• 9.377.091 stemmen

Geregisseerd door: Dusan Hanák

Met onder meer: Václav Lohniský, Lucyna Winnicka en Josef Abrhám

Gesproken taal: Slowaaks en Tsjechisch

Plot 322

Jozef Lauko is een chef-kok van middelbare leeftijd en leeft nog samen met zijn eigenzinnige ex-vrouw. Hij heeft een terminale vorm van kanker, al weet hij dat nog niet officieel en wacht hij op het definitieve telefoontje met deze diagnose ‘322’. Lauko accepteert zijn lot en vraagt zich af of hij echt wel heeft geleefd en wat hij in de relatie met anderen heeft bewerkstelligd. Terwijl zich bewust wordt van zijn naderende dood, wordt hij zich ook meer bewust van de levens van de mensen om zich heen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Aparte, voor mij wat ongrijpbare film (mede doordat de ondertiteling af en toe ontbrak!) . Deed mij wel wat denken aan het werk van Godard.

Vrij uniek in deze Tsjechoslowaakse New Wave film is dat de hoofdpersoon een voormalig communistische havik is, maar in deze film tòch wordt afgebeeld als goed mens.

Zijn observaties van het gewone leven, mensen op straat, aan het werk, spelende, etcetera, zijn toch wel interessant om te aanschouwen en maakt het geheel; levendig.

De begeleidende jazzscore beviel me overigens erg goed!

avatar van Lv92

Lv92

Geweldig camerawerk zeg, zeer creatief. Mooie onvoorspelbare shots en sterk gebruik van zwart-wit. Ga gauw achter meer van dit soort films aan. Klein minpuntje voor mijzelf is dat ik qua inhoud het e.e.a. niet helemaal in het juiste perspectief kon plaatsen, maar dat zijn slechts randzaken.