• 8.705.140 stemmen

The Island on Bird Street (1997)

Oorlog / Drama | 107 minuten

Releasedatum: 23 oktober 1997

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Island on Bird Street

Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Dat lijkt echter niet op te gaan voor Alex, een elfjarige jongen die gedurende de Tweede Wereldoorlog in een joods getto in Polen moet overleven. Tijdens de voortdurende invallen van de nazi's zoekt hij zijn toevlucht in zijn favoriete boek: Robinson Crusoe. Op een dag slaat het noodlot toe, de nazi's vallen het huis van Alex binnen. Ternauwernood weet hij zich te verbergen, maar hij moet toezien hoe zijn vader en zijn oom worden weggevoerd. De jonge Alex blijft alleen achter, op de bovenste etage van een gebombardeerd flatgebouw in Bird Street. Daarvandaan ziet hij hoe andere kinderen buiten het getto een normaal leven leiden. Sommige mensen zijn voor het geluk geboren...

logo tmdbimage

avatar van Coco111

Coco111

zelfs die droom waarin hij ze opa en vader ziet voel me nogal ontroerend

4,0

stinissen schreef:

Werkelijk een prachtige film een dikke 9 dus 4.5* ,film lijkt kwa sfeer veel op The Pianist van polanski, met elementen van het boek van defoe: robinson Crusoe.

Het is een belediging om deze film te vergelijken met polanski's meesterwerk, al was het maar qua sfeer.

Dustyfan schreef:

Ik zeg het niet zo vaak, maar in dit geval: schandalig dat zo weinig filmliefhebbers deze film gezien hebben. Eens te meer voor eenieder, die The Pianist kon waarderen een must see.

De spanning kruipt voornamelijk onder de huid, om daar pas weg te ebben als de film is afgelopen, en dan nog lopen de rillingen me over de rug.

De muziek is in deze film erg subtiel en draagt zeker mee aan de sfeer.

Niet mee eens. Een zeer matige film, saai, afgezaagd.

Kinderen in een film is trouwens vragen om problemen.

nightbreed schreef:

Een krappe voldoende.

Ik ben dus wat minder enthousiast dan veel anderen.

Ik vond dat dat kind totaal niet kon acteren, ik vond hem totaal niet geloofwaardig.

Bovendien vond ik bepaalde delen van de film erg saai.

Deze kan niet tippen aan 'The Pianist' waarmee sommige mensen deze film vergelijken.

Bij 'The Pianist' voel je gewoon het leed en de wanhoop en zijn de acteurs top.

In deze productie zijn de acteurs zeer matig en ik leefde geen seconde mee met dat kind.

Volledig mee eens.

avatar van stinissen

Heeft iemand een beter plaatje voor deze mooie film?

avatar van jtsterkenburg

jtsterkenburg

hmm, geen island on bird street op bbc2... jammer, was benieuwd

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Komt vandaag op televisie om 12:20.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

En gekeken, en niet volledig onder de indruk. Allereerst is er het goedkope uiterlijk van de film. Duidelijk sprake van kleine decors, weinig figuranten en matige acteurs. Het verhaal zelf was wel interessant en boeiend, met name het discutabele einde beviel mij wel. Helaas bleef het verhaal, op het einde na, nogal oppervlakkig en had ik ook het gevoel dit verhaal al een aantal keer gezien te hebben (niet alleen in The Pianist).

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Vond dit een heel mooie ontroerende film.Vooral het verhaal vond ik sterk.

avatar van b00ts

b00ts

Totaal ongeloofwaardig waargebeurd verhaal. Erg knap allemaal voor een manneke van elf jaar. Waarschijnlijk omdat hij een boek van Robinson Crusoe had.
Schiet zomaar een Duitser dood, bouwt een touwladder zo goed kunnen ervaren verkenners dat niet eens, overleeft een Poolse winter en ga zo nog maar even door.
Slechte decors, en de gesproken taal deugt zoals zo vaak weer eens niet. Twee sterren. Nee, halfje erbij omdat de muis het zo goed deed.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ongeloofwaardig of niet, de film keek lekker weg, heb me er wel mee vermaakt.

avatar van arno74

arno74

Mooie film, het heeft wel wat weg van een jeugdfilm vind ik, deed me in de verte denken aan The Book Thief (2013). Voor mijn gevoel wordt het allemaal opzettelijk tamelijk luchtig gehouden, zeker in vergelijking met andere films van tegenwoordig. De film beweegt zich binnen de kaders van wat je van een jeugdfilm mag verwachten (spoiler: vrij luchtig, diertje als maatje, (bijna) iedereen doet vriendelijk tegen de jongen, vriendschap met meisje, en een happy end. Het blijft voor mijn gevoel net teveel binnen de kaders en heeft geen vernieuwende of verrassende uitgangspunten te bieden, dat mist het om bij mij hoger te scoren).

Het lijkt me niet 100% realistisch maar dat is vast niet de opzet geweest, al is het wel jammer dat men met de stempel "waargebeurd verhaal" aan komt zetten, voor een waargebeurd verhaal is het zeker wel geromantiseerd. Qua acteerprestaties en decors heb ik niets te klagen.

Kijkt prima weg. 3,5*

avatar van boemboem27

boemboem27

totaal niet te vergelijken met de pianist

geen onaardige film,maar er is ook geen echte spanning.

1 keer zien is dan ook genoeg

avatar van shrink

shrink

Zeer matige film. Veel te traag allemaal.

avatar van eempag

eempag

Pretentieuze film over een jongetje in een ghetto.

Welk ghetto? Joost mag het weten.

Matig geacteerd, vol clichés, een 12 jarige jongen die praat alsof hij vijf is en speciaal voor extra geloofwaardigheid Engels gesproken.

En natuurlijk om er een echte cliché film van te maken met een soort happy end met een vader die opeens weer opduikt.

Nou prachtig allemaal hoor maar snel weer vergeten.

avatar van Telefono

Telefono

Een van de mindere oorlogfilms. Een nep decor, matig acteerwerk en veel niet realistische dingen. Een kind wat een touwladder maakt wat een volwassene niet eens lukt (oke, op een uitzondering na dan), Duitsers die duidelijk 'aangekondigd' aan komen rijden steeds in het getto terwijl ze steeds op zoek zijn naar onderduikers, die gewoon hardop praten en (soms hard) geluid maken. In de tweede helft van de film was het plotseling erg makkelijk om uit en vooral steeds weer uit en in het getto te lopen. En de vader, waar komt die zomaar vandaan? Wat is zijn verhaal?

Het jochie in de film heeft een olijke uitstraling, maar daardoor paste hij niet in deze film. Meer in een soort Home Alone film, daar past hij meer in. Daar zou hij zeker best wat moois kunnen laten zien, maar niet in een oorlogsfilm.

Het verhaal is zeker niet slecht en daardoor blijf je wel kijken, maar door het vooral neppe decor en ongeloofwaardige dingen valt hij mij erg tegen.