wel altijd deed. Ik vond het zeer slecht van een briljante man! ,maarja elke regiseur een flop! Hij niet want,trok hij zijn handen terug en liet de regie over aan een ander, omdat hij weer een helder moment had.
Jammer was zo'n grote fan ,maar ik geef hem nog een kans.2,5
Iedereen heeft wel eens een slecht moment!
Fore old times sake omdat la femme nikita en leon toppers waren.
En ik nog steeds van deze films houd.
De man heeft al jaren geen topfilms meer afgeleverd, maar er is nog altijd een heel groot verschil tussen een schrijver en een regisseur. Als groot fan weet je bar weinig waar de man mee bezig is, want dit is één van de vele waardeloze aktiefilms uit zijn koker waar de luie Besson al een decennia lang zijn poen mee verdient. Maar je kan hem niet afrekenen op een produkt wat hij geschreven heeft en zijn naam aan verbindt om er meer geld mee binnen te halen. De regisseur Besson levert dan al een tijdje geen topkwaliteit meer af, maar uitgezonderd van de kinderfilms die hij maakt is het nog altijd vele malen beter dan de b-films die hij produceert of schrijft.
Terug naar Colombiana; een topfilm onder de hersenloze aktiefilms waar we mee doodgegooid worden. Ga je het vergelijken met het echte werk en letten op de details en je daaraan irriteren dan moet je echt niet kijken.
Cine-huig.
Creatief is men niet geweest tijdens het vervaardigen van deze voorspelbare actiefilm. Toch is het van-dik-hout-scenario, ondanks de vele foutjes, weinig storend wanneer het wordt gedrapeerd over een bedje van vuurwerk. Een tweepersoonsbedje, welteverstaan. En dus is het geknal wat de klok slaat, wanneer een jonge vrouw op wraaktocht gaat.
Echt zoet smaakt die wraak niet en hij wordt ook al niet koud geserveerd, maar de 108 minuutjes glijden wel heel makkelijk voorbij de cine-huig. Met dank aan de beeldschone, zich schietend een weg banende Saldana, die allesbehalve een gillende keukenmeid is. Ondanks het hoge vuurwerkgehalte.
Goed.
Elineloves
Vreemde film.
Het eerste half uur was, ondanks een vrij interessante openingsscène, niet erg boeiend. Daarna herpakt het zich een beetje, maar het blijft flinke pieken en dalen houden. Op een gegeven moment besefte ik dat ik tijdens het kijken ook mijn tweets aan het lezen was. Nu ben ik een vrouw en kan ik goed multitasken, ja, wij kunnen dat heren, maar dat was dus wel de bevestiging dat ik niet lekker in de film zat. Dit door het gebrek aan verrassingselementen en het niet kunnen ontwijken van de standaard clichés waardoor enkele actiemomenten de film niet naar een hoger niveau konden tilden. Acteerwerk was redelijk, dat samen met een paar aardige scènes net een voldoende.
Colombiana is de film geworden die ik verwacht had. Een goeie actiefilm maar zeker niet memorabel. Het begin is even verrassend als de jonge Cataleya plots in actie schiet. Het deed me wat herinneren aan Hanna. Maar dan kabbelt het rustig voort met af en toe wel stevige actie. Moeilijk om een minpunt daar weer te geven, maar de film wil anderzijds ook nergens echt opvallen. De 'love interest' is hier echt overbodig en buiten de goed geplande ontsnappingsroutes van Cataleya zijn het ook maar gewoon schietpartijen zoals zovelen. Ik miste de nodige humor of visuele hoogstandjes die dit soort films naar een hoger niveau kunnen tillen.
Zoe Saldana doet het niet slecht in haar rol, maar een grote actrice is het voorlopig nog niet. De andere rollen zijn te klein om echt op te vallen. De film moet het vooral van de actie hebben. Sterke blockbuster dus, maar meer ook niet.
booyo
Zo'n prachtig nummer als Hurt, in zo'n slechte film.. De heer Cash zou zich omdraaien in zijn graf!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Trade